Jump to content
Българският форум за музиканти

Да се върнат ли "нехаресванията" под коментарите?


  

75 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Строго ЗА!

Все пак безумните коментари са едно от нещата, които ме държат на известна дистанция от форума от известно време насам и това, според мен, е един добър начин да се отсеят нещата по демократичен начин, още повече, че възможността за положителни и негативни оценки на дадена публикация биха могли да дадат по-обективна и скорошна оценка на съответната :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да напомня, че това нещо го имаше преди и безумните коментари пак са си толкова. Последното нещо с което ще накараш някой да спре да пише глупости е като му слагаш минуси. Така му обръщаш внимание и го амбицираш да продължава. За глупостите трябва тотално игнориране.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление... все се намира някой, който да наруши ембаргото :)

Ако всички действаме еднакво съм сигурен, че малоумията ще намалеят доста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Аз не съм фен на отрицателните гласувания, защото мисля, че като цяло са демотивиращи. Всеки би могъл да ръси нехаресвания по субективни причини, да разваля настроението на хора, които са вложили знания, умения, емоции и все пак имат тайната надежда да бъдат положително оценени и поущрени. Ако говорим за градивна критика, за това има опция "коментари". Тези, които смятат, че са достатъчно компетентни по темата, спокойно могат да добавят съвет. Ако все пак много настояват да изразят крайно негативно мнение към някого, биха могли да му пишат на "лични съобщения", за да не злепоставят публично събеседника и себе си. Дали харесваш нещо или не е въпрос на вкус, състояние на духа, симпатия и т.н... все такива фактори на лична основа, които не винаги са мерило за качество било то на песен или тема. Що се отнася до базара, там също ще е по-ясно на всички дали определен потребител е некоректен, ако има обосновка за това. Един "dislike" не казва много сам по себе си. Не на последно място, това е мнението ми, защото съм човек с позитивна нагласа :D.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D о, не ми се мисли  :D, после ще трябва да изникнат още няколко нови подраздела " people to dislike" и вместо лично съобщение - " контакт за лична саморазправа"  :butcher:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен, това дава една допълнителна форма на изразяване на мнение. Смятам, че всяка форма на изразяване повече допринася, отколкото да пречи на форума. Музиката също е форма на изразяване. НякоИ не могат да свирят, но това не ги прави по-лоши хора, нито ако им кажеш, че не могат ще почнат да свирят по-зле. Има вероятност обаче, да се амбицират и да започнат да свирят по-добре. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

СТРОГО "ЗА"! :)

 

31629667.jpg

 

П.П. - Мис Съншайн, 'земи две РЕТ-та (демек - двулитрови бутилки бира) и ела да се саморазправяме  :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Извинявайте, но това с плюсовете и минусите според мен е малко несериозно. Който иска много плюсове, просто ще пуска нови вицове и забавни клипчета. Тях всеки ги чете и цъка яко "лайк". Според мен е най-добре да няма нито плюсове, нито минуси. Вярно е, че ще се увеличи флууда, но мен лично никога не ме е затормозявал, освен ако не е в наистина музикантска тема. От друга страна музикантските теми / да речем в теоретичния раздел/ ги четат само заинтересовани хора и никой не флуди из тях както му дойде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...
Отговорено (Редактирано)

:ok:Понеже вече двама съфорумника тържествено отбелязаха "юбилей" от "лайкове"(ужасна дума) с различна числена стойност - предлагам поне да уточним на кои числа да се "празнуват" юбилеи, за да знам и аз кога да се изфукам! :rolleyes:;)   :beer:

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:ok:Понеже вече двама съфорумника тържествено отбелязаха "юбилей" от "лайкове"(ужасна дума) с различна числена стойност - предлагам поне да уточним на кои числа да се "празнуват" юбилеи, за да знам и аз кога да се изфукам! :rolleyes:;)   :beer:

Аз предлагам  : 1,69,128 ,256,512,666,1000,1001,1024
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брой коментари и лайкове на даден потребител не са гаранция за качество, именно заради наличието на много теми, които не изискват компетентност. Всички сме ръсили глупости, аз лично - доста. Ако има "Dislike" нека не е анонимно. Малка общност сме, долу горе знаем кой в какво е компетентен и веднага ще разберем дали даден негативен вот е обоснован или просто хейт. Въпреки че гласувах "ЗА", в повечето случаи предпочитам да лайк-на градивна критика под пост, който заслужава "dislike". По този начин не само ще подкрепя въпросната критика, но ще покажа на автора на темата/поста, че  споделям мнението на критикуващия. Има нещо по лошо от "like/dislike" - а именно пренебрежение и надменност. Всяка критика е полезна стига да е обоснована. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят избор е ясен, защото аз ще съм сред най-сериозно "пострадалите" от връщането на нехаресванията.  :hysterical:  Всеки мой коментар е за бисерите и си спечелих доста хейтъри за краткото си време тук. Засега предложената на нехаресванията алтернатива - игнор списък - е много по-добра. Като хейтиш някого, просто го игнорирай. :thumbdown:

 

Мис Съншайн е с най-сериозното мнение по темата. Не знам какво се е правело с отрицателния вот, защото съм се регистрирал след отпадането му, и ме е страх да няма преждевременни банани (банове) за определен брой получени нехаресвания.

 

А като не ти харесва форумът и каквото се пише в него в последно време, пак има решение.Ето как си реши проблема 7th String, който е най-пресен пример:

 

 

Спирам да пиша, докато администраторите толерират дебилщината в този форум.

Ще цитирам и още едного:

 

 

Докато има кой да отгаваря на тъпи въпроси, ще има и тъпи въпроси. Тук модераторите са безсилни.

 

Dislike на някого е обида за човека. Събрали сме се във форум, не в сган. Неслучайно Същият ни помоли

 

 

Да спрем с лютите вражди!!!

Имайте толеранс, колеги. Всички сме различни. Аз никога не слагам всички под общ знаменател, повече от 2 дроб-сърми не изяждам :D  . Най-вече се отнася за членове на този форум, родени след 1990-та, които са млади и още си играят.

Ако продължа, ще изплагиатствам куп неща, които Мефистофел, Мюзикмен, Тони и Същият са изказали. Смятам, че връщането на опцията ще е нечестно за регистриралите се след отпадането й. Кой то е с мен, знае къде да "клекне".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.