Jump to content
Българският форум за музиканти

Индуктивност


Recommended Posts

Здравейте, пак го закъсах та искам да ви питам знаете ли къде мога да намеря индуктивност 500 МН или 660 МН, че съм се хванал да си правя уа уа ама това ме спира. Друг вариянт е ако знаете някой да може да ми навие че наистина е сложна ситуацията. Мерси много, ако успея да намеря в знак на благодарност давам електрониката на едно уа, че направих 2 :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай с драйверно трафче от малък транзисторен приемник. Той има две намотки, едната със среден край. С комбиниране на свързването дори може да си направиш различни обхвати на ефекта...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направи си сам :) намери една руска програма за дос - казва се KONTUR.EXE - тя смята като и зададеш ква макара имаш колко навивки ти трябват за такава индуктивност

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам, че тази програма изчислява въздушни бобини. Такъв тип бобина няма да стане по простата причина , че за тези стойности навивките ще са много, респективно активното съпротивление - голямо. Индуктивността ще стане с лош Q фактор и Уаа-то ще стане Наакоо. Ако има вариант за изчисление с различно мю (демек със сърцевина), кой ще му каже колко е мю-то на неговата сърцевина? Индуктивностите в оригиналните Уаа педали обикновенно са навити на пермалой, или силициева ламарина. Сега вече има и феритни сърцевини с висок пермеабилитет, като N27 на Siemens, но ... Истината е че трябва измерителна апаратура , и то не само L-метър, но и ИЧХ (MLSAA например), защото характеристиката на филтъра не се определя само от индуктивността, но и от капацитета, а и обратната връзка, с която се определя Q-фактора. Абе нека се радва човека, че е сглобил нещо някакси. Ако му хареса процеса на ръчкане, може да се пообразова повече и да продължи понататък ... Това е пътя. :read: :read: :read:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Навивах 1 уа педал. Parni_Valjak ти каза как се избира :D

Иначе съпротивлението трябва да е ниско (15-80 ома)

За сравнение Тук

 

Иначе ето и как навиват в този сайт

и още 1 линк за уа-то

цък

 

Малко размисли и страсти относно това което е важно. Намери феритени чашки и внимавай да нямат въздушенен отвор. Обиконовено вътре цилиндъра на едната чашка е по-къс (с това намаляват насищането на ферита, но така пада драстично и неговото съпротивление при константа индуктивност.)

Ако си намерил да продават чашки със изпилен цилиндър вътре купи 2 комплекта и от 2те цели направи бобината. (обикновено само едната е излилена.

Навий примерно 200 и пробвай. Ще ти трябва lcr bridge или меър дет мери индуктивност. Паралелно на индуктивноста мери и съпротивлението :headbang:

Като достигнеш 500мХ и съпротивлние под 100 ома смятай, че до някъде си успял :happy: Надявай се да звучи добре :happy:

 

И по този повод се надявам да спечеля този уед от ибей :happy: Assoass is da men.. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.