Jump to content
Българският форум за музиканти

Подмяна на 1ва и 2ра найлонови и трета и втора


ShadowWriter

Recommended Posts

Първо да кажа едно "Здрасти" и направо да минавам на въпроса? Надявам се че уцелих раздела между другото... Та, въпроса ми е, мога ли да подменя първа найлонова струна със друга с дебелината на втора, и втора струна с такава с дебелината на трета без да има някакъв риск от повреда на китарата? Фактически просто ми трябват нова първа и втора, а единствените които имам в резерв са втора и трета от друг комплект. Предполагам звука няма да е усезаемо различен, тъй като не ми предстоят концерти а само домашно свирене, но се притеснявам дали конструкцията на ключовете и магарето ще издържи след като новите струни ще са малко по дебели и ще трябва да ги стегна повече зот нормалното за да получа класическа настройка.
И така :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На китарата няма да и стане нищо. На теб ще ти е странно и ще звучи по-кофти,  защото ще сложиш струни от различни комплекти

Редактирано от agrogrind
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купи си нов комплект най-добре. В краен случай може да попиташ в някой музикален магазин дали продават отделни струни. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втора ако я натегнеш като първа следват 3 неща:

- товариш повече грифа;

- може да скъсаш струната;

- ще ти е по-твърдо натискането.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Който се е занимавал с класическа китара, знае, че 1-а 2-а и 3-а струна няма начин да ги скъсаш при нормално свирене.

2. Грифът е дебел и доста по-широк от този на western китарите, така че от измятане няма опасност.

3. Опънът ще ти бъде по-голям, съответно усилието, с което свириш ще бъде несъразмерно спрямо това на останалите струни. Може да изпитваш наистина дискомфорт, но това е докато свикнеш. Може би се доближава до усещането да смесиш черен с бял найлон.

4. По-добре е като се сменят струни, наистина да се сменят всички, т.е. препоръчително е да вземеш цял комплект. Звукът е различен.

За тренировки - става, но гледай възможно най-скоро да си вземеш подходящи нови.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И разпитай къде освен комплекти продават и отделни струни. Знайно е, че най-напред заминава 4-та. Не е зле да имаш няколко резервни от 1, 2, 3 и 4 -та. Освен това винаги трябва да имаш резервен комплект в калъфа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.