Към съдържанието


Снимка

(Брум)Как да открия от къде идва проблема?


Best Answer Satanachrist , 20 март 2013 - 18:40

Днес включих захранването и кубето в един нормален,евтин разклонител от железарията.Брумът беше напълно нормален,колкото с батерията.Ето това...ТОВА...нещо...ми е създавало главоболията през цялото време.

dsc02822zb.jpg

Go to the full post


  • Please log in to reply
36 отговора на тази тема

#16 jorog

jorog

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 416 Мнения:
  • Инструмент:китара

Публикувано 17 март 2013 - 17:15

Пробвай със нови кабели, екранирай си китарата,използвай добре филтрирано и стабилизирано захранване,купи си нойз гейт.Също може да са вързани неправилно намотките на адаптера.


Този пост е редактиран от jorog: 17 март 2013 - 17:22


#17 Satanachrist

Satanachrist

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 141 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Sofia/Lom
  • Инструмент:Guitar,Bass & Programming

Публикувано 17 март 2013 - 19:20

Техник ми е казал,че китарата няма нужда от екраниране понеже е с Humbuckers и почти нищо няма да се промени дори и да се екранира.Кабелите,както съм писал по-преди,са фендерски и напълно изправни.Остава със адаптера да е проблема,защото при скуайъра захранването не съм усетил да дава чак такъв силен брум.Може би е от адаптера,но не знам.Най-кофти е да не знаеш от къде идва проблема като цяло,но...живот.



#18 Satanachrist

Satanachrist

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 141 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Sofia/Lom
  • Инструмент:Guitar,Bass & Programming

Публикувано 17 март 2013 - 19:22

А това с намотките нямам как да го проверя.



#19 Baby Thomas

Baby Thomas

    Professional Hater

  • Mods
  • 10453 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Русе
  • Инструмент:AllTube AppleMac

Публикувано 18 март 2013 - 00:31

Изобщо не слушаш какво ти се говори, но... живот.  :whistle:



#20 Akerfeldt

Akerfeldt

    all tube fool

  • Members
  • PipPipPip
  • 256 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:43°20′N 25°36′E
  • Инструмент:увиснал

Публикувано 18 март 2013 - 09:14

Съгласен съм с Baby Thomas. И аз имах камионче на DigiTech някога си, но толкова го мразех заради шума (иначе вадеше стабилен тон, маа' му стара!), че го разкарах за 0 лева.

 

Съвети от мен:

 

1. Батерия за камиончето. Така ще видиш дали не е от захранването.

2. Пробвай китарата и усилвателя когато свириш, а не като ги държиш едва ли не допрени заедно без да правиш нищо.

3. Тъмно ми е видеото ти, ама имаш ли гейн от кубето? Такъв "chain" води до шум, няма как.

4. Ако свириш с гейн от кубето + камионче, изравни гейновете и пак пробвай.

5. Виж само китарата през кубето, защото... защото така. С евтина китара си, не се надявай на кадърна електроника, макар и да е с хъмбъкъри. Не се надявай на чудеса с китара от 200 лева. Просто недей. Иначе скъпите адаптери се обезсмислят.

6. А смени ли блендите? Да видиш как работи на бриджа, нека, а и на двата?

 

 

Личното ми мнение е, че имаш по-скоро проблем с тока, отколкото с китарата, ама кой да знае. Дай по-добро демо ако може, пък ще го мислим.


... and if you know where I'm going, don't tell a soul!


#21 Satanachrist

Satanachrist

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 141 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Sofia/Lom
  • Инструмент:Guitar,Bass & Programming

Публикувано 18 март 2013 - 15:07

Пробвах с батерия - същата работа.Освен това бръмчи на всички адаптери еднакво,а като намаля единия потенциометър(който не мога да разбера точно за какво е,не този за звука,а другия)шума изчезва и звука се променя.Просто изглежда електрониката не е нищо особено,но се сменя така или иначе.


Имам гейн на кубето,но не е от значение,защото свиря през чистия канал,не мешам драйв и дисторшън.

#22 Baby Thomas

Baby Thomas

    Professional Hater

  • Mods
  • 10453 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Русе
  • Инструмент:AllTube AppleMac

Публикувано 18 март 2013 - 15:17

И двата потенциометъра са за звука.

