Jump to content
Българският форум за музиканти

Загуба на сигнал


Heartman

Recommended Posts

В следното клипче има сравнения на страт китара включена в амп с хубав кабел,с по-евтин кабел,тру байпас ефекти и процесори.Интересно ми стана как използват Boss-SD1 за буфер.Ако някой е наясно, моля да обясни!Виждам само ,че е включен със захранване, но кабели няма включени в него.Чува се, че оправя звука(до някъде) който 6 тру-байпас камиона доста убиват.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Клипчето ми прилича на реклама на кабел. Без измервания и данни за резултатите, подобни клипчета са доста съмнителни.

Иначе ефекта от буфера не е никак странен. Една голяма част от педалчетата на Boss не са true bypass, а имат електронен mosfet или jfet буфер/ключ в себе си. Освен това, дори педалчето да е на Bypass, сигнала винаги се буферира от първия транзистор и най-често от изходния буферен транзистор.

Това чувствително намалява изходното съпротивление към последващите ефекти, в сравнение с това на небуферирана китара, което позволява сигналът да мине през доста кабели, механични контакти и true bypass ефекти(имащи своите несъвършенства, паразитни капацитети и т.н.), без чувствително осезаеми загуби.

Тези електронни байпас схеми могат да вкарат малко изкривявания в сигнала и евентуално малко да влошат съотношението сигнал/шум, но тъй като най-чувствителните на шум ефекти като драйвовете, обикновено са най-отпред, а електрическата китара никога не е съвсем чиста, то това най-често това е едно задоволително решение.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.