Jump to content
Българският форум за музиканти

Имам Един Голям Въпрос


SlipFly

Recommended Posts

Не, по-добра звукова карта :greenball:

 

Е тоя отговор го сънувах.

 

Картата ми е Asus и не мисля че нестава за тази работа, напълно съм сигурен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 54
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

Знаете ли програма за ефекти, на която мога да записвам " на живо " това, което свиря. Също и сигналът да не пристига с една секунда закъснение. :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз със сигурност знам за Cubase понеже него ползвам, но съм почти убеден че това го могат и доста други програми <_<! Относно закъснението - настройваш си драйвъра на саунд картата ти на по-малък buffer-size samples ама то това работи ако ти е кадърна картата, иначе почти няма промяна, освен това на по малък буфер ще започне да ти товари страхотно процесора, при мен поне така се получаваше с предишната ми саунд-карта...!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е точно в саунд картата, а не в машината. Изтегли си си АСИО фор ол и ще се оправят нещата.

 

От къде мога да си изтегля това АСИО? Моята аудио карта е Криейтив Саунд бластер и предполагам, че ще може да спаси до някаква степен положението докато не ми стане готово кубето.

Доскоро бях със Гитар FX Box и от нея ми дойде един много гаден бъг в компа - пускам ефекта да свиря някоя песен едновременно със гитар про за фон, но понеже китарният ефект се самоизключва след 3-4 минути и при повторно пускане се чува силно ужасен шум, който спира само след като спра ефектите. След като се случи това вместо тон от системата (например от кликане) се чува гадният шум - дисторшън. След рестартиране на системата нещата се оправят. Този бъг не ми повлияваше на уинампа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • 2 years later...

Искам да добавя малко информация в тази стара тема.

 

1. Искам да наблегна на факта, че когато звуковата карта има хардуерна поддръжка на ASIO и съответно свои ASIO драйвери, е нежелателно да ползвате ASIO For ALL. Последният е драйвер, емулиращ ASIO за карти, които не го поддържат хардуерно.

 

2. Повечето евтини звукови карти имат линеен и микрофонен вход. Нито един от двата не е много подходящ за китара.

Единствено ако китарата ви е с активна електроника, има шанс тя да звучи добре в линейния вход.

При китари с пасивни адаптери, включването в линейния вход води до сериозна загуба на високи честоти и глухо звучене. Решението е китара->предусилвател/подходящ DI-Box->линеен вход. Другото решение е да се сдобиете със звукова карта, имаща инструментален вход.

 

3. Вече има прилични интерфейси, подходящи за китара, на разумни цени.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.