Jump to content
Българският форум за музиканти

Заигравка с iPad и iMPC


Recommended Posts

Тези дни си свалих ей това нещо AKAI iMPC и докато го разцъквах се получи ей това:

 

https://soundcloud.com/ar-aiz/sounds-from-wednesday-night

 

Програмката е голама зарибявка но не може да се мери по функционалност с нормалните MPC-та, а и аз не съм много запознат с този вид музика и хадруер. Това, което ми харесва е че се генерират лесно някакви идеи, които получават що годе завършен вид без да е нужно кой знае какво. Имам някои забележки от към функционалност, а именно би било добре да се имплементира в следващата версия възможност за запис на действията в миксера и ефектите, audiobus, както и миди редактор. Първото и последното са налични но трябва да пуснете iMPC през Tabletop. Иначе има интересни звуци и се работи лесно. В програмката вървеше някакъв анонс, че който ъплоудне нещо направено с тази програмка ще участва в томбола за истинско MPC. Изобщо нямах представа колко лесно е да се вземе участие :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересува ме тая програмка, понеже и аз имам Айпад тройка. Какви са му възможностите, готови семпли на барабани и бас има (смисъл готови фрази) или си редиш каквото си искаш. Става ли за реално време, смис да си запишеш нещо и да го Loop-ва един вид. Интересува ме дали мога да си правя разни небрежни бектракчета за китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не можеш да редиш, записваш в реално време и после плейваш. Има подравняване, което се настройва. Звуците - има фабрични а също и семплер. Може да записваш и през микрофона. Може да си качиш някаква музика и да си отрежеш нещо със семплера. Да, може да си правиш бектракчета и то ти ги луупва. А може и да редуваш луупове. Там им  казват фрази май.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.