Jump to content
Българският форум за музиканти

Бас китара Chranov


Death Nova

Recommended Posts

Здравейте ! На един мой познат са му дали бас Chranov 95, с уговорката евентуално да го купи. Та се чудим, колко би била реалната цена на една такава тарга. Вярна е, без деформоции, с работеща електрониката. Доколкото прочетох, Хранов са Бг китари, изработвани най-често от бракуван материал от нашите заводи. Едно такова нещо на старо не би могло да струва повече от 150 лв, НО РЕШИХ ДА СЕ ДОПИТАМ И ДО ВАС ! :) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пусни 2-3 снимки за да се ориентират хората. Разбира се, и без да се чуе няма как да се прецени, но по това, което си написал ми се върти цена с таван 50-100 и то ако е сравнително запазена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз даже не съм чувал за такъв майстор. Което съвсем не значи, че такъв човек има. Но преди години най-известни и с много добро качество бяха легендарният бай Спас, Горко Богданов, Досьо, до някое време Вовата, както и Белевски в Хасково. Първите трима отдавна не са сред нас, мир напраха им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Хранов" са едни добрите български поръчкови китари. Това за тавана от 50-100 лв. е погрешно мнение. Но ако я вземете за толкова -честито!
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Влад, не съм наясно с марката, но "бракуван материал от нашите заводи" не се връзва с поръчков инструмент. Би ли дал повече инфо, защото твърдението ти, че са добри поръчкови китари е доста тежко :) Има стара тема за въпросната марка преди около 5 години, където доколкото се сещам, въпросния Хранов е правил електроники и адаптери за китари, но дъските, които използвал всъщност са бракувани орфейски тела. Поне така си спомням. Та при положение, че запазен орфей по оказионите се цани за 100-150, каква да е цената на бракуван такъв? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, Хранов е лютиер от Пловдив, от доста години не прави китари, а само адаптери. Това за бракувания материал са глупости. Хващал съм само един негов бас, към онзи момент собственост на един познат - копие на jazz bass, черен с maple гриф. Прекрасен бас, в пъти по-добър от мексикански джаз, като качество нещо по средата между японски jazz и american standard jazz. С две думи много удобен гриф и доста добър тон. Даже исках да я купя, но естествено пича не искаше да се разделя с нея. Като цена за онази конкретна бройка с удоволствие бих дал около 500-600-700лв. Дай някоя друга снимка и евентуално семпъл, но пак няма да стане много ясно по индиректен път дали конкретната бройка е добра - с две думи тествайте баса и решете колко ви се дава за него. При поръчковите инструменти, освен ако не са Fodera, Alembic и т.н., няма ясна формула за определяне на цена - колкото ти дадат и според конкретната бройка. Надявам се да съм бил полезен. Поздрави 

Редактирано от cecob
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

000930947-big.jpg

 

  Ето го моя "“Хранов" - лявото.  Най- удобния бас, който някога съм имал !  Махагоново тяло, орехов гриф и венге за фингърборд. Хардуер - Shaller, адаптери - Хранов.  Грифа влиза доста дълбоко в тялото (то се вижда), захванат с 6 болта.

На към 15 години е, и плаче за ремонт, но ще го възстановя !

 

   При тоя човек съм виждал доста дизайнерски китари и басове, така че тезата за бракувания материял я игнорирам веднага. Доколкото имам спомен, дядото е работил в Пълдин навремето, после си прави тая фирма, а по едно време като го търсих, чух че прави наедно китари за някаква италианска фирма, на ишлеме.  Това последното е по много смътен спомен..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.