Jump to content
Българският форум за музиканти

Индианска флейта - Native American Flute ?


Recommended Posts

Здравейте! Ето какво си търся аз - индианска флейта (мисля, че няма друго име). В Щатите са много разпространени. Някой притежава ли такъв инструмент? И ако някой ми подскаже от къде мога да се сдобия с такава флейта ще съм му много благодарен. От чужбина по интернет до сега не съм пазарувал, но май това ще е единствения начин. 
Ако не сте чували този инструмент, изгледайте видеото по-долу, ще ви хареса ;)

NAmFltGrpRH3SM2.jpg
 

 < Native American flute

stock-photo-portrait-of-a-native-america
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам подобна. Подарък ми е от един много кадърен американец! Той ги изработва, но сега мисля, че се преориентира към направата на китари. По-късно ще ти дам линкове за страницата му и негови видеота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе братле ,ако си толкова запален...направи си я сам .Това е част от устното предание при индианците .Сечива , подслон ,музикални инструменти ,обработка на кожи и дърво...Е ако не си потомствен индианец още по добре :D  значи си наш човек. А по сериозно,значи тези флейти са доста орязани като възможности.Пък и с този лад (на снимката) ще свириш като напушен индианец.Същия лад можеш да го свириш и с обикновен дудук (wistle).Казвам ти го за да те наведа на размисъл де...няма лошо човек да се сдобие с всякакви етноинструменти.С парички в повече е лесно... :crying: Т Ирландският low wistle е много по усъвършенстван с ясни ниски тонове и пръстовка като на нашия дудук .Индианците търсят ефекта на окарината и не съм виждал да имат свирка с резонатор.А пък сравнени  с напречни флейти ,или  отворени свирки като кената и кавала ...са си играчки. Тъй че почвай някое дърво от слива на горе и ако не монолитна то поне от две части можеш да си направиш (оригинална).Първо си изясни тоналноста която искаш де....Аз такава не съм правил но пък всякакви желани от мен съм ръчкал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Из София, а също и по крайморските, и планински курорти, се подвизават група перуанци, които свирят на подобни флейти, а мисля, че ги и продават. Ако се свържеш с тях, може да получиш подробна информация, както и да видиш, и пробваш флейтите, които предлагат. Имат и други, присъщи за тяхната култура инструменти, както записи на такива. Успех в начинанието! Флейтата е "убийствен" инструмент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за отговорите. Няма да се съглася обаче, че мога да изкарам същия звук с ирландската флейта. Иначе реших да пробвам да си направя и сам една.
А за тези перуанци съм търсил инфо в интернет, но не мога да намеря нищо-нито къде да ги намеря, нито как се казват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.