Jump to content
Българският форум за музиканти

Препоръки за първа китара


tgntr

Recommended Posts

Здравейте. Досега не съм се занимавал с музика, но съм силно заинтригуван от ролята, която играе басът и искам да науча този инструмент.Когато започнах да се ориентирам, научих, че производителите на китари са прекалено много, с най-различни мнения, за това, коя е най-подходящата бюджетна за стартиращи и реших да се посъветвам с басистите от този форум. Starter pack-овете, които предлагат някои производители са изгодни, но най-добрият вариант ли са? Също, има ли смисъл от китара втора ръка на същата цена, но по-добър клас или не е препоръчително за начинаещи? Разполагам с ~250 лв за китара, но бих си взел пълен пакет, ако наистина си струва. Стиловете, от които се интересувам са Classic rock, Blues rock, Psychedelic rock, Grunge, Alternative / Indie rock Progressive rock, Black Sabbath и със сигурност бих искал да разуча jazz-а. Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошъл. 

Колкото по-добър еедин инструмент, толкова по-лесно се свири нанего. Това е напълно валидно и за начинаещите. С парите, които си отделил можеш да купиш сравнително прилично фендерско копие - jazz bass или  presigion, мисля, че те са подходящи за предпочитаните от теб стилове. Към коя от двете разновидности ще се насочиш зависи от теб, от това коя ще ти е по-удобна. Избягвай инструментите с активна електроника, поне в началото. Не ти препоръчвам пак-овете - китарите са сравнително прилични, но част от парите даваш за абсолютно ненужен и гарантирано нискокачествен усилвател, който остава завинаги твой. За съжаление в момента в Базара но форума няма подходящи предложения. Не си написал къде живееш, а това има значение за наличието на магазини и избор. Задължително намери напреднал басист или китарист, с който да обиколиш и видиш какво се презлагана пазара. Ето за какъв тип бас говоря. Разгледай целия сайт.

 

http://www.gemamusic.net/product/834/grb-1k-cpp.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.