Jump to content
Българският форум за музиканти

(Брум)Как да открия от къде идва проблема?


Satanachrist

Recommended Posts

Здравейте.Знам,че има много теми за брума при китарата,за екраниране,за адаптери,потенциометри и т.н.Аз имам горе-долу подобен проблем като на останалите с нисък клас китари,но слуаят ми е малко по-особен.Имам Westone LP-XL5,Marshall MG15 и Digitech Metal Master.Всичко е добре при китарата - звук,акустика,гриф.Има обаче следния проблем:Като надуя потенциометъра за сила на звука на адаптера(имам само 2 потенциометъра)и се чува един ненормално силен брум.Като го намаля до край шума почти изчезва,но звученето се променя - като,че ли свиря на сингъл адаптер без почти никакъв брум.Пробвах да включа кубето без кабели - не бучи.Пробвах Кубе->Кабел->Дисторшън педал(без китара) - всичко ок.След това опитах Кубе->Кабел->Дисторшън->пак кабел(без китара) и тука вече брума се усили леко.Както всички знаем това значително намалява като си допрем ръката до метална част,но усещам,че е ненормално силно.Пробвах китарата с друг педал и с друг усилвател - нямаше проблем.От друга страна кубето и педала ми са изправни.Не знам от къде идва това нещо,ако някой има идея нека сподели.Ако не друго - то поне в другите теми повечето хора знаят от къде идва шума и се чудят как да се справят.Аз дори не знам кое не е наред.Помагайте.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е нормално,така е при дистовете с много гейн.Варианти има-активна китарна електроника,скъпи кабели,нойс гейт,по-добро захранване.

Шум може да се получи от прекалено много фактори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Носих китарата на преглед и ми казаха,че вътре кабелите са споени хубаво и няма дефекти.На Дисторшън педала пише,че иска 300mA,а на захранването ми пише,че Output-a му е 1.3A.Дали това има нещо общо?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това сие нормален шум за тази конфигурация. (радвай се , че не хвашаш радио). Нали като хванеш китарата не шуми. Дигитекчето с какво го захранваш? Пробвай с по -качественно захранване. Вземи един хубав кабел на китарата и това ще му е..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам 2 фендерски кабела.Освен това педалчето го захранвам с някакъв адаптер,който не е оригиналния,но на стария скуайър брума не беше толкова голям.Чудя се дали да не купя оригиналния PS200r,a?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре го пробвай на батерия, от нея по-"небрумящ" източник нема! :)

 

Не знам чудеса ли очакваш от евтинджос диджитал драйв педалче с бая гейн...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали не е нормалното място на диджитека върху кубето? Това също може да има отношение. На мен като почне да ми бръмчи така китарата и и обръщам грифа на север и спира. Променяй мястото  на процесорчето  при включена китара и намери такова с по - малък брум. Зарежи тези глупости свири си така и се кефи. За записи ще намериш други решения. За репетиции всичко си е  ОК. ( а както каза Baby Thomas на батерии ще ти падне поне с 30% бръмченето) ...предполагам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Би ли споделил, как се справяш с ужасно тънкия звук, когато ползваш Squier - а и набримчения с този Digitech Metal Master гейн?

Иначе, аз също бих посъветвал да ползваш дисторшъна с батерия.

От моя скромен опит, бих споделил, че оптималния вариант с дисторшъна и моето комбо при мен се получава, като дист пота на ефекта е малко след 12 часа, гайна на комбото на 2  /2 от 10/ , комбото ми е с един канал, комбинацията на адаптерите бридж и мидъл.

Просто опитвай и различни настройки между комбото и ефекта , аз това ти предлагам. :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къв скуайър,кви сингли,написал си е,че е с хъмбъкъри .. 

Вдигни кабелите от земята ,ако си в някакъв шибан блок ,а и всякакви устройства на булсат,  рутери вкарват доволно количество интересни паразитни шумове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Къв скуайър,кви сингли,написал си е,че е с хъмбъкъри .. 

Вдигни кабелите от земята ,ако си в някакъв шибан блок ,а и всякакви устройства на булсат,  рутери вкарват доволно количество интересни паразитни шумове.

Автора на темата бе писал някъде, че има и Squier и при него нямало брум.

А на мен ми стана интересно, как се съвместява  тона на Squier-а с ефектче, като Digitech Metal Master , който си е хай-гейн педал.

Просто, ако може споделете. От моя опит много изтънява тона на точно тази китара с този дист, особено когато дист пота  е на max.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато дист-пота е на макс, няма никакво значение какво си ръгнал в т'ва нещо, от цялата мазня нищо не се разбира и без това.

 

Смятам, че шумът от видеото е напълно нормален, просто авторът се е олял с гейна. Така и не разбрах все пак пробва ли с батерия, не пробва ли. Ако така изчезне шумът - адаптерчето е менте. Ако не - пробвай други кабели. Ако пак не става (и приемем, че китарата, педалчето и кубето са наред, както казваш) - просто живееш на кофти място с кофти ел. инсталация и/или е бъкано със сигнали в пространството, които ти вгорчават живота.

 

Мястото на драйва според мен няма никакво значение. От 2-3 години моят драйв си кибичи върху ампа ми постоянно е включен, няма разлика с това дали е там или на земята.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей,хора,благодаря ви за отговорите.Остават ми няколко варианта:Да си взема оригиналното захранване на Диджитек,да си взема по-добър кабел за дист->китара,защото дист->амп ми е Фендер и не мисля,че е зле,а напротив.Ако и тогава не стане - няма значение,ще се свиква докато не купя по-хубава китара.Относно батерията - не съм пробвал,но не мисля,че би имало кой знае каква разлика,а и да има няма да давам пари постоянно при положение,че имам захранване за ток.

 

Някой попита за скуайъра - всичко си беше наред със звука и ми харесваше като цяло.Все пак свиря и записвам блек метъл така,че тона,който този equipment ми дава ме задоволява,просто брума е малко в повечко,но се надявам с времето да измисля нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.