Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Здравейте, от две седмици имам EVH Wolfgang Special, смених струните и настроИх 6 струна първо в D и после върнах dtuna in E използвайки  винта за фината настройка на самата  dtuna ,  при положение в D всичко е OK,в Е също, на след изсвирване на няколко поредни песни в D и като върна в E вече е фалш работата. Направи ми впечатление ,че самата dtuna е много стегната и трудно и се превключват позициИте, стяга се при използването на dtuna fine tuner. Някакви специални пинизи има ли, всичко правя по инструкциИте, не ми се вярва да правя сложната настройка през две песни!

Ползващите Dtuna моля за съвет!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се мой пропуск!

Ако се разстройва само 6-та струна, при положение, че преди свирене и в "Е" и в "D" (когато си я настроиш) всичко е точно, най-вероятно врътката на флойда за фина настройка поддава  (от трудното местене да се развърта) Може да отбележиш позицията, както при потенциометрите с нещо и да видиш дали се развърта. При положение, че се мести трудно има по-голямо триене, а триенето между метал и метал без да е смазано води до необратими последствия!

Другото, което е възможно е флойда да не е опрял в тялото и да поддава леко когато минаваш от "E" в "D" но тогава ще се разстройват всички струни. И не на последно място да не се е отпуснала новата струна и като го местиш да се разтяга и разстройва. 

Как така се мести трудно?

Целта е да прескочи това, което стърчи под врътката за фина настройка от флойда. Демек натискаш на долу към тялото и после приплъзваш, а не само да приплъзваш.

Смажи сърцевината между болта, който се завива във флойда и устройството.

Както се вижда на видеото врътката за фина настройка при флойда трябва да е развъртяна почти до край преди да настроиш китарата!

Явно има значение!

А до колкото се рових в нета оплаквания няма.  :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, дитуната се движи трудно при превключване в позиция Ре-Ми, като я купих ставаше с ликота спазвам всичкото изброено по-горе, както и това във видеото, просто при свирене на 5-6 песни САМО в дроп Ре, при преминаване в Ми, вече е фалшива, а ни ми се вярва цялата тази сложно процедура да се налага по време на концерт, че докато го направя и ще трябва да си тръгвам! Въпросният мъж във видеото е от floydrose.com, надълго и широко се обяснявахме и решение никакво, та от там ще ми пратят просто нова d-tuna, интересното е,че това се случва по време само на лайв, или в бързината не мого да превключа нещо и то точно поради тази причина,че се движи от позиция в позиция по-тридно-стегнато!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.