Jump to content
Българският форум за музиканти

Слушалки за около 100лв?


Tehanox

Recommended Posts

Дълбочина на звука би трябвало да е повече динамика. Както има разлика между 8" Бери говорител и 12" Селешчън.

Детайлност е яснота на възпроизведения сигнал. Когато липсва чуваш по-омазано, глухо, мътно. Едно е да вади до 2-ри хармоник, друго е до 67-ми! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би ти така си ги обясняваш нещата, но за мен това е също толкова неясно, ако не и грешно.

И двата говорителя могат да свирят доста слабо. Това значи, че dynamic range-a е ограничен от максималната сила на звука, до която могат да бъдат усилени, до достигането на определено допустимо ниво на THD. В това отношение селешчънът вероятно ще може да се усили с 10-20 dB повече, примерно, но това не ти върши особена работа при свиренето, защото така или иначе не използваш над 70 dB dynamic range (надявам се), които ги покрива и берингерът.

 

За музикални говорители предполагам ще е още по-малък проблем това. И класическа музика да се слуша, съмнява ме да е нужен толкова голям dynamic range, че да не може да го покрие и сравнително евтин говорител.

По-омазано, глухо, мътно може да чуваш заради неравномерна амплитудо-честотна характеристика примерно, поради това, че са усилени някои гадни честоти, а са намалени някои от честотите които допринасят за ясното звучене (2-4 kHz при вокалите примерно). Висок THD евентуално също би допринесъл за увеличаване на кашата в микса, но това като чели се чува малко по-различно, от проблема с честотната характеристика.
Това до кой хармоник ще може да вади, пак зависи от амплитудо-честотната характеристика. Ако покрива добре до 20 kHz, ще можеш да чуеш всички чуваеми хармоници, де що има в песента. Тези над 20 kHz, и да ги има, не можеш да ги чуеш на каквото и да слушаш.

Сигурно пропускам важни момента, та за това ми се иска някой да направи съответната тема, че да хвърли светлина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
Отговорено (Редактирано)

Алтернатива на Градо са Алессандро МС1 - определено рок-слушалки пък са и по висок клас от СР60/80 моделите , бтв. Алесандро предлагат и брутални  потенциметри за китара но рестото от слушалките не би стигнало ;)

С определено модване тези 99$ слушалчици се превръщат в нещо доста добро. Все пак е добре да се знае/наблегне/ че са отворен тип.

Редактирано от tzolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Alesandro MS1 се предполага, че са ребрандирани Grado SR125. Темата обаче беше за слушалки до 100 лв, а тези с доставка и митнически разходи идват поне двойно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Кое е най-удачно за скромния ми бюджет? Може и нещо над (но около) 100лв - стига наистина да си заслужава...

Трябва да звучат правилно и добре да изразяват детайли... и да са удобни, че ги нося продължително.

Ще ги използвам за по "класическа музика" vst-та на пиано, клавесин, прочие инструменти.

 

За сега си мисля за тези http://www.musicworld.bg/bg/m_260343/i_14268/SENNHEISER_Pro_Audio_HD_212_Pro.html има ли някой впечатления???

Здравейте, и мен ме вълнуват слушалки в този диапазон за звукозапис ще се ползват основно. Може ли препоръка? Дадоха ми варианти за 200 лв слушалки, но ми се иска ако е възможно да са малко по-евтини. Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.