Jump to content
Българският форум за музиканти

Impade с втори видео клип - "Victim"


Recommended Posts

Здравейте!

 

Това е вторият клип на моята банда IMPADE. Режисьор е отново Боян Карамфилов. Клипът излезе преди около месец и е сингъл към предстоящия ни втори албум. Надявам се да ви хареса .

 

http://www.youtube.com/watch?v=j6knfodbbCI

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста професионално заснет и звука е добър, песента също! :)  Единственото което ми е трудно да игнорирам е приликата с клипа на Decade of Therion на Behemoth, но предполагам това е стандартен похват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Пичове с тоя сток футидж ще берете ядове. 
Надявам се договорили сте си нещата...
Иначе добър сет (снимачен) сте си направили и парчето е гот

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също така можеше да си спестиш безценния сарказъм, знаейки много добре, че няма как да ти отговоря публично, което лекинко не е честно. Или е?

 

Да не говорим, че може и да са си ги купили, но очевидно Роко знае че са ги откраднали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Не че ми се влиза в полемика, ама това беше поредната глупост написана от теб.

Би ли ни светнал тогава какви ядове ще берат момчетата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съществува един друг свят в който абстрактните закони като авторско право съществуват. Лошото за България е, че благодарение на интернет границите и изолацията ни вече не важат.
Може би е било по-правилно да напиша че има голяма вероятост, някой собственик, да си познае видеото. 

 

Всъщност изразих надежда, че всичко е ОК, а не съм тръгнал да се заяждам с Форум.самодеец.орг.

 

Прочее познавайки цените на стоковете, от чисто материална гледна точка ми се вижда безсмислено бюджета за кадри да надхвърля около 10 пъти официалния за видеото. Прочее изводите си ги градя по официалните ставки на хората които се занимават с кино у нас, а те са доста по-високи от заснемането на това видео. Имам удоволствието да познавам този пазар. Или може би някой виден български продуцент се е изръсил яко в името на тази млада банда, която принципно харесвам, но разговора е в друга посока.

Когато казах надявам се сте уредили правата имах предвид, че когато ползваш фрий футидж обикновено е в бележките към него пише, че не може да го ползваш с комерсиална цел, каквато е производството на мюзик видео с цел разпространение. Същото пише и под студентските цени (които са по-нормални в някои сайтове).
 

Преди време бях останал с впечатление, че тук може да се поговори малко и за Шоу бизнес, и за как се правят някои неща, например песен, музикален видеоклип и изобщо разговорът да върви малко по-встрани от махленско заяждане с просташко иронизиране, а да се коментират наистина важни неща, като правата на сток футиджа, семплите, ритмите за чалгаджиите, картинките за флаерите и плакатите, шрифтовете или каквото и да е...

НО!!! очевидно това са глупости.

Мерси за рибата. 

 

Смятам да си кометирам проблема с момчетата, както и с автора на клипа, за да не си помисли някой, че подозирам някого в кражба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговарям за последно и спирам да споря с "капацитети" всеки да си прави изводите. 

 

Може би е било по-правилно да напиша че има голяма вероятост, някой собственик, да си познае видеото.

Ако аторските права са уредени, демек ако не е откраднато, и да си го познае някой - няма как да берат ядове. Но да видим по-нататък...

 

Всъщност изразих надежда, че всичко е ОК, а не съм тръгнал да се заяждам с Форум.самодеец.орг

Всъщност не си изразил надежда а директно си написал, че ще берат ядове:

Пичове с тоя сток футидж ще берете ядове.

 

 

Прочее познавайки цените на стоковете, от чисто материална гледна точка ми се вижда безсмислено бюджета за кадри да надхвърля около 10 пъти официалния за видеото.

Аз не съм познавач на нищо, имам 3 по математика но: Пиша в google: after effects stock footage и от там избирам първия попаднал ми сайт:  http://footage.shutterstock.com

Там на първа страница пише: 1,222,070 of the best royalty-free stock videos  обръщам внимание на г-н "професионалист" на фразата  royalty-free. Преведено от английски означава "Няма да берете ядове".

След което има ценови опции. Там пише: 10 видеа около 700$

Да предположим, че момчетата, са закупили 10 броя ( че с по-малко ще стане още по-смешно ). Ако следим логиката прочее, ще излезе прочее, че тоя клип струва 70$. Прочее. Което пак показа прочее

 

Имам удоволствието да познавам този пазар

колко наистина познаваш този пазар. Нищо, важното е да има удоволствие.

 

 

"...когато ползваш фрий футидж..."

Няма ли все пак никаква вероятност да не е фрии а да са си го платили?

 

"Преди време бях останал с впечатление, че тук може да се поговори малко и за Шоу бизнес"

Бе то може ама лошото е че от такива професионалисти като теб, начинаещите живеят в какви ли не заблуди, като например, че един клип струва 70$. Съответно каквито ни "професионалистите" такова ни е и нивото. Слава богу има хора, които не се бият в гърдите, но наистина има какво да научиш от тях.

 

 

Аз познавам Боян Карамфилов и смятам, че той знае какво прави. Поне докато не се убедя в противното. Човекът не би ги вкарал във беля, защото с това си вади хляба. Но какъвто и да е случая смятам, че е редно, колегиално, възпитано и етично да не поставяш под съмнение нечия собственост преди да знаеш чия е. Но аз пак забравям, че ти знаеш всичко и няма тема по която да не си компетентен.

 

И последно, ама наистина последно, единственото смислено нещо, което си написал от 3 години насам е: "НО!!! очевидно това са глупости.". Нямаш представа колко си прав.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.