Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на микрофон


Todor_K

Recommended Posts

Здравейте!
От около преди половин година започнах да се занимавам с пеене и тъй като вече имам горе-долу добър напредък бих искал да попитам какъв микрофон да си купя?Искам добър микрофон за репетиций с добро звучене.Тъй като не съм много на ясно с микрофоните все още, се обръщам към всички вас и ви моля за съвет :).За сега съм се спрял на този микрофон :

http://www.productiongear.com.au/products/sennheiser-e-935-cardioid-vocal-mic?utm_source=myshopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=Microphones&utm_term=Sennheiser+e935+Cardioid+Vocal+Mic

Ако можете да ми кажете две-три мнения за него или да ми дадете съвет ще съм благодарен :).
Гласът ми е баритон.

Цената да бъде не повече от 500лв.

Редактирано от Todor_K
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Shure SM 58 е микрофон за цял живот, за концерти, за репетиции и за всичко каквото се сетиш. Не съм проверявал цените, но мисля че се вписва в бюджета ти. Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

в тоя бюджет можеш да си вземеш и Шур см 58, и доста друга техника, ако си сериозен - давай смело напред!

Шура наистина е много добър, мултифункционален микрофон - попрочети малко за динамичните, и кондензаторните сценични мисрофони. Паследните си имат и плюсове, и минуси.

А със Шура е записана историята на рока!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай и Beta58 на Shure. На мен лично (за моя глас) ми пасва повече, пък и на теория е по-висок клас.Зенхайзера, който си харесал е много добър микрофон. Ползвал съм такъв и доста ми допадна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен няма стандартен отговор - отиди в магазин с избор и пробвай наред, невинаги нашумели марки и модели са подходящи за всеки глас.Личен опит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите на всички!След доста изгледани интервюта и мнения на хора реших да си остана със Sennheiser-a.Него ще си закупя тъй като мисля,че и за гласът ми ще е най-добре. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Moже би излизам от темата,ама да и кажа и аз:) Навремето като започвах да пея имаше едни микрофони от 20 лева, български(то други нямаше у нас), и като започнех да пея, кабела падаше на земята,ако не го пренавиех на кръг,през ръката си:) И изведнъж прочетох на стената в Консерваторията,че се продава чисто нов ШУР СМ 58 за 650 лева. Това бяха ужасно много пари за онова време (1983 година), но майка и татко ми купиха този микрофон, донесен от Норвегия. От тогава до 1997 година съм пяла с него. Колко пъти е падал,как е удрян,как е изхвърчал ,като се спъне някой в кабела ми....нямам думи! Целия се е смачквал,но...работи! Железен!!! За това е ШУР!:) Е,после започнах да пея със безжичен, но стария Шур си го пазя:) Мисля,че никога няма да го продам :singer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шур от 1983 е и с истинските капсули на които не пише Made in Mexico. Такъв микрофон си струва да се пази.

 

Да, точно така:) Това са истинските американски микрофони.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.