Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с Floyd Rose


nikpg

Recommended Posts

Здравейте! Изчетох доста теми за сетъпване на флойд , направих го , флойда е равен на нивото на китарата , когато дръпна флойда надолу с ръчката и го върна всичко е окей не се разтройва. Струните са 9-46 на дънлоп , обаче има проблем , когато дръпна флойда нагоре на него не му остава място почти и изобщо не хлътва като нормален флойд , а самия ход нагоре е много малък и опира в дъното на флойда. Китарата е Джаксън Роудс с лицензиран флойд и сетъпнат от приятел , но само този проблем остана загадка ... ако някой знае решението моля да сподели . 
Благодаря предварително :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш ли да щракнеш една снимка на тремолото колко е хоризонтално и какво се случва отзад дето подпира?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вижда се каквото трябва то.

Тремолото изглежда добре нагласено, според мен причините да е с плитък ход са две:

  • Толкоз си може;
  • За 6-та и особено 1-ва струна са ти доста по-надолу винтчетата от другите, а това подпира и намалява хода.

Това е общо взето плитко тремоло. Примерно на Стив Вай моделите им е по-издълбано дървото в задната част, което му позволява повече "свинщини" при Pull Up. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е погледни го отзад и виж кое опира къде :) то даже си има отдолу мека подложка където вероятно ще се отбележи мястото където опира. И наистина както Baby Thomas каза - много са ти "разхвърляни" ключетата за настройката и за интонацията - единия нагоре, другия надолу... там също трябва да търсиш проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

отвори капака на флойда и погледни дали блока отдолу не опира  някъде и така снимай при отворен капак и напъната ръчка да се види какво се случва 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами никъде не опира явно толкова си може самат китата и дъното е плитко явно за това , не е от винчетата за финна настройка , все пак ще снимам да се види , но утре направо , че сега нямам възможност , Благодаря на отзовалите се :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Ники , мисля че ако наистина искаш да ти се уголеми хода , трябва да дадеш на лютиер да ти издълбае още малко там където е онова мекото .. На мен ми изглежда като най-безопасния и лесен начин за оправяне на проблема . А това за "shimming"-а също е добра идея, но след като го направиш е много игра да се занимаваш с интониране и сетване като цяло наново . Аз бях този който му го сетна и ако е навит да го "shim"-не съм съгласен отново да го сетна :yes:  :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От снимките се вижда че няма повече накъде.Въпроса е за какво ти е повече от половин един тон да вдигаш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От снимките се вижда че няма повече накъде.Въпроса е за какво ти е повече от половин един тон да вдигаш?

  Разни хора - разни хор'a :|и ръченици) Експресивните натури искат да го вдигат (тона де) и повече от половин-единия тон на средната възраст. Трябва му на колегата яко вдигане и точка. Въпросът е да се направи. Рязане на дръвце ще иска, ама много да се внимава, че "яките" дървета на китарите се цепят лесно, в смисъл, твърдост и крехкост са различни неща ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, че е разумно да се дълбае още китарата!

Според снимките този флоуд е позициониран отлично.

Като грешка само мога да отбележа, че е трябвало преди да заключите нъта да донавиете малко 1 и 6 струна горе от ключовете, за да се ползват винтчетата наистина само за фина настройка, каквото е и предназначението им.

Както ти казаха един коментар нагоре, нормално е макс тон и половина да е разликата при краен опън.За повече от това се продава един ефект, който се нарича whammy.

Иначе може да получиш още ход, като отвиеш леко двата подържащи винта, но ще си навлечеш проблеми с екшън, инотация ... всичко е навързано.

 

За влиянието: "единица ход" към "степен на интервал" отношение има и опъна на струните, което зависи от техния размер и тоналноста в която са настроени.

Например ти използваш хибридни струни 9-46, и ако свириш в тоналност E струните няма да са така "меки", както ако ги оставиш в D.

Следователно при флойд в крайно опънато положение (лоста нагоре) с тези струни при различната настройка, разликата в повишението може да бъде до половин тон.

 

За да определиш дали флойда е наред, не гледай какъв ход има, а слушай колко повишава тоновете.Нормалното е до тон и половина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.