Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
Katencetoo

Мнения за пиано

Recommended Posts

Здравейте!

Нова съм, регистрирах се само, за да си задам въпроса, тъй като вие сте компетентни и разбиращи.

Започвам с това, че не разбирам нищо от пиано и всичко свързано с този инструмент.

Майка ми има рожден ден след 2 месеца и със сестра ми решихме да й подарим пиано - използвано,

тъй като тя не веднъж е споделяла, че иска да се научи да свири.

И понеже вече споменах, че нищо не вдявам по тази тема, се спрях на пиано Лирика.

Много бих се радвала да споделите мненията си, впечатленията си и всичко, което знаете за това пиано.

Можем да отделим до 400лв. за използвано пиано. Ще се радвам ако ми препоръчате и някоя друго.

Благодаря предварително на всички включили се. :godbless:

Share this post


Link to post
Share on other sites

За тази цел запазена Лирика е добър избор. Всичко зависи от това, доколко е запазена. Най-добре е с вас да дойде човек, който знае какво да гледа. Освен 400-те лева пригответе и добра сума за транспорт. След което и 60+ лева за акордиране. Освен ако не купите пианото от магазин и в цената ще са включени траспорта и акордирането.

Имахме много добра и позапазена лирика, но синът буквално й взе здравето за три години.

Какво се гледа - свалят се капаците и гледате по чукчетата и демпферите да няма дупки от молци, да няма ръжда по струните и вирбелите (врътките на които се закрепват струните), да няма пукнатини по дървенията и естествено да има приличен външен вид. Пробвате клавиш по клавиш, също и трите педала дали работят. Първият приближава чукчетата до струните, трябва приближаването на всички чукчета да е на едно ниво, вторият педал спуска парче кече между чукчетата и струните, третият педал отделя демпферите от струните, отделянето да е на едно ниво за всички демпфери. Не е желателбно в пианото да е имало буркани с вода, води до ръжда.

Разцъках набързо няколко обяви, има интересни предложения, цените са доста височки. За отлично запазено, акордирано, интонирано и регулирано пиано лирика повече от 500 лева не трябва да се дават. Колкото и да е запазено, все пак става дума за руско пиано минимум на 30 години.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dedo pop,

изключително съм благодарна за бързия и изчерпателен отговор. :godbless:  Непременно ще вземем някой разбиращ, защото като чета не са малко нещата, които трябва да гледаме и изпробваме преди да го закупим. Още един път БЛАГОДАРЯ!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By Valeriahogg
   Търся пианист, който да ми нотира авторска мелодия. Тя ще се нуждае и от хармония. Също така трябва да се запише в студио.
    
    
  • By No.14
   Здравейте,
   може би трябва да започна с това, че на една почтена възраст  (чак ме е срам да я уточня ), най -накрая имах възможността да реализирам мечтата си да уча пиано. Преди около година си купих Yamaha YDP143, тъй като това ми позволяваше бюджетът тогава, а и живея в апартамент, т.е. опцията със слушалки ми е почти задължителна. От шест месеца ходя на уроци веднъж седмично, като те са по детската руска школа "Фортепианная игра", Първи учител по пиано, оп.599 на Черни, а за разсвирване - упражнения на Ханон за начинаещи. До момента, извън това, съм успяла да науча "На Елиза" (любимата на всеки пишман-пианист ), първата част на Соната No.14 на Бетовен (с ясното съзнанание, че тя ще е и последната) и няколко мелодийки с tutorial (знам, че е грешно и обещавам да не го правя повече  ) - River flows in you - Yiruma, Marriage d`amour на Paul de Senneville.
   Имам и акустично пиано Ноктюрно, което акордирам редовно, но първо е много старо, второ - не е било поддържано над десет години, понеже го бях преотстъпила на друг човек, и трето - не мога да го ползвам повече от веднъж-два пъти в месеца, тъй като е в друг град.
   Та, сравнявайки двете пиана, всички плюсове са в полза на дигиталното, с едно малко изключение... Установих, че като клавиатура много повече ми допада тази на акустичното и самото звукоизвличане ми се получава много по-добре на нея.
   И тук идва въпросът ми: има ли смисъл според вас да заменям Yamaha-та с по-висок клас, при положение, че не се занимавам професионално и никога няма да стигна до някакви виртуозни висоти?
   От друга страна прекарвам на него всяка свободна минута (поне 2 часа всеки работен ден, а през почивните - 4-6, че и повече понякога).
   Ако все пак реша да купя ново, какво бихте препоръчали предвид горната информация?
   Благодаря предарително на всички и желая успешен ден!
    
  • By martin20030102
   Здравейте, музиканти!
   До къде стигнах.. Мнения по въпроса? Съвети? :)
    

  • By annimm
   Пианистка с опит и богат репертоар търси ангажименти в София и страната.
   Предлагам подходящо музикално оформление за ресторанти, хотели, частни събития, сватби, фирмени партита. 
    
   e-mail:  anna_md@abv.bg
  • By Sandalcheto
   Здравейте, харесах си кубето marshall code 25. Рових из нета и видях, че има някаква нова технология в цялата серия code, че работят с пресетове, ама изглежда много сложно, та като един млад и неопитен китарист реших да попитам ако някой знае нещо или има опит нека сподели. Като всички нови в рока(по-скоро метъла) харесвам звученето на Metallica (знам, че са комерсиални) и видях, че има пресетове за тяхни албуми и звучат много прилично, та да питам всичките тея електроники и работи струват ли си? Ако не ще се радвам да ми препоръчате друг усилвател до около 450лв? Мерси предварително     ето и линкове за пресетите да чуете:

    
   (игнорирайте, че пича не свири много добре )
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.