Jump to content
Българският форум за музиканти

MusikMesse 2013 ден трети, последен


musicman

Recommended Posts

Трета последна част от моето посещение на панаира във Франкфурт.

 

И така... Третият ден беше малко по-кратък от към време защото трябваше да се пътува за България. Реших да огледам Pro Light & Sound. Името се оказа заблуждаващо защото там ( с радост ) открих доста фирми, които произвеждат различни типове продукти и са решили, че всички ще ги представят там. Предполагам излиза по-скъпо да се наеме щанд във всяка зала. Аз очаквах да има фирми произвеждащи светлини или озвучителни системи за концерти. Но както и да е, отново бях приятно изнанадан. Ако си мислите, че няма какво да видите при светлините - жестоко се лъжете. Технологиите са толкова напреднали, че можете да видите най-невероятни изобретения. Аз най-много се впечатлих от 3D лазерното шоу на Laserworld. можете да намерите клипчета в YouTube канала на muzikant.org.

На щанда на Radial бяха любезни да ми покажат някои новости. Ето тук вокален предусилвател с лууп за ефекти.

P4133484_thumb.jpg

Това е изолационен материал. Направили са го като гардероб за да може да се тества. Коефициенът на поглъщане е удивителен. По принцип на Месе-то е доста шумно но като си пъхнеш главата между панелите и кажеш нещо усещаш реално абсорбирането.

P4133491_thumb.jpg

А тук на щанда на Allen & Heat, DJ демонстрира XONE контролери и миксер.

P4133500_thumb.jpg

Аудиофилите също имаше какво да видят. Интересно впечатление ми направи, че всички апаратури, монитори или слушалки за студийна дейност се тестваха с песни от албума Thriller на Michael Jackson.

P4133522_thumb.jpg

А тези рибки се прожектират върху пушек.

P4133595_thumb.jpg

 

В заключение ще кажа, че MusikMesse трябва да се види!

По принцип изложението е търговски ориентирано в смисъл, че производители търсят дистрибутори и пртньори. Възможностите за бизнес за много добри. Лично аз получих доста предложения да стана дистрибутор макар, да се разхождах със ярко червена значка PRESS. А наистина има страшно много качествени продукти, които нямат представители в България.

Ако нямате бизнес намерения - то тогава ще можете да посетите панаира за да пробвате най-новите неща на пазара. Естествено има изложени много прототипи, които ще бъдат пуснати след няколко месеца. Повечето от тях са работещи и могат да се пробват. Аз лично си заплюх няколко неща които ще си взема веднага щом ги пуснат. Отделно можете да пробвате вече утвърдени продукти. Ако имате късмет може и да успеете да закупите някой. Обикновено могат да се закупят продукти, които производителите не искат да връщат обратно. Което е логично защото вместо да плащат скъпо за превоз, могат да се върнат с някакви приходи. Видях доста от изложените продукти да имат надпис SOLD. Уловката тук е че можете да си ги вземете след изложението.

И така, като цяло видях доста неща, имаше и доста, които не успях да видя. За това догодина смятам да отида още един ден в повече :) Препоръчвам на всички.

Снимки от изложението можете да видите в началната страница на сайта долу в дясно под Приятели.

Прочети още.

  • Like 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.