Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Създателите на популярния софтуер за DJ, пуснаха първото професионално DJ приложение за iPad.

 

 

Native Instruments пусна в iStore уникално приложение за DJ, независимо дали са начинаещи или професионалисти. След успеха на iMaschine от Native Instruments са решили да направят вариант за iOS и на друг успешен продукт - TRAKTOR. Според прес съобщението приложението е намерило баланса между забавното, полезното и професионалното.

Ето и част от възможностите:

Freeze mode - Можете да спрете движението на wave формата на екрана със всичките cue points и луупове докато на заден план парчето си върви. Това позволява всякакви еквилибристики със слайсовете. Във видеото может еда видите как може да създадете груув от това.

 

 

Collection synchronization - Ако имате TRAKTOR за PC или Mac, можете да синхронизирате с приложението за iPad всички cue points, loops, beatgrids и т.н. Много полезна функция! Трябва ви Dropbox акаунт, дори и безплатния върши работа. Който не е чувал за Dropbox, трябва веднага да проучи какво е това!

X/Y Effects + Filters - Ефектите, без които не може нито един Dj. Изключително лесни за използване. С възможност за заключване/задържане.

 

traktor800-1.jpg

 

Key Detection - Разпознава тоналността на парчетата. Всеки DJ знае, че тоналността е от съществено значение при подредбата на сета. Вместо да търсите тоналността с музикален инструмент - програмата ще ви я разпознае автоматично.

Track Suggestion - Според темпото и тоналността програмата ви предлага кои парчета са подходящи за пускане след текущото.

Работи с външен хардуер - Понеже няма как да прослушвате какво да пуснете след това докато върви текущото парче, или поне не стерео, TRAKTOR DJ ви предлага възможност да включите външна карта чрез Camera Connection Kit (CCK). От Native instruments твърдят че можете да включите TRAKTOR AUDIO 6 и 10 със съответно 6 и 10 входа/изхода и много по-добро качество. Естествено няма проблем и с други звукови карти работещи с iOS устройства.

traktor800-2.jpg

 

Като минуси може да се споменат липсата на MIDI функционалност, т.е. не може да ползвате външен контролер. Обаче от Native Instruments казват, че това все пак е версия 1.0 и за в бъдеще може да се очакват много неща.

Пруиложението стартира с цена от 17.99 евра, което не е евтино но според мен си заслужава. В този порядък са и цените на другите DJ продукти от този калибър.

 

 

Прочети още.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.