Как така не знаеш за какво са, въртиш наслука ли?!?!?  :wallbash:



#23 Satanachrist

Satanachrist

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 141 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Sofia/Lom
  • Инструмент:Guitar,Bass & Programming

Публикувано 18 март 2013 - 18:00

Ей,важно съобщение(...направо)!Сложих батерията и в тока включих единствено кубето.Шумът значително намаля(доста!)и вече няма припукване като сменям акорди!Преди включвах кубето и захранването на педалчето в един контакт с едно мини черно разклонителче като ония за телевизионните игри и имаше брум.Изглежда трябва да го карам с батерийки!Както и да е,благодаря ви на всички,които се отзоваха!Много здраве!



#24 jorog

jorog

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 416 Мнения:
  • Инструмент:китара

Публикувано 18 март 2013 - 20:14

http://forum.muzikan...adhie-aaoaaeoe/

Ето тук е много добре изобразено и обяснено как да си изработиш филтрирано и стабилизирано захранване.

Гледай захранването да е над 500мА (1000мА примерно),че този ефект има ненормално висока консумация(около 530мА)

което ще изтощи една 9-волтова батерия за 4 часа.Ако не можеш да си го изработиш ,пробвай при техника. ;)

Ако си вземеш и един хубав нойз гейт шума ти ще изчезне на 100 %.


Този пост е редактиран от jorog: 18 март 2013 - 20:28


#25 Satanachrist

Satanachrist

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 141 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Sofia/Lom
  • Инструмент:Guitar,Bass & Programming

Публикувано 18 март 2013 - 20:21

Добре,това е единия вариант.Аз мислех да взема една 9 волтова батерия,която да е акумулаторна и да я презареждам със зариадно.Дали е добра идея?



#26 Icarus

Icarus

    убавьец!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2515 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Стара Загора/София
  • Инструмент:китара

Публикувано 18 март 2013 - 23:35

Абсолютно съм съгласен с BabyThomas - хич не слушаш какво ти се говори. Това с батерията го повторихме не знам колко хора в тая тема не знам колко пъти.

 

Акумулаторна батерия не мисля, че е добра идея, заради свойството й на работа - тя се разрежда бързо, дори и без да се използва. За съвсем прост експеримент - вземи два идентични стайни часовника тип китайски ментета, сложа на единия нормална батерия, на другия - презареждаща се, и си направи изводите коя батерия колко изкарва. Друг е въпросът колко свириш, може пък и да върши работа за теб. В общи линии -  намери си един читав траф и не се занимавай с глупости. Малък хинт - ако има амнайсе накрайника на жицата и има избор от 5-6 напрежения, и струва 5 лева, не е добър адаптер.



#27 Baby Thomas

Baby Thomas

    Professional Hater

  • Mods
  • 10453 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Русе
  • Инструмент:AllTube AppleMac

Публикувано 18 март 2013 - 23:43

BTW, има 9-волтови батерии на eneloop, които не се саморазреждат толкова и стават да се ползват в музикални инструменти (китара/бас). За овърдрайв педал няма причина да не станат (стига да се вади всеки път жака от входа на ефекта).

 

Казвам го само принципно, за парите, нужни за зарядно и батерия, ще се купи/направи чудно захранване. :)



#28 7thString

7thString

    Спирам да пиша докато се толерира дебилщината

  • newbies
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4156 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Русе
  • Инструмент:Китара

Публикувано 18 март 2013 - 23:50

Не трябва да се забравя по-ниското напрежение на зареждащите се батерии(1.2 вместо 1.5V) - за тези дето уж трябва да са 9V не знам дали и колко е разликата


Този пост е редактиран от 7thString: 18 март 2013 - 23:51

Спирам да пиша докато администраторите толерират дебилщината в този форум.


#29 jorog

jorog

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 416 Мнения:
  • Инструмент:китара

Публикувано 18 март 2013 - 23:52

И така става ,но ще трябва да я презареждаш на всеки 4 часа работа ,докато доброто захранване е цялостно решение на проблема.Частите за споменатото захранване са около 5лв. без адаптера(тъй като спомена че си имаш 9в.адаптер от ел.игра ,може него да използваш) и работата да ти е около 5-10лв.(за изработка от ел.техника) макс.15 лева да излезне.

http://www.digitech....ts/metal-master

http://www.musicians...0r-power-supply

Като гледам на оригиналното захранване пише 9,6V 300mA.Мисля ,че към частите за стабилизирано захранването може да се добави и един малък радиатор.http://vikiwat.com/a...ofil-0.25m.html



#30 jorog

jorog

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 416 Мнения:
  • Инструмент:китара

Публикувано 19 март 2013 - 00:22

http://www.digitech....d_id=1077366149

http://www.musicworl...SU_HSB_ALL.html

Ето това би свършило работа.Ако не ти се занимава.






0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни