Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на китара


Borko_and

Recommended Posts

Вдигнах летвата за усилвателя до 300лв. Кой усилвател да избера - VOX VT20+ или Roland 20XL. Причината да помисля за тях е, че имат вградени ефекти, но кой от тях се справя по-добре с тях? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото знам, роланд-а е с по-добър дисторшън и в общи линии всичко каквото ти трябва. Вокс-а има доста ефекти, но много хора се оплакват, че слага някакъв допълнителен шум. Не съм ги пробвал лично....повече не мога да кажа. Отиваш в магазина и пробваш на място. Може да погледнеш и за нещо по- стандартно в базара. Примерно това и това....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не те съветвам да купуваш усилвател с вграден ефект. По-добре дай тия 300 лв. за нещо малко по-качествено, а винаги можеш да прибавиш някое камионче (даже и евтино), гарантирано ще имаш далеч по-добър резултат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето какви контроли имат двата усилвателя:

 

info_01R_L.jpg

 

lg_vtplus_top.jpg

 

Изглежда VOX-сът има повече неща за настройваме, но кой звучи по-добре. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Прощавайте, не съм видял мненията на Eagle2 и Fats. Прави сте, приятели, най-добре да си взема някое стандартно кубе и дисторшън. В такъв случай предложете някое за около 200лв. + дисторшъна до 100лв.. Държа да са нови, затова трябва да можaт да бъдат намери в някоя от родните ни магазини. Благодаря на всички за помощта! ;)

Редактирано от Borko_and
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евала, ТаткоОги, благодаря ти, че бдиш над качествения контрол във форума.

 

Borko_and, което и от двете кубета да си вземеш - няма да сбъркаш. Аз лично бих взел Vox-a, просто защото има повече амп модели.

А планът да си вземеш семпло комбо за 200лв и дист за 100 не ме кефи, защото трудно ще постигнеш оптимален резултат.

Евтините комбота често звучат като пръдня и са много капризни относно ефектите, които навързваш към тях.

За моделиращите комбота - поне можеш да си сигурен, че производителят е моделирал дистове, драйвове и чисти, съобразно кутийката и говорителя.

Ако си начинаещ - това си е супер вариант и няма какво да му капризничиш или да му мислиш.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драги ми колега Борко. Наблегни първо на юнската сесия, имаш да вземаш няколко досадни изпита - химия, физика, биология и ... де да знам какво още учите сега в първи курс. Комбото няма да ти избяга, а не е зле да събереш още някой лев и да купиш нещо по-читаво. Комбо за 200 лв свири отвратително и още по-зле, завинаги остава твое. Прегледай базара, видях едно Peavey 70W за 350 лв., има и други добри предложения. Свръжи се с мен на лично съобщение (ти все още не можеш да получаваш) и ще ти кажа някои неща, с които не си струва да занимаваме останалите пишещи тук. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте понеже мисля че тази тема е най-подходяща искам да питам. Понеже искам да си купя електрическа китара(имам и акустична) се чудя каква да си вземал Разполагам със сумата от 400 до към 500лв. Тея дни ходих до музикалните магазини в Пловдив да видя кво има. За сега съм си харесал http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_23940/Cort_G210_TB.html и един приятел пак ми предлага http://www.themusicden.com/p-252197-stagg-i400-bk-heavy-ifr-electric-guitar-black.aspx и ся се чудя. Също така приемам и други мнения понеже не съм чак толкова запознат с китарите. Мисля да свиря heavy и по тежки. Надявам се някой дами помогне в избора на нова китара и благодаря предварително. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чуй ме Тока,китарата отиваш в музикален магазин и я пробваш дали ти е удобна и на звук да я чуеш,но вземи с теб някой който е в час с тези неща и неговият съвет ще ти е от полза след като пробваш китарите на място!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.