Jump to content
Българският форум за музиканти

Усилвател за акустична китара


rokoman

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте,

търся компетентно мнение за усилвател за акустична китара.

Свиря съвсем любителски и за собствено удоволствие, само в къщи.

Имам два инструмента:

 

Ovation Celebrity Solid Sitka Spruce Top Nylon String Electro-Classical Guitar CC243-4 Nylon NT Natural

 

и Yamaha APX - 5A - с метални струни.

Не зная дали мога да използвам успешно един и същ усилвател и за двете китари.

Максималния ми бюджет не е висок и позволява да планирам до цените на Roland AC-33, 665 лв.

Благодаря предварително.

Редактирано от rokoman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че правилно си се насочил! И аз съм мераклия за същия. Изгледай тези две видео демо и си прецени. Демонстрацията е и с двата вида струни.

http://www.roland.com/video/page.cfm?vid=22523844

 

П.П. Бих помолил когато го купиш този усилвател, ако мога и аз да го изпробам, където и когато ти е удобно! :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.thomann.de/de/akustik_verstaerker.html

 

Прегледай предложенията на Томан, има доста усилватели, които са в твоя финансов диапазон. Всичко можеш да поръчаш през Динакорд, плаща се по курса на деня, поръчката се изпълнява в рамките на месец, понякожа и по-бързо. Обърни внимание на усилвателите, които имат и микрифиненвход, не са по-скъпи.

Лично за мен най-добри са акустичните усилватели на Trace Elliot, на там говорим за съвсем други цени.

 

http://www.traceelliot.com/acousticamps/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, можеш да включваш всякакви инструменти озвучени на микрофонен и пиезокристален принцип. :)

 

Roland AC-33 - най-голямото приемущество на този амп. е че може да се захранва и с батерии и ставаш независим от тоците.Не лош звук, има и процесор с разни ефекти. :)

 

VOX AGA-70 - http://www.voxamps.com/aga/aga70/  Аз карам с такъв. Има и лампа 12AU7 в предусилвателя на единият канал и DI output, което го прави много удобен за записи в дом. условия.Има го MCI и цената му беше някъде около 700 лв.

 

Ако ти трябва само за домашни условия, просто да имаш къде да включиш инструмента и този върши не лоша работа :

Behringer ACX450 - http://www.izgodnobg.com/ceni/570326-Behringer-ACX450-Ultracoustic-Acoustic-Guitar-Amplifier-45-Watt.php?info=opisanie

 

В House Of The xxxx преди се предлагаше и този модел на Lаneyhttp://www.activebass.com/item--HS.LA30C , който също не е лош.

 

Всъщност, първите два от гореизброените ампа са по висок клас и съответно с по-висока цена. Вторите два , са по-нисък клас и съответно с по-ниска цена около 400 и нещо лв. , но също вършат работа за домашни условия и т.н. :)

 

Ако човек знае какво точно търси, вече е въпрос на избор кой да избере и т.н. :)

 

Това е моето мнение по-въпроса, дано съм бил полезен. Успех. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

И аз от доста време се колебаех какъв усилвател да взема, но излезе в Базара един Kustom Siena 35 взех го на добра цена и съм много доволен! Гворителя е 10" 50W има пищялка, както и два входа - за китара и микрофон, или две китари.

Виж го в Томан.

http://www.thomann.de/de/kustom_sienna_35.htm

 

Има Line output и скоро на един купон с включени в усилвателя - Акустична китара и микрофон, го вързах от Line output в миксер-крайно стъпало и едни огромни колони и направи страшен саунд, направо ме изненада. Има и изход за външна колона, и него съм пробвал с един китарен кабинет 150W и го захрани без проблем. 

 

Недостатък е че ефектите работят едновременно и на двата канала, затова по-нататък мисля да си взема Kustom Siena 65, но засега и горния ми върши идеална работа.

Редактирано от Krasi63
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не можах да редактирам поста.

Забравих да пиша че се държи много добре както с класически Китари, така и с Акустични и през двата входа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички, които толкова бързо и любезно отговориха на въпроса ми. За мен Roland е интересен, тъй като има вграден Loop, който иначе е още ме малко пари като допълнителен ефект. Това, според вас, сериозна причина ли е или проблемът има и други решения?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото прочетох вградения Loop няма функция Undo. Аз имам процесор Boss-ME25, който също има Loop и той няма тази функция и много ми липсва. Тази функция Undo изтриваш последния запис, ако си записал нещо грешно или да премахнеш последния запис и се връща преднишния запис или записи! Но иначе вграденият Loop върши идеална работа голяма играчка е, на мен много ми харесва, 40 секунди са достатъчни да правиш разни бленди!

