Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Пичове от скоро свиря и имам въпросче : Наскоро си купих класическа китара STAGG C542 с пластмасови струни,но понеже аз исках да си взема акустична,но не ми достигаха финансите си смених струните на класическата китара с метални и сега като чета по форумите че грифове се разваляли и други проблеми ставали а-у и такива та искам да ми кажете понеже до сега заради металните струни проблеми нямам дали нещо може да стане на китарата и ако да с какви струни да си подменя тези понеже искам да свиря рок и метал повече,но си свиря и класика,но главно искам на струните да си свиря и с перце за да може после като си взема електрика да си свиря направо каквото съм си научил на тази китара ;) благодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали знаеш приказката за туй в онуй и душата в рая. Е, не става. Ти искаш с класическа китара да брулиш рифове, а тя е направена за съвсем друга музика. От металните струни нищо няма да й стане, но надали ще е особено удобна за свирене на класика. И за метъл няма да става защото грифът е доста широк, сравнително дебел и нямаш достъп до високите позиции над 12-то прагче. Затова най-добре върни пластиковите струни на мястото им и карай едно по едно. Свири с перце ако толкова държиш, но тогава ще се наложи по-често да сменяш струни, особено уязвима е 4-та струна, нейната намотка се скапва най-напред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-добре сложи отново найлонови, металните засега може и да не изглежда да правят проблеми, но след време може да се окаже, че грифът се е огънал. А относно свиренето с перце, ти пак може да си подрънкваш с него, дори и да не е толкова удобно както при метални струни и ел.китара, където вече и разстоянието между струните е по-малко. И аз имам класическа китара Stagg, на нея често си дрънках рифове преди да си взема електрическа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1.махни тези метални струни от класическата китара преди да е станало нещо лошо!

2.ако искаш рок, пак на акустична си вземи уестърн китара(акустична с метални струни)

3.За метъл си събери пари за читава апаратура. (във форума е писано доста за апаратурата)

4.Смени струните на КЛАСИЧЕСКАТА китара веднага,и си сложи пластмасовите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е, за класическа китара се използват САМО найлонови (пластмасови) струни (medium tension ще ти свършат работа). Класическата китара си е за свирене на класика; за рок и метъл, както каза колегата, си трябва съвсем отделна апаратура.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е, металните струни могат да повредят китарата ти. Това може да не стане веднага, но с времето има шанс да се случи(да се издуе постепенно предния капак и т.н.). Може и да не се случи, но както се казва, не леж на тая кълка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надявам се да си на 7-8 годишна възраст, правописът ти е на подобно ниво (макар и на малко по-ниско). Но, по темата - да, прецакал си се. Махни металните струни, сложи найлонови (за каквито е проектирана китарата). Ако те мързи да проучиш защо двата вида струни не са взаимозаменяеми, значи си идиот, и не ти трябва да знаеш. Ако искаш да свириш каквото и да е въобще, независимо дали то било метЪл, рок, джаз, блус или келтска музика - образовай се, и се научи да четеш какво са писали хората преди теб. Много преди теб. Години преди теб. На много места преди теб.

 

В днешно време нежеланието да търсиш нещо елементарно в такъв източник, какъвто е интернет, е равно на това да си кух като лейка. (Не) съжалявам, това е положението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един приятел си беше сложил метални струни на една класическа и й се отлепи бриджа. Ама щом си мераклия... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.