Jump to content
Българският форум за музиканти

Vox AC15 - смяна на лампи


muzicantini

Recommended Posts

7 струнният ми взе приказката от устата. Аз си купувам руски лампи от един магазин на ъгъла на Мария Луиза и Поп Богомил, от дясната страна като отиваш към Лъвов мост. По нищо не отстъпват на "реномираните производители". За сведение лампите на много от големите фирми се изработват в Русия. Какво пише на тях е друг въпрос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Дали си спомняш как се казва магазина? Аз също карам от известно време на руски nonames и съм доволен. По принцип има и в магазина отдясно на ректората на Техническия университет, но последния път като ходих нямаха в наличност каквито ми трябваха.

 

edit: не отдясно, а отляво, де :D :D :D

Редактирано от Icarus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е магазин за всякакви електрически джаджи. Като свиеш в Поп Богомил е на левия тротоар, в първите 10-20 м, Магазинът е на три нива и непрекъснато размествата щандовете. Подобен има и на отсрещния тротоар, с няколко стъпала отпред. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега обаче го преместиха в отсрещната сграда - в момента на външен вид е като оранжев... склад може би.

И аз от там си взимам лампите и не виждам разлика с оригиналните на Laney-то ми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля да го посетя този магазин, да видя за какво иде реч. Между другото направих този Bright Cap Mod и наистина мисля, че има ефект, досадните високи се поизчистиха. 

 

Интересно колко различни неща могат да се модват според интернет потребителите, даже в един сайт се продава Mod Kit, някакъв 3 степенен превключвател, който прави разни работи - или дава clean headroom , или повече драйв в стил Брайън Мей. Да не повярва човек.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рядко има ецц-та в тоя магазин,но в района има още 3,където се намират понякога.

За Мей съм чувал че маха 2 от крайните лампи ,така се вдига драйва,но едва ли е добре за трафовете..,как да е по добре не го прави тоя номер на оригинален Вокс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе аз говоря за глава с 4 крайни,как да е ,това са митове и легенди,но на Мей му е през дедовия,има достатъчен екип да му поддържат техниката.

Нещо трудно се намират преамп лампи ,преди имаше РФТ,абе вземи си бугера от динакорд,със смяна на малките лампи няма голяма разлика в звука,според мен.

По цялата верига китарка-ефекти-усилвател играят много фактори,един презънс доста променя картинката,а сметам знаеш,бустването на среди и високи в общия шум на бенда само помага да се чуе китарата,без да е дразнещо усилена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е, ама като съм почнал, да свърша работата като хората. Сега мисля да направя tone stack mod - сиреч да замася свободното краче на бас потенциометъра, разправят, че го прави доста по- responsive.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обърках се... Досега беше латино сериал, но вече изгубих връзката.

За какъв усилвател става въпрос, защото :

VOX AC15 има няколко модела, но в нито един не виждам това, за което се говори тук.

2хECC83 и бас контрол заедно няма...

 

Хайде да се внесе малко яснота за какво става дума?

 

 

AC%2015%20CHAS.jpg

Vox%20AC-15.gif

Vox%20AC-15%204-12-1959%20OS-005.gif

ac15schematic.gif

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това на картинката ми прилича на някакъв винтидж Вокс, баш оргиналдЪ. Моят Вокс е новичък, моделът мисля, че е от 2010, води се Vox AC15C1. 3 ЕСС83 в предусилването и 2х EL84 в крайното. Има еквилайзер на Tob Boost канала за ниски и високи, а в последния пост става дума за замасяване на бас потенциометъра. Така или иначе работата е готова, ефектът е доста чуваем и променя звука, не казвам дали по-добро или по-лошо но е различно и е добре, че го направих с ключе.

Въобще, модването се оказва нещо много приятно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак, когато буташ нещо е хубаво да се позапознаваш с материята отдолу. Не казвам, че не си, а по принцип - защото с някои модове можеш лесно да изведеш една електронна схема извън параметрите, в които е предвидена да работи и тогава не се получават хубави работи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет отново. Днес от магазина на поп Богомил си взех две крайни лампи 6п14п, които са аналог на EL84 (и от магазина го потвърдиха, и в вета така пише). Исках все пак да питам дали всичко е точно с този съветски аналог.

Другият ми въпрос е: в нета намерих един пич, който продава есс83, както и 34ки, но има разни стойности за тока, мерен с лампомер, като за рридусилвателните дава 1.2милиампера, а 34кити има вариации, има с по 58, 70,80. Интересува ме тези стойности имат ли някакво съществено значение и може ли да стане фал?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

EL84 и тоя им "аналог" не съм пробвал, но 6V6 и 6П6С не са еднакви. Да, пинаута е същия, работните напрежения/тоци са супер сходни, съответно можеш да ползваш едните или другите в един и същ АМР (евентуално с леки корекции). Но нито като изработка и физически размер, нито като ниво и звук са еднакви.

 

Най-добре е всеки да си прецени чува ли смислена разлика между руските аналози и западните модели и съответно има ли според него смисъл да се охарчва повече. :)

 

 

Стига да е по-ясно какво точно и как е мерил може и да има някакво смислена полза от инфото му. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.