Jump to content
Българският форум за музиканти

Elementare Theorie Der Musik


Recommended Posts

  • Отговори 42
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Ми в 9ти клас по солфеж ни караха да учим (аз имах 5 :)) . В 12ти пак ше учим елементарна. Аз съм от музикалното да уточня. А иначе това дали един барабанист трябва да я знае, за да се нарече музикант отговора ми е НЕ. Може и да не съм прав не знам, но има толкова велики барабанисти дето нищо не разбират от елементарна. Бъди Рич не е можел да чете ноти! А иначе аз съм на мнение, че всеки, който иска да направи нещо, което не се ограничава само с барабани т.е. да пише музика, трябва да знае елементарна теория на музиката, както поне малко хармония и пиано.

Редактирано от Danny47
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми в 9ти клас по солфеж ни караха да учим (аз имах 5 :lol:) . В 12ти пак ше учим елементарна. Аз съм от музикалното да уточня. А иначе това дали един барабанист трябва да я знае, за да се нарече музикант отговора ми е НЕ. Може и да не съм прав не знам, но има толкова велики барабанисти дето нищо не разбират от елементарна. Бъди Рич не е можел да чете ноти! А иначе аз съм на мнение, че всеки, който иска да направи нещо, което не се ограничава само с барабани т.е. да пише музика, трябва да знае елементарна теория на музиката, както поне малко хармония и пиано.

благодарение на ел.теория се запалих да свиря на пиано,мисля че тя е по важна за пианистите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Елементарната теория според мен е нужна на абсолютно всеки музикант,независимо на какъв инструмент свири,и най-добре е някой да ти обяснява това,което четеш нагледно на пианото.Такива феномени като Бъди Рич са доста малко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е задължително да си нотно грамотен, за да си добър музикант. Много са такива и това не ги прави по-малко добри от други.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е задължително да си нотно грамотен, за да си добър музикант. Много са такива и това не ги прави по-малко добри от други.

мдаааа,и аз поддържам тази теза,като в никакъв случай не омаловажавам предната :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да съм и в трети клас и да пея песни на Кичка Бодурова и да говоря за тая книга, може и да съм на 25 и да свиря в някоя ултра турбо прогресив група и нищо да не знам по въпроса...

Т'ва "ултра турбо прогресив група" като хипер ядрен пънк ли е????

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе хораааааа.......ни дрънкайте глупости бре.....ЕТМ е важна за всеки музикант, независимо дали свири барабани, пиано или обой :) ........та дори и за "чинелиста" в духовия оркестър :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Остави сега кавичките - някои хора не могат да схванат;)

 

А колкото до това, че не е необходимо да си теоретично грамотен, за да си добър барабанист...Правите ли рязлика между барабанист и музикант? Един музикант е добре да е грамотен и от към акустика, и от към звукоизвличане на различните инструменти /т.е. теория, инструментознание и т.н.../

 

Защото на добрият соло барабанист ако кажем "започваме от второто "А" и той не разбира какво се иска от него - работата върви трудно.

Искам да кажа, че професионалния музикант трябва да има не само умения, свързани със специалния му предмет, а и много други, за да свири с различни хора. Ако добре владееш езика на музиката и терминологията и, с времето стигаш до там да не е проблем свиренето с хора направо на участие, без репетиции и пр.

 

Пожелавам го на всички, които наистина го искат!

 

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никак не мога да се съглася ;)

Ако само се занимаваш със свирене на барабани си оставаш тъпанар.

Ако искаш да си музикант трябва още мноооого..... ;)

хаха тва ме подсе6та за един деиствителна слу4ка как някво мом4е в у4или6те 1 клас са го питали с кво се занимава ба6та му и то отговорило тъпанар е хаха как така тъпанар ми тъпанар е и в последствие се изяснило след неколко дена 4е ба6та му бил барабАНИСт та и аз като кажа 4е сум барабанист и ме ебават приателите зна4и тъпанар хахах

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

;) Значи аз си обяснявам нещата така:

Ако си свириш само на барабани и нищо не те интересува си оставаш барабанист.Ако пък случайно почнеш да се интересуваш от ЕТМ можеш да

станеш не само музикант,а дори и композитор.

 

P.S. Това според мен се отнася за всички инструменти,не само за барабани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.