Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблеми с настройката на Floyd Rose


vlado1113

Recommended Posts

Патента на Флойд Роуз изтече преди няколко години. Сега всякакви фирми могат да го правят без да плащат лицензни права.

За това и на флойда на Gotoh вече не пише Manufactured Under Floyd Rose Patents (или нещо от сорта), a High Stability Tremolo System... ;)

 

A иначе качествените флойд роуз системи са тези на Schaller, Gotoh, Floyd Rose Original (Schaller), Graph Tech, Floyd Upgrades...

 

Floyd Rose Original се произвеждат от Schaller. Има Floyd Rose Special, който се произвежда в Корея по поръчка на Floyd Rose, но материалите не са същите, като на оригиналния.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Помня, че преди време с gorer-а бяхме взели едни менте-китари, на чийто флойдове пишеше нещо от сорта на "Dance with me, baby!" вместо лицензния надпис.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам, има предвид тремоло системата. Макар тя да има своето място и успешна история, много китаристи недолюбват Floyd Rose системата, на първо място защото тя в някаква степен влияе на тона, а и поради други, бих казал практични причини.

Все пак, ако един китаристи не ползва и не му трябва флойд, няма нужда да го обича от дъното на душата си :).

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък се сещам,че като излезе модата на флойдовете,някои пробиха стари  гибсън лес-пол да им сложат ръчки,странна идея,не е същата китара така.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това че флойд роуз системата влияе на тона (обикновено под това се има предвид "прецакване" на тона) са градски легенди, тръгнали от факта, че много от китарите с флойд оруз са били обурудвани с некачествен такъв. Ако тремоло системата е изработена качествено и с качествени материали, то тя не променя тона. Пробвайте китара с ФР тремоло на Gotoh например... Отделно могат да се направят редица подобрения на ФР тремоло системата, които и да подобрят звука на инструмента.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Значи, снощи тръгнах да пиша нещо точно в този смисъл. Представих си полемиката дето ще тръгне веднага /а е писано доста из форума по този въпрос/ и си изтрих поста - все пак въпроса е савсем друг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отделно могат да се направят редица подобрения на ФР тремоло системата, които и да подобрят звука на инструмента.

 

Toва е вярно, но дори ако приемем, че FR не "поврежда" тона, то със сигурност тона не е идентичен с китара с фиксиран бридж.

Твърде вероятно е освен всичко, макар и минимално да си влошим състейна. В някои случаи - не много минимално, особено ако не направим подобренията, които имаш предвид, а и ако ползваме по-некачестеен флойд(това важи и за фиксираните бриджове)..

Нека не забравяме, че разлики в тона има дори при различни фиксирани бриджове(tune-o-matic, string through, фендер тремоло стъпило на китарата, и неговия "fixed bridge" вариант, телекастер бридж и т.н.).

 

Нямам предвид, че е невъзможно, да се направи китара с голям състейн, която има флойд роуз, със bolt-on гриф е, грифа дава много лесен достъп до най-високите позиции и т.н... Просто традиционно за целта, предпочитани са сет-нек китари с фиксиран бридж. А според мен има защо да е така - явно така се получава по-успешно с по-малко грешки :). И небостъргач от глина може да се построи иначе....

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля че най-добрия флойд е изхвърленият.Просто има китаристи които харесват и използват флойд и такива които не го използват.Всъчщност има доста които искат да го ползват, но като не знаят как,той им пречи.Аз имам лицензен и когато си направиш сетъп както трябва дори това, че не е оригинал не му пречи да си върши работата.Със сигурност има разлика в съсътейна,но не е толкова огромна.При смяната на струни наистина е добре да се ползват една и съща дебелина и марка иначе е играчка с опъване на пружини и т.н.т.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знаех си :)!!! Принципно това което пишеш /Евтим/е вярно, но никак не е правилно да се радикализира използването на подобни системи. В крайна сметка много от китарните кумири ги използват, без това да пречи на "Тона" им. Не напразно попитах по-торе дали самата марка е недолюбвана или вобще използванито на подобни системи.

 

Нямам теб предвид като явен противник на ФР.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И ibanez edge zero също е  много добро,но няма такова тремоло като gotoh.

Минал съм през original floyd,schaller floyd, kahler ,oбаче gotoh  е номер 1(мое мнение разбира се). :)

Редактирано от Dean
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.