 

Отделните Loop - ари, имат доста памет и могат да запомнят много записи и да ги ползваш за друг път когато ти потрябват. Някои имат USB за връзка с компютър както и слот за карта. Също имат и тази функция Undo която е голям плюс.

 

Относно батериите, да издържат най-много до 5 - 6 часа, че и по-малко. Имам един Амп. на VOX mini 3 и държи с батерии до 6ч. Сина ми има Roland Micro Cube и то държи до 6ч. с батерии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Батериите са опция, която не ме интересува особено, тъй като свиря само за собствено удоволствие в къщи. Но информацията за Loop-а е интересна. Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Търся си и аз усилвател за акустичка, прегледах темите тук, но няма особено много инфо точно по моя въпрос. А именно колко трябва да е мощен, че да вдига достатъчно джангър, за да се свири спокойно с банда. Която включва акустичен сет барабани, бас, ел. китара, вокал. Дръмсета е неозвучен, баса и китарата са си с тяхно си комбо, вокала е с активен монитор. Свири се рок/алт.рок, ако има значение.

 

Почти съм сигурен, че моделите до около 30 вата ще клекнат, не съм сигурен тези от 50-60 вата дали ще са ОК. В момента ползвам активен монитор на Бери, който е 320 вата RMS и е усилен БАЯ (на 7-8 от 10). От друга страна транзисторно ел.китарно комбо 50-60 вата в общия случай е достатъчно силно, за да се чува в банда.

 

Нямам особени претенции за екстрите и качеството, цена в рамките на 300-400 лева е приемлива. От по-як няма смисъл, тъй като ще го ползвам в 10-15% от времето за свирня (няколко песни и то не на всички през цялото време).

 

Гледах моделите на Behringer, Kustom, Artec, Traynor, Harley Benton. Има и доста други (и най-вероятно по-яки), но са доста скъпи и не виждам смисъл за моя случай. А може би има? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В този ценови клас за мен лично Роланд ми звучеше най - натурално, поне с уестърн тип китари. Поне от това което съм чувал и пробвал, прилично звучащ усилвател за класическа китара не ми е попадал Единствено изключение е ако се търси звук тип боса нова, нуево фламенко  и тн - за което ямаха сайлънт китарата звучи чудесно през усилвател

Берингера за мен звучеше ужасно, все едно си пуснал акустична китара през усилвател за електрическа. Фишман усилвателите са хубава алтернатива, но влизат в друг ценови клас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ От два месеца ползвам Roland AC-33, 665 лв и съм направо възхитен от невероятните му възможности като функции и брилянтен звук и то не само за ак. китара, но и за електрическа, а и за микрофон. Вярно, че мощността му не е достатъчна и понякога наистина "кляка", но ако ще го ползваш по-рядко и то само за ритъм, арпежи и рифове, става без проблем за твоята ситуация. Освен това този усилвател има и стерео линейни изходи, независими от мастер волюма, та можеш да го включиш и в някой активен мощен монитор, както правя и аз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва ми за свирене с рок-банда. Ако ще кляка и ще иска централно по-добре да си го ползвам в активен монитор (или да си купя такъв вместо комбо).

 

Голям проблем е и че няма почти никакви семпли за акустични ампове. Не че може да се вярва много на записи в нета, но поне долу-горе да му чуе човек гласеца...

От това, което чух, моделите на Kustom май най приличат на истински. :)

Маршала го пробвах в МЦИ, но както повечето им неща цената ми се вижда едно 30-40% завишена, така че отпада.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ В такъв случай по-добре си купи някой FX-уред(избягвам думата "процесор") за акустична китара и го ползвай с активният монитор, който имаш. Но съм сигурен, че Roland AC-33 ще те задоволи в повечето случаи. http://www.roland.com/video/page.cfm?vid=22523844

Ако си в София мога да ти го демонстрирам.

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да съм тествал, много се рекламира Фишман Аурата като DI  бокс към централното, така освен за лайв, може да се използва и за доста читави записи...

 

Само че от това което чета, било доста играчка докато намериш правилния звук за китарата си...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.