Jump to content
Българският форум за музиканти

Търся работа в завукозаписно студио


aarab

Recommended Posts

Здравейте, 

пъвро да честитя праницит на всички, с пожелания за много успешна 2013г, много здраве и късмет.

Много искам да се науча да правя миксинг и мастъринг, но за целта трябва да има учител и да има студио, затова искам да работя в някое студио, макар и за без пари. Искам да се усъвършенствам, а само с интернет не става достатъчно...

Ще съм вечно благодарен на всеки, който се съгласи да ми покаже това-онова. Все отнякъде се започва....

Поздрави на всички!

Живи и здрави, мир и любов :)

PS: Разбирам от EQ, Compressors, automation, свиря на барабани, китара, бас и малко клавишни, правя мискове  у нас, но не е нивото, което искам да достигна, затова са редовете по-горе :)

тел: 0890253445 - Теодор

скайп: aarab.hris

Живея в Бургас, но не е проблем да отида в друг град, ще свиря по улиците вечер, а през деня ще уча в студиото :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Няма да намериш. България е малка страна и с малко студия, които са на печалба. В чужбина евентуално някой може да те наеме по този начин.

 

А и да не забравяме, че българите са особено племе :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Работата става с връзки - така никой няма да ти обърне внимание. Разчопли темите тука - те се виждат отдалече хората, които се занимават с това, даже и раздел си имат - свързваш се с тях лично и така. Успех :)

 

П.П. В съвремието нищо не пречи да се занимаваш вкъщи, да трупаш опит и да показваш резултати - така и хората, с които говориш ще видят лесно за какво става въпрос и има ли хляб в теб - не забравяй, че в тази твърде специфична и малка сфера на бизнес, клоните са малко, а маймуните, които седят на тях - не.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз те поздравявам за това, че си решил какво искаш да правиш :thumbs_up: и от сърце ти пожелавам успех!

За съжаление не мога да препоръчам никого, но ако мога да дам съвет - пробвай да пишеш на/да се свържеш по телефона със студиата, които те интересуват - проучи албуми/сингли, които ти харесва как звучат къде са записвани/миксирани...кой е продуцент? 

Някои студиа/хора, които предлагат такива услуги имат ФБ страници, свържи се директно с тях - нищо не губиш.

В Бургас можеш да потърсиш връзка с Мартин Профиров, той е барабанист на Силует и Бий ин дъ бонет, занимава се със звук(лайв), както и записване, микс и мастеринг - не знам дали е в Бс за постоянно или мигрира между Бс и Сф, но е много готин и не ми се вярва да откаже да ти помогне ако може.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, 

нлагодаря за съветите, ще опитам всичко. Относно Мартин - аз го познавам още като свиреше блек метъл на тавана в кооперацията :D Нямам му координатите обаче. Пък и не съм го засичал скоро из Бургас...

Ще провам и други варианти :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A защо не да залегнеш на практиката и след време да си създадеш фирма занимаваща се с микс/мастър? Да се надявам до края на 2013-а да съм постигнал именно това! Ако предлагаш добро съотношение цена/качество то не виждам какво би те спряло освен... акустиката на помещението. Виж казусите около създаването на фирма - едноличен търговец.

Успех с начинанието!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото имам много въпроси за специфични неща и искам първо да се науча да правя всичко по най-добрия начин и след това, вече мога д амисля за нещо такова. На този етап в БГ малко групи записват, още по-малко имат възможност да платят за студио. А за да запишеш страхотен албум ти трябват 2 неща:

1. Хубава техника

2. Добри музиканти

Останалото е умения и знания :), които трупам в момента :)

Незнам, доколко е рентабилно да се инвестира в студио едни 10 хиляди лева и да записваш албум за 300лв примерно, защото мисля, че една група би могла да отдели толкова горе-долу.... Поне това показват моите проучвания в БГ.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако правиш студио за да записваш бандата си - не си на прав път. Графити студио правеха курсове, говори с някой човек в студио за платено обучение И ТОГАВА започни да бачкаш. Знаеш ли... преди време и ние мечтаехме за място, където освен да репетираме и да записваме парчета. Намерихме място. Пича от студиото ми каза : ако искаш да се научиш как стават нещата - гледай, записвай си и се мъчи у вас. Когато нямам работа ще ми показваш какво си научил. Срещу парите за репетиции аз получавах и възможност да видя хардуер, да видя софтуер, да усетя монитори, да смесвам различни видове музика и накрая да помогна на училището ми да издаде албум. Ако нямаш горните условия - влизаш си в програмата, цъкаш на някой ефект и ровиш из гугъл кое за какво се ползва. Когато изпишеш 300 страници аджеба кое за какво е и как афектира звука - тогава можеш спокойно да си направиш собствен бизнес.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Нали затова съм пуснал темата - търся работа в студио.... За да видя всичко от първо лице......

То е ясно, че колкото и да учиш, няма да станеш кой знае колко добър сам....не е нещо, което сам да научиш.....

Обявата още е актуална :)

пари не искам - знания търся!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.