Jump to content
Българският форум за музиканти

Sovtek лампи?


Recommended Posts

Здравейте колеги интересува ме дали се намират на родния пазар Sovtek 12ax7 лампи.

По конкретно търся ето тази лампа:

Sovtek 12AX7LPS

http://tubedepot.com/so-12ax7lps.html

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 52
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Мисля, че става с поръчка, в тукашен магазин по-скоро не продават директно, но нека тия, които по-често пазаруват лампи кажат.

Има ли причина да държиш толкова много точно на тази лампа? Принципно има доста разновидности (нови, стари) на тема 12AX7/ECC83.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Причината да е точно тази лампа, е че след няколко нощи прекарано време в четене и ръчкане из нета навсякъде я хвалят много за моя стил музика, а като цяло Sovtek били много добри лампи.

По мое разбиране щом са толкоз прехвалени от колегите в цял свят се спрях на тази, пък да видим.

:)

Иначе действително има огромен избор но като цяло май Русия бие от към доволни потребители.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щото повечето свирещи са една особена порода гиър-маниаци, които слушат основно с очите си. Ако си чел за лампите в сайтовете на производителите - загубил си си времето, там е ясно, че всичко е маркетинг и е направено, за да се изръсиш повече. Ако си чел по форуми - също. Както казах основно слушаме с очите си и преценяваме субективно на база на прочетеното във вече споменатите сайтове. И в двата случая си чел не особено обективна информация. Щото като изръсиш една торба пари за мачнати специално подбрани, калибрирани не знам си какви NOS лампи и чуваш не чуваш разлика някакси ще ти се прииска да убедиш сам себе си, че не си се претаковал....и малко по малко ще започнеш да "чуваш разликата".

 

Аз лично за себе си се съмнявам, че мога да доловя разлика между отделни марки/модели лампи дори при соло изпълнение. В общия джангър - съвсем. Няколкото състояли се през годините слепи тестове във форума доказаха, че повечето потребители са на същото дередже, като дори не говорим за различни модели лампи, а за лампов/моделинг усилвател. Съответно китари с 5 пъти разлика в цената, китари с различни дървесини и конструкции, активни/пасивни адаптери и т.н. Човек би помислил, че от толкова обсъждане всеки ще познае, ама нъцки. Обикновено гласовете се разпределят по равно между всички възможни отговори и преобладават такива от типа "абе тука чувам едни неща, ама не съм много сигурен...аз залагам на "Х".  Накрая оправданието е, че на запис не се чувало хубаво. Затова и този тип тестове вече не са много популярни тук и не се споменават много-много...ако ме разбираш... :D

 

Та ако не са отишли старите въобще не се занимавай да сменяш и да четеш какво ще ти подхожда на каквото там мислиш, че има нужда от подхождане. Ще си изгубиш времето, парите и ще се вкараш още по-дълбоко в гиър-въртележката. По-хубаво свири :)

 

Ако си стигнал дотам в развитието си като музикант, че наистина да чуваш такива неща и те да имат значение за теб, можеш да си сигурен, че лампите няма да си ги купуваш ти, а ще имаш поне 2-ма гитар тек-а, които ще го правят вместо теб. Или дори EH ще искат да ти направят сигначър лампи. :D

 

 

Това горното са фактите от моята гледна точка, която не искам да натрапвам. Сори ако някой се е почувствал засегнат, недооценен и т.н.

Редактирано от Yves
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лампата е консуматив - разлика ще усетиш когато смениш заминала лампа с нова, или смотана лампа с хубава такава, но както колегата каза - оттам нататък хвърлянето в аудиофилия е безсмислено.

 

Разликите между отделните марки и видове лампи на пазара са абсолютно действителни, но повечето места, от които съм сигурен, че си чел, ги изтъкват по начин, по който едва ли не като смениш лампите, ладата ще стане ферари, а не е така - разликите са по-скоро нюанси в звука, които не са въобще очевадни и както е ставало много често дума тук - надали има човек във форума, а и не само, който като го наредят пред една камара еднакви усилватели с различни лампи, да успее по звука да познае, че тая е NOS, а оная е совтек от 90-та година...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми аз не искам да се вкарвам във филм, лампата ще е за преамп Rocktron gainiac 2. В оскъдната информация за него в нета колегите пишат, че стоково излиза със смотана лампа, което е напълно нормално визирайки цената му нов също така един пич беше написал, че в общи линии с каквато и да се смени пак ще е към плюс. Не вярвам и не приемам всичко за чиста монета но докато не пробвам няма как да разбера дали това е така.

Иначе очевидно разлика има:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си стигнал дотам в развитието си като музикант, че наистина да чуваш такива неща и те да имат значение за теб, можеш да си сигурен, че лампите няма да си ги купуваш ти, а ще имаш поне 2-ма гитар тек-а, които ще го правят вместо теб. Или дори EH ще искат да ти направят сигначър лампи.  :D

:bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Действително мисля, че не е уместно. Редовно се захапваш с мен а на мен това не ми е приятно. Съжалявам ако съм те обидел с нещо но не мисля, че е редно да се държиш по този детски начин най-вече визирайки възрастта ти! 

Какво общо има твоя коментар с темата или си пишеш просто така да има баласт? Не обсъждаме музикантските ми възможности а редно ли е да се подмени лампата и има ли такива в БГ и ако има от къде могат да си закупя, ще съм много благодарен на такъв тип информация? Ако изявяваш желание да разбереш какво ми е музикантското развитие заповядай в клуб Rockit на 21-ви. :)

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросите и мисленето ти сами водят до това.

Просто ми хареса коментара, развесели ме и го одобрявам! 

 

За да одобря нещо от теб, трябва много да се постараеш, а не мисля, че ще стане скоро.

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слагай една RFT есс83  - поне се намират в БГ и не му мисли. 

 

Ако държиш на Sovtek от БГ  Цък като цъкнеш на "начало"  има тел. на Венко

Редактирано от patzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разлика в звученето на еднакви модели лампи, на различни производители - има!

Разлика в звученето на различни модификации, на един и същ модел, на един производител - има!

Разлика в различни бройки от една партида на модел лампи от един производител - има!

.... за който я чува (разликата)

 

За останалите, има обсъждане на смисъла.

  • Like 5
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ А дали ще има разлика в случая, където човека ще я слага в преамп с неясна схема и мистично присъствие на лампата във веригата колкото да се каже уаааау сигнала минава през лампа... :) Ефектчето си го бива, свирил съм през такова, но се съмнявам в случая да има каквото и да е значение каква лампа присъства вътре освен ако не е дефектна

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля без подигравки по мой гръб!  :greenball:

Това което съм написал до тук съм го прочел и съдейки коментарите до момента май наистина съм си загубил времето в четене на глупости.

И колега @7thString въпреки, че е една лампа ако е вярно твърдението, че има разлика м/у различни лампи би следвало да свири различно защото сигнала минава през нея. Не съм го отварял но 100% има я някой ОУ, или няколко транзисторчета а може и двете. Даже бях чел твърдение, че при различни видове лампи имало повече високи, при други повече ниски, при трети подчертавам отчетливи ниски с атака  :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.