Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с електроакустична китара...


sub_eleven

Recommended Posts

Здравейте,

 

преди известно време купих втора ръка един фендер CD 140 - страхотна китара между другото.

 

Проблемът е, че имам един допълнителен шум при включване в усилвател.... Шумът изчезва като пипна с ръка металната част на жака(на кабела). Пробвал съм с различни кабели, с различни усилватели - проблемът е в китарата. Електрониката е Fishman с батерия.

 

Какво бихте ме посъветвали да пробвам...? Може би има прекъсната жица някъде вътре или пък е нещо на платката?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изчезва ли когато пипнеш струните или нещо друго метално по китарата? Ако да, и не е кой-знае колко силен - нормално е. Ако не изчезва, значи имаш разкачена маса някъде по китарата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам електроакустична китара и знам, че за разлика от типично електрическите китари, струните на ел.акустичните не са свързани по никакъв начин с жак или каквато и да е друга ел. верига. И аз имам "шум"(брум), но когато заземя усилвателя за радиатор или водопроводна тръба "шумът"(брумът) изчезва. Този "номер" се прилага обаче само когато кабела на усилвателя не е с щепсел "шуко" в контакт шуко.

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно откачена маса някъде из китарата. Имам същата и бих пробвал с развиване на жака отзад и изваждане на fishmann предусилвателя и проверка на кабеляците там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моята електроакустична китара има едва забележим брум, който намалява, но не съвсем при докосване на жака с пръст, но няма никъде прекъсната маса, а както казах по-горе, просто заземявам усилвателя и брумът изчезва напълно. Този проблем е нормален за мен, при много видове китари, които съм ползвал и винаги го решавам със заземяване. Но не е изключено в този случай да има и прекъсната маса вътре. Но ако става въпрос не за брум, а за шум, това е друго нещо, защото и при моят бюджетен усилвател има много шум, дори и без да включвам китара в него.

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Според мен си има някакъв проблем с електрониката, вътре няма нищо разкачено от кабелите и спойките са си ОК, носих я да я чуя редом с други китари. За мен не е нормално два пъти по-евтини китари да нямат никакъв шум, а и този въпросния шум на моята да изчезва при пипане. 100% нещо не е ОК.

 

В нас да не е заземено хубаво, обаче на три места я пускам и все същото, ясно е, че вариант може да се измисли с кабелчета и допълнително заземяване, но за мен китарата е дефектна. Интересно е, че е гаранционна от Ris. Force. И с риск някой от тях да чете ще потвърдя(без да ми пука), че не съм първи собственик, само че ще докарам собственика без проблем ако трябва - имам му координатите.... Причината да се опитам сам да реша проблема тук и на други места, въпреки че е в гаранция е, че прецених след първия ми разговор с тях, че нещата ще станат по трудния начин.

 

Носих им я и се измъкват, че всичко й било ОК. Много долна фирма се оказа това. Аз продавача за глупак ли ме взе не знам, в очите ме гледа и нарича черното бяло, на два пъти излизах да гълтам въздух за да не се изпусна и да му я счупя в главата. А той през това време панически врътка equalizer-a та да омаловажи проблема до колкото може.... Накрая заключи, че било от fishman-а - бил от стария модел и така шумяли..... без коментар!!

После ми вика, че щял да я приеме, обаче нямала проблем и ще ми я върнат в това състояние, само дето съм щял да я оставям. Още не знам как се овладях като го чух това..... Тук ще спра разказа си, понеже започнах да преживявам случката наново и да вдигам кръвното пак. Не знаят обаче с кой са се захванали, аз винаги довеждам нещата до край.

 

Мерси за включването на всички.

Редактирано от sub_eleven
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм виждал досега заземен Бридж на електроакустична китара. Може и да има, но аз още не съм виждал!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 months later...

Имам същия проблем с един валден, когато пипна жака, бръма спира, когато усиля ниските на еквалайзера, бученето се усилва, някакво решение ???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.