Jump to content
Българският форум за музиканти

Революция Z - Аз искам (cover)


ivcho92

Recommended Posts

Вторият куплет се свири като първия. Няма нужда от тези дълги тонове. Трябва да е стегнато. Имай предвид , че тази песен е адаптирана , така , че да може да се свири от човек , който не е много музикант , защото артистите трябва да я свирят на разни представяния.Така , че летвата за китарата е много ниска. Просто чуй какво се свири и готово.Ако го правиш за конкурса , който върви , намери една мома да пее . Тя е много по-важна. Преди седмица две един колега от форума беше пуснал кавър на същото , но с 12 годишни . Звучеше много по-добре.В смисъл такъв , че се улавя чувството и важните моменти. Иначе - успех ...няма лошо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

^абе ти спамиш ли само или верно съвсем не си в час- парчето е Елементарно,това не го казвам от позиция на некъв голям или професионален музикант,защото не съм такъв,ама нали май ходеше на учител - бати даскала бих казал,кви таблатури и кво е това,аз под табла си я представям пълна с напитки и мезета.., и,ако не вържеш 4-5 акорда как ходят..Слушай,бе,развивай си слуха..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, че ми отговори на въпроса.  <_< 
Хората са казали когато не можеш да кажеш нещо хубаво да си мълчиш. Попитах за таблатура, не за лекция, която не ми е от полза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хората са казали и други неща - слушай по-възрастните,и готованството няма да ти е от полза,тоест ако Наистина искаш да свириш се опитай да си развиваш слуха,остави таблатурите,ок,добре е да ходиш на учител да учиш теория ,ноти и т.н,но пак Слушай музиката,за да започнеш да чуваш..

Ако очакваш само хубави неща в живота,..забрави ,

правилната приказка е "За умрял или добро,или нищо"..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Hillbilly, не е че не си прав за слушането, но различни хора - различни слухове. Аз имам доста слаб слух например, колкото и да го тренирах. Момичето може тепърва да навлиза в материала, какво толкова ще ти стане ако ѝ кажеш, че акордите са G D E C за цялата песен?

Наистина няма полза от форума, ако някой пита за нещо и следва лекция как да си живее живота и как да се учи да свири - ако "готованците" те дразнят, подмини ги и толкова.

Мен най-редовно ме мързи да вадя някакви елементарни поп-песнички, не че не мога, но просто не ми се занимава. Слава Богу, че няма кой да ми се кара до мен, защото такива лекции по-скоро биха ме отказали, от колкото мотивирали да си променя живота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ма и ти не разбираш какво искам да кажа - по лесния път не е по правилния,аз също нямам перфектен слух,ме все да фана накъде отива парчето,и ако фронтмена е объркал хармониката в тъмния клуб и е взел G вместо A го чувам,

как да е ,не е правилния подход може би,но едно време учениците са ги биели леко с дървена пръчка,ако не си научат урока,пък от тях са излизали и пилоти на изтребители на по 17-18 годишна възраст -

Като кажеш "Дай",първо търсиш инфо (нет голям) и после питаш..

Сори за даскалския манталитет,но и двамата ми родители бяха учители,та наследствено явно.. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голяма работа, моите родители също са учители, така че недей ги говори тия. Йо Дъ Риъл, мерси за акордите. Хилбили, ще те помоля вече да не ми пишеш в темите, не ми помагаш с нищо и постовете ти са излишни. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде сега, конфликта между поколенията пак започна!  :greenball:  Коморин, добре зная, защо Хилбили прави забележки на всички млади членове и си е заслужил това право. И често критиките му са градивни. Аз също съм дете на даскали и имам пак някаква такава особа. Не му казвай, че постовете му са излишни, моите са по-излишни от неговите. :greenangel:

  Песента лесно се напипва по слух и определено е "аматьорска", даже вокалът е лесен. Тя изобщо не ме впечетлява, поне да бяха поканили някой актьор дето по си има понятие от музикантство. И все пак имайте повече снизходителност към младите, особено нас, родените след 1990-та. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хилбили има право ... Слуха е важно и полезно нещо .. Пък дори ако не можеш да изкараш тази песен по слух ... има видео .. на което се вижда всичко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам нужда да ми се спами в темата. Дори и да е прав, аз съм се учила сама да свиря, никой не ми е помагал с развиването на слуха. Точно това е причината, че не мога да свиря нещо ако неъм го видяла черно на бяло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продължаваме със спама,слуха си го развиваш с желание и упоритост,елементарно упражнение - пускаш си тунер на тон и се настройваш..

Аз да не мислиш ,че съм учен- показа ми един приятел основните акорди и другото-мъка да вадиш по слух,нема лесно ,моме и няма за какво да ми се сърдиш..

Знаеш ли с каква интересна система свирят някои музиканти,като говориш за черно на бяло - праскат ти един лист с Аm/D/G/C(3) примерно и така нататък,и ако нямаш рутина и слух е трудничко..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все тая, вече разбрах това, от което имах нужда, сега можеш да изнасяш лекциите си на някой друг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Коморин, само да те светна, че темата не е твоя, а на Ивчо92. Не си я пуснала ти, миличка. Всички трябва да сме му благодарни, че още не ни е изпортил на админите. Аз на теб нито лекции ти изнасям, нито ти говоря глупости. Аз исках да те защитя, но както винаги, както казват китайците - не прави непоискано добро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.