Jump to content
Българският форум за музиканти

ПРОЧЕТИ ТОВА, АКО СИ НАЧИНАЕЩ!


Sieger

Recommended Posts

  • 1 month later...

Едно ушеприятно и полезно, по мое скромно мнение, видео, касаещо така обичаните от всеки китарджия /а и не само/ ладове :) -

 

п.с

 

Ако не му е мястото тук на клипчето, моля да бъде преместено на по-правилното такова!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 5 months later...

Абе хора не съм много сигурна дали някой изобщо чете тия теми, щото сиг много преди тва е дъфкано дъфкано сичко .. ама искам да попитам тия акорди с баре как по точно треа да се стисне .. аз хуу ше го стисна ама като сложа др пръсти на др ноти и някак си няам от къде да я взема тая сила като изсвиря напримерно акорда фа .. някак си не стаа .. кажете с времето ше се получи или аз нешо не праа правилно? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Хаха, не съм се "научил", защото свиренето на китара няма научаване - просто е толкова разностранно умение и толкова различни стилове, че човек няма как да го научи изцяло. Както и да е :hooray:

 

Амиии... Започнах да свиря в началото на 7 клас (сега завършвам трети курс студент), един приятел имаше една кухарка която ми оставяше за по ден-два вкъщи да си дрънкам и дрънках популярни песни само на акордчета. След това си купих една стара китара Пълдин (електрическа) и един дисторжън "сделан в Росий" и започнах да жуля Металика по таблатурки от нета. Така малко по малко вече започнах да си контролирам пръстите по-добре и...така. После започнах да ходя да посвирвам с приятели, които свиреха от повече време от мен, започнах да преглеждам теория на музиката, да уча какво аджеба е Мажор, Минор, защо разните му акорди са такива каквито са и т.н. и... така до сега, малко по малко.

 

Важно е всичко да се прави методично, да се свири чисто и без да се бърза. Освен това трябва човек да не се насилва, да не си прави някакви строги графици от сорта на "минимум 4 часа на ден свирене"... Аз лично свирих когато ми се свиреше и спирах, когато усещах че започвам да бъркам неща, които по принцип знам че мога да изсвиря чисто. Явно си имам някакъв праг на търпимост, колкото и любимо занимание да ми е свиренето.

 

Освен това дълго време (последните 6 години) свирих и на бас в една група, което някои китаристи може да приемат като принизяване :greenangel: но на мен лично ми даде по-различен поглед над музиката и основата й (не случайно на английски Bass се чете "бейс", също като думата "base" - "основа" :beer: )

 

Лятно време изкарвах по някой лев и спестявах от закуски, за да мога да си купя кубе, по-хубава китара, някое и друго ефектче... Важното е всичко да се прави целенасочено, с желание и с търпение. Удовлетворението идва само :metalist:

 

Поздрави,

Жоро.

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Само да кажа :thumbup:,един от най-великите китаристи за всички времена,а именно Зак Уайлд,е свирел ден и нощ от малък освен когато е ходел на училище.Тони Айоми пък не е свирел доста време,защото не е могъл да натиска струните.За да свириш добре трябва време и много упражнения,а също и търпение(да не пропускаме и уроците-те са неизменна част от учебния процес).

 

БТВ:Забравих да предупредя всички начинаещи да внимават с изгърбването!

Редактирано от Malcolm_Young
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Някой по-долу отбеляза правилно, че повечето младежи с тема "Какво мислите за..." искат да видят мнението на други хора. Най-полезният сайт за това е Harmony-Central. До секцията с ревюта можете да стигнете от долния линк:

 

http://reviews.harmony-central.com/

 

Както виждате, всичко е подредено по вид продукт, марки на производителите, модели и лесно може да се открие.

 

Също така, можете да видите ревюта и семпли на живо на много от нещата, ако просто напишете в

 

www.youtube.com

 

модела и марката на съответното нещо + samples

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • 3 months later...

За последно предупреждавам, че тази тема е с цел да се помогне с линкове към полезна информация. Потребителите, които тепърва започват да се занимават с китара като музикален инструмент ги моля да не задават въпроси и да превръщат темата в чат, защото тези коментари ще бъдат трити и потребителите наказвани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.