Jump to content
Българският форум за музиканти

Отново тема за лампово кубе


Recommended Posts

Здравейте,


Имам проблем с ламповото ми кубе Laney VC15 110. По време на свирене звукът умря постепенно, със затихване, до нула. Лампите престанаха да светят (поне тези които се виждат, а те са крайните, предусилвателните имат някакъв металик цокъл по цялата дължина и са непрозрачни). Преди това се забеляза виолетова просветка, като отражение в стената зад ампа. ON/OFF суича си свети, като за работещо.

В момента при повторни опити, кубето работи около 5 минути и отново постепенно спира, предполагам е намесено нагряване / изстиване.
Независимо дали има инструмент в него или не, лампите светят 5 минути и изгасват.
Когато светят, лампите си блестят "здравословно" оранжево, доколкото аз мога да преценя.

Много ми се иска да намеря човек, който да поддържа това кубе и да го разхубавява. Мечтая си това да е Парния Валяк, но не мога да пращам лични съобщения - сигурно заради статута ми във форума, също не намирам негови контакти в Интернет.

Това кубе има почва за ъпгрейди, защото свири много прилично, а не е скъпо, следователно доста stock части са компромисни (заради ниската цена) и могат да се сменят с по-добри (от майстор, разбира се). Така поне чета по разни форуми за Laney.

Но за сега идеята е първо да тръгне :)

Купено е от съфорумник, към който нямам никакви забележки, това го пиша просто за да кажа, че не знам точната възраст на лампите, на външен вид всичко е като от магазина.

Успешна година на всички В и ОКОЛО този форум!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен не ми звучи като проблем с лампите. Може да е нещо със захранването, отоплението...

Според мен сам няма да се справиш, ще трябва да се отвори и измери и провери едва ли нещо всичко. Явно има някакъв проблем и ще е добре да се отстрани от разбиращ. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези кубета имат "самовъзстановяващ" се бушон (resettable fuse), който при проблем прекъсва и после "включва" отново, така че трябва да се види втре за какво става дума. Виждал съм такива в 30 ватовия му вариант.

Редактирано от Gregg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудна работа, единственото издевателство над това кубе беше наскоро да включа един руски дилей в efects loop-a. Ако е асемблиран от части за камион, може да има връзка....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си първият, дето му се поврежда усилвателят. Занеси го на кадърен сервизер да ти го оправи, а ти си гледай музикантската работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.