Jump to content
Българският форум за музиканти

Защо вече не харесвам музиката


Recommended Posts

Имам си любим песнички ест, но вече не мога да харесвам музиката както преди истински понеже не мога да пея, а толкова исках да стана певец, но е невъзможно като нямам глас. А новата музика, която ни залива отвсякъде изобщо не ми допада. Казват ми, че пиша хубави текстове, но не бих искал някой друг да ги изпее и да обере лаврите. Може да е егоистично, но от малък имах мечта да пея. Е, мечтите не винаги се сбъдват. А аз не мога да бъда просто текстописец, защото ще ми е доста нервно да работя с певци и музиканти, които правят това, което исках аз да правя. Именно затова загубих интерес към това да слушам продукцията на другите, защото така само ми напомнят какво можех да имам ако имах глас.  :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подскажи моля на форумната аудитория къде е дискусионния елемент в поста? Ако е лично представяне - да го преместя в Самопредставяне?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък, като по-млад исках да играя волейбол, но бях малко по-нисък от необходимото. Вече няма да гледам волейбол по телевизията. Можем да направим съвместна публикация във вестник "Лична драма".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брех... Митко Пайнера и той бъкел не разбира от музика, и от текстописане даже, пък държи най-големия музикален бизнес в БГ. Ако си беше казал като тебе щеше да остане обикновен български инженер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако започнем да говорим за психологията на творческите личности, каквито в тоя форум не липсват, ще стане един наистина цветущ дебат. Но някак си мисля, че такъв дебат изобщо не трябва да започва.  :whistle:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E дай и аз да се откажа, като съм шкембар. Мечтаех да изглеждам като Джой Пери от Аеросмит,  та да ми е по - лесно да стана звезда..ама е  йок..Изглеждам като чичо Фестър.  А и помисли..ако всички можеха да пеят,й

то тогава нито един нямаше да може...Пак щеше да си нещастен. Затова моя съвет е карай колело, ший гоблени, отглеждай риби, констуирай макети на кораби самолети... абе научи се да свириш на бабалайлка.. няма значение..но не падай духом!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да не ти се вярва, но винаги съм харесвал повече да изпълнявам музиката, но не и толкова да слушам други как я изпълняват, особено пък на запис, на живо си зависи от бандата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... Затова моя съвет е карай колело, ший гоблени, отглеждай риби, констуирай макети на кораби самолети... абе научи се да свириш на бабалайлка.. няма значение..но не падай духом!

 

Абсолютно!

Научи се да свириш на нещо... музиката не е само пеене!

Редактирано от savov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  Може и да е по-добре, че не ти се занимава вече :D....
Музиката трябва да се прави заради интерес към самата музика и магията на саунда, не за да начешеш някакви други социални нужди на егото или да не говорим пък да обслужва някакви съвсееем други цели..

Музикалната индустрия обаче непрекъснато оборва тази гледна точка, която се споделя основно от хора, които не се интересуват от класациите, грам не се интересуват кой кой бил, а слушат неща, защото им харесват.

 

  Ако ти харесва музиката, ще намериш някакъв начин да правиш нещо.

п.п. понякога е добре да зарежеш нещата, да успокоиш топката. Човек се пресища и губи интерес. От слушане, от свирене, от всичко.
Всеки си има някакъв праг и преминеш ли го не е задължително да станеш по-добър в свирене/пеене, ами даже става по-зле и ти писва.

Даже има подобен термин - прегаряне.
В психологически изследвания за успех/резултати и мотивация/амбиция, се доказва, че най-добри резултати имат хората със средно ниво на мотивация/амбиция и постоянство за дълъг период. Сега не говорим за някакви суперталанти, но и те освен дарбата, са положили доста труд.
Много вероятно са и по-способни от другите хора, да работят по много в дадена насока, без да се изтощават.

Тези с ниска мотивация/амбиция не се занимават сериозно, а тези с прекалено висока - прегарят...

Редактирано от emosms
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът е, че когато някоя песен ми влезе в главата няма излизане. И колкото и да е тъпа, все някога ще се сетя за нея. А като че ли едни от най-дразнещите песни са най-лесни за запомняне и колкото и да искаш да забравиш, че някога си ги чувал си готов всеки момент да ги затананикаш. Някой със сходен опит?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.