Jump to content
Българският форум за музиканти

Колко независими осцилатора поддържа Doepfer Dark Energy синтезатор


Recommended Posts

Здравейте, някой знае ли дали с един такъв синтезатор могат да бъдат синтезирани няколко звукови сигнала едновременно в реално време. Например синусуиадален сигнал на който фазата е модулирана с трионообразен сигнал, без да използваме LFO осилатора.

 

 

Изобщо доколко сложни звуци могат да се синтезират с един единствен такъв синетзатор? Имам една миди клавиатура която има само USB жак, дали може да се върже Pitch Bend-а и Vibrato модулатора към това нещо?

 

Благодаря

Редактирано от ***
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Сам ще си отговоря, според тази статия:

На първия въпрос: " ... able to produce fairly complex sounds that belie its single oscillator nature"

На втория въпрос: "The Dark Energy can be controlled via traditional DIN MIDI input, or via USB MIDI" -  предполагам USB MIDI контролира и pitch bend, vibrato модулатора и velocity?

 

А какво мислите за това? Кое от двете си заслужава повече?

 

Редактирано от ***
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз малко отдавна не бях наминавал в този форум и сега го виждам това, но частично ще ти отговоря.

 

1) Повечето хора тук се интересуват от друг вид синтезатори - от т.нар. "well-behaving" машини - кротките демек - всичко от каталога на Корг и Ямаха, евентуално Касио и Кърцвейл, чат-пат Норд. Просто такава е насоката, поне по мои наблюдения. Да не говорим че принципно внос на други марки не съм видял, съответно за да има познания, трябва да се разучава, а повечето народ просто не знае или не му се занимава, при положение че е по-лесно да се попита. А в прочем точно каквото правиш и ти. Разликата е че си се заинтересувал от марките, които са в страни от масовката.

 

2) Та стигаме до 2, което е - вместо да ровиш в Тубата, вземи рови в сайта на производителя - почти всички пускат нейде на сайта официалната документация на продуктите си, а там всичко си пише. Нямаш извинение да не си го чел, при положение че ти си заинтересования. Когато аз се интересувам от дадена машина, първо намирам сайта на производителя, тегля си каквото има за четене предоставено за сваляне и тогава преминавам на форумите за което не ми е ясно.

 

3) Съжалявам не мога да ти помогна и аз, специално Дарк Енерджито ми е в страни от интереса, но доколкото го слушах из Тубата е бая харесвано. За съжаление не мога да го чуя и аз на живо защото в магазина където ходя няма внос от този производител

 

4) Колкото до бруталиката - лично я пробвах. В магазина ни има редовна доставка на всичко най-ново освен от масовките, но и Moog, DSI и в частност Arturia. Много е приятна. Обаче не ми е ясно откъде изхождаш като търсиш информация. В смисъл отправната точка при избора на коя да е машина е винаги приложението, а ти не си упоменал твоето какво е. Свириш на китара - яко, ама какво смяташ да правиш със синта, в смисъл на тип музика, не е ясно. Накратко от това което съм чул от Тубата за Енерджито е че е леко тъмно. Ползват го в техно и някои IDM. На живо мога да кажа бруталиката е светла. Звука е интересен, зависи за какво го искаш. Вече калкулацията колко звука може да създадеш - прочиташ книжката и си смяташ.

 

А затова че никой не ти е отговорил, няма кой да виниш. Както казах - повечето хора се интересуват от друг тип машини. Специално в този под-форум се интересуваме леко встрани от масовките, но повечето хора тук карат на софтуеърни синтове, което е друга бира. Също и хардуеърни семплери, но то е трета бира. Така че горе главата и не така нападателно.

 

Ако искаш по-конкретни отговори за някоя машина, също бих те посъветвал да намериш някой фенски форум на потребители които я ползват, също и Фейсбук страницата на производителя, където често ще ти дадат официален отговор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.