Jump to content
Българският форум за музиканти

Заглушители за барабани


Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте, колеги! Реших се да взема барабани (вече е крайно време, 3 години чаках и се забивах по градските репетиционни) и дълго време мислех дали да са акустични или електронни (тъй като живея в блок и нямам най-готините съседи на света :D )

Та... спрях се на акустичен сет, като повече от 1500 мисля да не давам, постепенно ще го ъпгрейдвам с нови придобивки. Но както казах - проблемът ми е, че живея в блок. И без звукоизолация - няма да станат нещата. Рових се по темата, но установих, че е изключително скъпо и трудно да се направи такава. 

 

Затова помислих за друг вариант - заглушители за барабани. Видях, че се предлагат такива от HQ, Vic Firth и други. Но не знам до колко са ефективни те? Отидох до dynacord, където заглуших барабанчето с една "гума" на Stagg и наистина има някакъв ефект, но не мога да разбера дали е достатъчен? 

 

Ще свиря в маза, която е подземна, предполагам това е +. И въпросът ми е - ясно ми е, че барабаните отново ще се чуват, дори и с заглушители, НО ще бъде ли поносимо за съседите? 

 

Рових се из форума, но не намерих точен отговор по темата. 

 

Благодаря! 

Редактирано от svera
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Основното, което се предава по панелите е вибрацията. Нея няма да я избегнеш. Но според мен помисли над въпроса - ще ти е кеф ли да свириш на барабани и да чуваш звук от табуретка???? На мен лично - не. Затова преди да правиш каквото и да е, иди в някой магазин и посвири със заглушителите да видиш ;)

Иначе ефект има, но винаги си има едно "но". Ако съседа е гад, каквото и да правиш все ще мрънкат ;)

Успех.

ПС:Като решиш дали да си вземеш сет пиши да споделим за изолация и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Изправен си пред сериозни предизвикателства, но така ще ти е по-сладко :)
Дали ще е поносимо за съседите е твърде субективен въпрос, но ако положиш старание да разбереш
до колко, как и кога шумът би могъл им пречи, има голяма вероятност да стигате до разбирателство.
Особено ако с времето имаш възможност да звукоизолираш добре мазето. И още нещо важно - да го защитиш
от влагата, която е гостенка в почти всяко мазе и ще бъде вредна за барабаните.
А що се отнася до заглушителите, ще постигнеш сваляне на децибелите, но ще загубиш от възможността
да чуваш "гласа" на барабаните и да работиш върху динамиката на свирене и отскока на палката.
Още един вариант, за който можеш да помислиш е да намериш помещение, за което
знаеш, че няма да е проблем шума. Например репетиционна на друга или твоята група
(можеш да си потърси, ако нямаш все още :) ), читалища, подходящи сгради и т.н.

Успехи!
 

Редактирано от e-dinko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за коментарите!

Помислих върху вариантите, но все още не съм сигурен - ще се мисли. Електронни съм ги отписал... харесал съм едни... но не са ми по джоба, даже въобще! :D

Практис пад сет - също не ми допада, искам да има поне някакъв звук. 

Предполагам ми остава само акустичен сет, но трябва да умувам за звукоизолация. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Monni е дал обобщаващото мнение. Повечето практикуват точно по този начин. Още повече, че практис пада и практис-пад сета не е българско изобретение, което показва, че навсякъде по света, комшиите на дръмера са гадове! :greenball:  :drummer:  :curse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Забрави за такова нещо в къщи.То е все едно да ядеш баклава през джама не стаа. Намери си по-добре друго помещение.Не силата, а дразнението е по-определящо така, че на някой кирлив бабеж все ще и е криво.А практис пада е най-доброто.Един познат, който има такъв пад за двойна каса и въпреки, че се чува много слабо комшийката го питала кой толкоз много шие на шевната машина у тях :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При наличие на барабани, липса на помещение и огромно желание за свирене, падовее са добро ( временно ) решение. Съгласен съм с колегите за това, че е най-добре да си намериш удобно помещение, но докато това стане, едни падове ще са ти от полза. Аз лично не сметнах за необходимо да давам пари за заглуяители, когато бях в твоето положение и след няколко опита се спрях на компютърни подложки за мишка  ( от текстилните, меки  ). Има различни размери и дебелина на падовете. Средната цена на е около 1.50 / 2лв за бройка : http://mallbg.com/%D0%9F%D0%B0%D0%B4-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD-EST-MP-1-BLACK_33425.html

 

Дори да не ти хареса крайня резултат, ще си похарчил не повече от 8 лева за теста ;)

За касата исползвах възглавници. Свършиха ми идеална работа, докато не намерих помещение в което да може да се свири без тях!

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, колеги! 

 

Виждам, че още пишете по тази тема. Аз вече се реших какво ще правя - няма да купувам сет, невъзможна е за блок. А заглушителите убиват удоволствието от свиренето. Примирих се, ще си ходя по репетиционни. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Аз съм решил проблема със свиренето в офиса ми където работя той е на еди етаж около мен има магазини няма живущи баби майки и прочие другия вариант е къща ,стая която да обезшумиш не за комшиите а за семейството ти защото не е приятно да свириш 2часа а другите да страдат защото когато репетираш монотони технически пасажи е доста изморително за ухото дори и за теб самия ,ето за това са спорд мен заглушителите за репетиране на технически фигури когато искаш да свириш това което си репетирал ги махаш и чуваш крайния резултат на сета

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич вместо да си късане взаимно нервите с комшиите,просто около софия има китни селца, където можеш да си намериш помещение, знаеш ли колко разни общински згради със стаи седят празни и ги дават на безценица. За петдесет лева съм си намирал огромна стая, дори имаше пазачи на портала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя личен опит е с ел.барабани в апартамент.Евтини ел.барабани са по-добре от практис падове,понеже имаш някакъв звук.Особено ако се свържат с компютър избягваш гадния звук на модула.Лошото е че сложих един гумиран мокет под тях и въпреки това се чували вибрации до първия етаж, а аз съм на четвъртия.Малко се шашнах когато съседа се разблъска по вратата в 23:00 ч. и аз със слушалки едва го чух.Стана като във вица,добре че не съм си легнал и кротко си свиря на барабаните :) Общо взето барабани каквито и да са в апартамент не става.Трябва си помощение добре изолирано и ако е маза да се внимава с влагата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И в маза пак е зле - "пълзят" нагоре вибрациите и се чува всичко. Преди време свирехме в един гараж 2 нива под 1-ви етаж, ама казаха, че се чува до много нависоко. И после имаше подписки, МВР-та, изгонвания... Въпреки сравнително нормалния часови пояс - между 18 и 20 часа (точно като са се върнали от работа хората!) :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Ако има пари човек е вариант с електронни барабани с mesh heads навсякъде (включително и касата). Така най-вече се чуват само чинел падовете, които са доста тихи така или иначе. Това е моят план за близкото бъдеще, когато се опарича.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.