Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за процесор


ba6 maistora

Recommended Posts

Здравейте,

 

Искам съвет за процесор. Трябва ми за здрав метъл звук и общо взето това което ме интересува е - кой от тях симулира най-добър дисторшън звук, да е лесен за програмиране и качествен като хардуер. Надявам се, че ако някой има или е имал някой от тези процесори ще напише мнение и ще сподели какво мисли за тях и дали си заслужават като пари, защото съм се спрял горе долу на 3 варианта като цени. 

 

Та ме интересуват мнения за:

 

Boss ME-70 Guitar Multi-Effects Pedal 

като най-скъпа опция

 

или пък 

Vox ToneLab ST Guitar Multi Effects Pedal  vs. Boss ME-25 Guitar Multi-Effects Pedal 

като среден вариант или

 

DigiTech RP255 Guitar Multi-Effects Pedal vs. Zoom G1u Guitar Multi-Effects Pedal/USB Interface 

като най-евтин вариант.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 35
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Zoom-a лично за мен изобщо не ми допадат като симулации. Digitech са доста лесни за настройване, а и симулациите им са прилични. Точно този модел, който си посочил - RP255 съм имал възможност да го пробвам и ми допадна като звук. Boss - малко по-трудни за настройване, но пък симулациите са доста добри. Аз обаче те съветвам, ако се спираш на Boss да е ME-50, лично за мен той е най-добрия от серията ME. С Vox не съм работил, така че не мога да изкажа мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С процесор забрави да стане нещо прилично. Освен ако не е за 2 хилки (а и пак не е много сигурно)... ;)

 

За тия пари си купи едно що-годе прилично комбо. По-добре 2 читави звука, отколкото 150 увяхнали!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако ще е само за драйв за какво ти е процесор , едно камионче BOSS ML-2 ще те изкефи много повече за здрав метал , а на цената която е Boss ME-70 по добре вложените пари ще е за ето това http://rockshock.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=349&category_id=61&option=com_virtuemart&Itemid=53〈=bg прилични драйв канали и като екстри си има и ефекти

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам Tonelab ST. Според мен не става за "здрав метъл звук" - незнам аз ли не мога да го настроя, или high gain симулациите са кофти, ама всеки път като се опитам да изкарам "джъга-джъга", ми звучи като нещо средно между пчеличка в полет и @H@л3H повик на стомаха... За лекички неща, обаче, е може би най-добър от изброените.

 

С другите нямам опит от първа ръка; чувал съм, че Boss стават за по-тежки неща.

 

Ако целта на процесора ще е да можеш да свириш на слушалки вкъщи, по-добре си вземи едно AmPlug-че на Vox - можеш и педал да включиш към него и за слушалки вкъщи е задоволително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

wolverinen1k0,

 

Мерси за инфото. Май  ще се спра на Boss, въпреки и че за Zoom чух хубави неща, ама явно зависи кой между какво сравнява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имал съм ME-50 и драйвовете са отвратителни. Също съм имал и Tonelab ST и дори малко съжалявам, че го продадох, някои от драйвовете бяха доста читави. Дигитека не знам дори как изглежда.

 

Но ако съдя по описанието, че ти трябва "здрав метъл звук" най-вероятно ще се изкефиш и на трите, без да се обиждаш :)

И въпреки всичко аз бих взел Vox.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Vox-а наистина е чуден, но за метъл не става. То не че другите стават, ама... Просто на него не му е там силата, така да се каже. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но ако съдя по описанието, че ти трябва "здрав метъл звук" най-вероятно ще се изкефиш и на трите, без да се обиждаш :)

На мен идеята ми е да се ъпгрейдна от процесъра Korg, който ползвам от 14 год и на когото не ми харесват дисторшъните. И не се обиждам и си прав - ще се изкефя на всички защото със сигурност са по-добри от моя процесор. Просто ми трябваше повече инфо и го получих, защото примерно от ревюта в чужди форуми се бях спрял на Vox, но сега си промених мнението и явно ще търся Boss.

Иначе относно камиончетата,  за моето непрофесионално свирене предимно вкъщи и много рядко по репетиционни не ми се дават повече пари за да си направя добър чейн, а и поне за мен  е по-неудобно да работя с камиончета отколкото с процесор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Тогава действай смело ;)  Аз се чудех за Вокса докато ме видях

. За мен това е доста добър тон за метъл.

 

 

Baby Thomas, мен ме изкефи точно щото не е типичния смачкан едва ли не блекметълски драйв, а звучи доста естествено и дишащо.

 

А и все пак, по спомени, някои от симулациите са на JCM2000, Меса, Пийви и т.н., които са си метълски ампове.

 

Но в крайна сметка всичко си опира до възприятия...един вика метъл на едно, друг на друго :)

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен сравнение спрямо качество / цена DigiTech автоматично отпада. И на мен Vox-а ми допада има си лампа, а може да свири и без лампа  :blush:

От трите педала лично аз бих се замислил между BOSS и VOX. Има доста ревюта в нета, чуй кой как звучи и каква му е концепцията и после можеш сам да направиш своя избор спрямо това което търсиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

 

От посочените съм пробвал VOX-а и не ми допадна особено drive. Като цяло според мен високият клас процесори на Line6 има сравнително прилични metal amp симулации, като Mesa Boogie Dual Rectifier. Според мен реагират добре на динамика и донякъде наподобяват поведението на лампов усилвател. За симулации на кабинети (които са с огромна роля при изграждането на метъл звук) може да се използват и различни софтуерни решения, например може да свалиш импулсни cab симулации да си играеш с тях. За reverb също... За изграждане на добър тон е добре да имаш и добра sound карта и мониторни колони.

 

Поздрави

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ има резон, да, HD300 е почти колкото МЕ-70 като пари, а наистина казват, че high-gain симулациите на HD-серията са читави.

 

^^ работи и без лампа, ама на настройки, които не я ползват така или иначе (с clean custom amp, което e просто 4-band tone control) ;) - чувекъ (от клипа) и напраил ривулюцьону откритии  :coolp:

Редактирано от n1k0
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да в тубата има всякакви щуротии!

 

Колеги то автора на темата пита конкретно за тези 3 процесора, иначе и аз жуля метъл, а Line 6 ми е любимата електронна играчка! 

Притежавам Line 6 POD XT със закупен и инсталиран Metal shop към него и съм много доволен, като цяло повечето процесори на тази фирма стават за бичкия!

  :metalist: Концепцията му е такава, че в общи линии може да докараш всякакъв саунд с него. 

Хубавото при POD xt, е че може да го ползваш и като звукова карта с USB кабел, а цената му вече не е висока. За незапознатите работи и с фут контролер!

Ето и демо в центъра без магарии, за реална оценка!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе и аз се чудя при наличието на POD HD серията, как изобщо поглеждат към другите марки, ама... :) Най-малкото модела се развива и постоянно има ъпдейти, човешки интерфейс на комютъра и не е от Балканската война. Единствения му конкурент според мен на пазара е Zoom G5. А дали става или не... ми става и още как, само трябва да знаеш какво правиш и къде да ръчкаш ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.