Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос относно yamaha psr e333 - СПЕШНО!


Recommended Posts

Здравейте, колеги музиканти. Пише ви един "любител" музикант, но това не е толкова важно. Важен е въпросът ми към вас и се надявам някой да знае, защото много ще ми помогне с отговора си. Та - Имам синтезатор Yamaha psr e333. Този синтезатор има функция за запис ( REC) на това, което се свири на него - дотук добре. Обаче как след като съм направил записите В СИНТЕЗАТОРА, да ги прехвърля на компютъра. Имам USB кабел за синтезатора, с който го свързвам към FL studio, но не ми харесва как се получава там, пък и ми трябва и самия ритъм на синтезатора. Иначе Yamaha -та няма MIDI изходи. Та някой знае ли някаква програма, софтуерче, с което да мога да "видя" паметта на синтезатора и да сваля записите от него ( предполагам, че те са в MIDI формат :? ) Разполагам с програмата Musicsoft downloader, но тя е само за прехвърляне на MIDI файлове от лаптопа на синтезатора и до там.  А мен ми трябва обратното - реалният запис от синтезатора. 
Моля за помощ, спешно ми трябва и благодаря предварително на отзовалите се :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Не е възможно програмата на Ямаха да прави трансфер в едната посока. Когато свържеш свирката с компютъра, би трябвало като стартираш програмата първо да ти се появят 2 опции - избираш "Transfer files between your PC and your Yamaha music instrument". След това в левия прозорец на програмата ще видиш, че най-отгоре има надпис "Electronic Musical Instrument", като там има и малка иконка на клавир. След като цъкнеш там, ако всичко е свързано както трябва, програмата ще отвори ROM паметта на свирката.

Редактирано от Мартин87
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато цъкна на въпросното място, единственото, което ми  се отваря е Flash memory  и system drive. В първото са нещата, качени от мен в MIDI формат, а във второто има само един файл, нещо, свързано с бекъп мисля. приложил съм снимки, за да видите. Въпреки, че в синтезатора имам два записа, те не излизат и това ми е въпроса - как да ми излязат, за да ги сваля! :? 
http://prikachi.com/images/987/6334987F.png - флаш паметта

http://prikachi.com/images/992/6334992Z.png - system drive

Трябва да има и друг начин :? ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорът се крие в първата картинка. Там срещу файла Людовико Ейнауди пише 13КВ. Това е миди файл. С други думи, като натиснеш REC, клавира записва миди, не мр3 или wav. Не записва аудио.

 

За да звучи както на синтезатора, ти трябва същия миди плеър, които е вграден в синтезатора. А такъв нямаш, няма и да намериш. Пробвал към какво ли не, включително и някакви софтуерни, производство на Yamaha, обаче не става.

Реалният запис от синтезатора става така - взимаш сигнал от слушалките на синтезатора, със съответния кабел го пренасяш към Line in на аудиокартата и записваш с някоя читава програмка. Друг начин няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

и аз имам ямаха пср е 333 записите много лесно се правят значи изтегли си Adobe Audition 6 вкарай един кабел в ямахата където е изхода след това от другата страна към компа на мястото на микрофона ако имаш съответните кабели рекордваш с програмката която ти казах по горе сейфаш и си готов много е полезна и голямо качество има аз така правя записчета с аверчетата имаме и па50 и имаме песнички пиши ми на скайп ако ти трябва нещо което искаш да знаеш : donjoan42

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.