Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  

Recommended Posts

Здравейте,

докато прослушвах едни стари касетки (отпреди 30 години), които майка ми си е записвала откъде ли не, намерих този инструментал на саксофон и китара. Двата инструмента се редуват по интересен начин, докато свирят основната мелодия. Поразпитах тук-там някои меломани, но никой не можа да ми каже как се казва парчето, така че надявам се тук да разбера :) Ето линк към ъплоудваната мелодия: http://vbox7.com/play:9573977e5f

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Прилича на филмова музика от 60-те години в стил Енио Мориконе.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ба си мамата това прилича на Shine On You Crazy Diamond в изпълнение на Адриано Челентано :surprise:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Може Челентано да е на бек вокалите. :D Не знам дали е филмова музика, но сигурно някой щеше да се е сетил откъде е. На касетката повечето парчета бяха от 70те/80те години, She Made My Day (The Shorts), You give me all I need (Scorpions), Monkberry Moon Delight (Paul McCartney), Big Dipper (Elton John), It's Raining Man (The Weather Girls) и още няколко не много известни. Това беше единственото инструментално парче в цялата касетка. Мислех си дали не е инструментален кавър на някоя песен?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Качвам запис на парчето с много по-добро качество (директно от касетката): http://vbox7.com/play:958c5d9262

Надявам се сега по-лесно да разпознаете парчето. :godbless:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не го разпознах точно, но продължавам да си мисля, че прилича на музика към италиански филм - "уестърн спагети" от края на 60-те! Заради тази загадка през този месец изгледах няколко такива стари филма! Ако пък не е музика към филм, тогава е просто музика като към филм.

А, защо толкова държиш да знаеш истината за тази мелодия?

Всъщност, човешкото любопитство е здравословно?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ми просто съм фен на инструменталната музика и искам да намеря мелодията в по-добро качество.  Пък и касетката е записвана по комунистическо, така че мелодията би трябвало да е поне малко известна щом е стигнала до БГ. Но е факт, че обикновено не ме свърта на едно място, докато не намеря песен, която ме кефи. :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Намери някой познат със SmartPhone - Shazam се казва програмата, за аудио разпознаване или псе пробвай с друг audio recognition...

 

Успех...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By Valeriahogg
   Търся пианист, който да ми нотира авторска мелодия. Тя ще се нуждае и от хармония. Също така трябва да се запише в студио.
    
    
  • By Vasil Belezhkov
   "Криво чирпанско хоро" е написано в памет на кларинетиста (изпълнител и преподавател) акад. Петко Радев броени дни след кончината му в края на септември 2017 г. Първоначалният вид на пиесата е за духов оркестър, но и този вариант е направен почти паралелно с него.
  • By Vasil Belezhkov
   https://www.youtube.com/playlist?list=PL6UJ7eDBcXcANGBteDQjTEVDDD8mOi3qc
   Сюита "Родни пътеки" за кавал и симфоничен оркестър е един своеобразен музикален разказ за пътуването на млад тракийски кавалджия из различни фолклорни области на България. Солистът Кирил Бележков тази година (2018) защити успешно своята докторска дисертация в област "Музикология", а съществена част от нея бяха именно пътуванията му до старите майстори-свирачи от различни краища на страната ни и изследването на характерните за тях орнаменти и похвати на свирене. И тъй като един докторски научен труд не е нещо, което всеки би прочел, композиторът Васил Бележков разказва тази приказка за пътуванията на своя брат чрез езика на симфоничната музика. Сюитата е от 7 части и в някои от тях ще откриете стари народни обичаи, свързани тясно с инструмента кавал, които са изключително редки в днешно време и почти са изчезнали. Написана е за около 8 дни в края на месец юли 2018 г. и с нея авторът се класира за финала на 18-ти "Международен конкурс за композиране на симфонично произведение в 7/8", създаден и организиран от д-р Георги Лазаров и неговата фондация "Св. Георги".
  • By Tozi
   Ми горе долу така звучи джаза на тамбура
  • By sabracadabra
   Ние сме трима и търсим четвъртия, който има 2-3 часа седмично да посвирим някои от най-яките парчета на METALLICA. ЛС или 0898 82 92 01
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.