Jump to content
Българският форум за музиканти

С какъв инструмент свирите?


Topsun

Recommended Posts

Не съм много на ти с нещата,но доколкото разбирам този формат е някакъв тип миди информация,която носи единствено параметрите на звуците,който качваш,т.е. инструментите,който намериш в нета за роланд-а няма да можеш да ги качваш на друг тип синтезатор,защото няма да може да разчете информацията,която носи файла sysex.

Намерих разни такива съсекс фаилове/банки които стават за моя модел Роланд. Даже успях да изровя програмка, с която мога да изпратя тези фаилчета към клавира. Сега обаче пак съм изправен пред проблемче: как мога предварително да преслушам какво има в тия банки? Защото програмката която ги изпраща в клавира (send sysex) ми ги показва само като редица цифри! :beer: А някакси няма смисъл да реплейсвам тия ефекти които съм направил с нещо което може да звучи по-гадно!!! Я ако някой знае нещо да помага, че вече съм почти близо до заветната цел :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 125
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Не ми е известно как могат да се прослушват тия банки,но ако са оригиналните-предполагам,че хич не са лоши.Второ ако имаш рам карта за роланда можеш винаги да запаметиш твоите,старите настройки с цел впоследствие да ги върнеш.И последното,което се сещам е чрез програмата,с която ще изпратиш в синтезатора си новия звук да запаметиш на компютара твоите звуци.Мисля,че на този тип редактори освен export би трябвало да има и import.Логично,мисля,че формата пак ще бъде sysex/.sys/.УСПЕХ :beer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

я кажете ся по-евтина добра механика. някой от вас пробвал ли е клавиатурите на раковска да каже как е усещането в сравнение със скъпите свирки

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

я кажете ся по-евтина добра механика. някой от вас пробвал ли е клавиатурите на раковска да каже как е усещането в сравнение със скъпите свирки

Aз имам Еволюшън 461 ( ако това имаш предвид под "тези на Раковска" :blink: ). Брат ми има Ямаха Clavinova. Сравнението не е много коректно, защото Клавиновата все пак е пиано, но все пак - к'во да ти кажа... разликата е потресаващо огромна.

Еволюшъна си има относително нормална синт клавиатура може би малко твърде мека за мен специално. Иначе ми върши много добра работа, все пак като се има предвив, че дрънкам на китара де....;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Второ ако имаш рам карта за роланда можеш винаги да запаметиш твоите,старите настройки с цел впоследствие да ги върнеш

Което ме подсеща да попитам дали някой знае къде се продават такива Рам/Ром карти и какви пари струват?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карти надали ще намериш в България.С поръчка може би е възможно,но много зависи от модела на синтезатора.Например аз имам нужда от RAM и PCM карти за Роланд D70,но надали ще мога да си купя от тук при положение,че няма универсални карти-поне за повечето модели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото знам ти имаш Алесис куадра синт+ пиано....понеже беше доста популярен клавир в България-сигурно някъде някой ще има.Търси. :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз свиря с класическо, немско, яко, масивно огромно пиано Rhomhild B) Тва чудовище е... Няма такова ;) Манете всички синтове и лигавщини, тва не е работа. Искинското пиано си е истинско пиано и нищо не може да го замени. Усета на клавишите и постановката и характерния звук... Просто незаменимо е и адски много му се кефя и нищо друго не ми трябва :beer:

Въпреки че малко трудно се мъкне по репетационни, ама тва е друг въпрос :hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз имам 2 немски класически пиана,а допреди 3-4 години имах и роял,който беше на 200 години с медали от изложения в Австрия,но понеже заемаше много мято и нямаше как да се акордира (щото беше с дървена лира) го продадох:unsure:хубавото е че си имам синт,който ми върши перфектна работа и мога да си го нося кадето си пожелая (въпреки че тежи много),а за пианата-това е друга работа:blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз разправях, че от моето немско пиано по-добро няма, и че електронните са боклуци, обаче откакто пробвах моето сегашно електронно пиано - Yamaha P90, съвсем спокойно мога да кажа, че само много малко избрани скъпи концертни рояли могат да се сравнят с него като удоволствие от клавиатура и звук. Всичките наши "стари немски пиана" са много зле в сравнение с най-модерните електронни пиана. Това е мое мнение. Всеки има право на такова :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.