Jump to content
Българският форум за музиканти

Бърз съвет за електроакустична китара


dune4ka

Recommended Posts

Здравейте,

 

Средно напреднала съм (свиря на една некачествена акустична от 3 години) и сега си търся електроакустична китара. Понеже нямам опит с избора на китари и не разбирам много, бих искала да ви помоля за съвет относно магазини и модели китари на цена около 300-400 лв.

 

Благодаря ви предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не е съвсем в целта, но наскоро нашият вокал си взе един Lag от малко по-висока ценова категория (къмто 800 лв. може би да беше), който се оказа учудващо добър. Ако имат и по-евтини серии, може би си струва да се провери дали пък и те не са над средното качество в този диапазон. Позволявам си да коментирам въпреки, но и именно защото по принцип не свиря на такъв тип китари (освен ако има нещо специфично за записване) и са ми адски неудобни, а този Lag е едно от малкото сравнително евтини изключения, които съм срещал. С горната уговорка, доколкото съм пробвал и заемал такива, няма нещо което бих препоръчал за под 600 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баси :D Като си продавам техниката и аз ще се пазаря, че над 2 пъти по-висока цена е "малко повече". Интересно утре Лукоил ако вдигнат цените на горивата и напишат "малко повече от вчера - примерно 5лв/литър", как ще реагира обществото. :greenball:

 

Та по темата - за 400лв и малко отгоре - да речем 450 можеш да си вземеш много добре звучащ Фендер CD60E - или нещо от сорта беше модела. Също, можеш да хвърляш едно око на базара за някоя оферта за по-хубав инструмент, но там трябва повече търпение, познания и късмет за да не те метне някой. В икономов също има един Ibanez, който е на подобна цена, но не съм пробвал, за разлика от фендера, който гарантирано мога да кажа, че звучи прекрасно за парите си!

 

Успех :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мога да гарантирам способността си да кажа какво ли не ... не е трудно - отваряш си устата и казваш каквото ти дойде. Доказано, не е трудно.
 
Лично аз съм пробвал акустични Фендъри 1-2 пъти и повече нямам намерения да си правя този труд ... гарантирано! Но уши всякакви ...
 
Тъй като вярвам, че авторката на темата има способността и желанието да чете по-внимателно от колегата, да поясня, че става дума за по-евтини от 800 лв. Lag-ове, каквито, доколкото съм мяркал, също има и които тя може да пробва ... и хич нищо не гарантирам, просто ги посочвам като евентуален вариант, щото съм видял, че за 800 лв. тази марка има по-добри попадения от други марки (пак за 800 лв.).
 
А специално на полуадаша по прякор ще му продавам бензина за 10 лв. и хич не ме интересува какво мисли обществото :).
 
Peace!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пробвах няколко Lag акустички и останах приятно изненадан. Особено от една класическа. Но и уестърн моделите ми допаднаха.

Цените им бяха малко над 300 лева, така че влизат в бюджета. Ако имаш къде да пробваш - действай! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По магазините има вече ОГРОМЕН избор от този тип китари, цените почват от 150-160 лв. Моята препоръка е да не се робува на определени марки, това, че твой познат свири на нещо не значи, че то непременно е добро. Човек трябва да отдели няколко дена и да обиколи ВСИЧКИ магазини, за които се сети. Най-добре с някой по-светнат в тая област. Имам колега, собственик на два от големите музикални магазини, който всеки месец получава нови инструменти и имам възможност да свиря на много от тях. Стига човек да прояви търпение и да пробва повече бройки, може да се изненада колко прилични инструменти се намират за смешни пари. Естествено, тези китари са с по-скромни акустични качества, но са добре изработени и не е проблем да намериш подходящата за твоите ръце. В рамките на твоя бюджет може да си купиш сравнително читава китара, коятода ти служи години наред. Пък ако се окаже, че това е твоят път в живота, може да се замислиш за сериозно вложение в истински качествен инструмент. Но не от китайските екземпляри, които заливат нашия пазар.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също някои Applause/by Ovation/, Takamine, Ibanez ... и да ме прощавате за кощунството, ама има и готини Стагове - скоро видях един Джеймз Нелиган Стаг, електроакустичен(май?), който звучеше добре, а изглеждаше направо страхотно! Мамка му и китаец, как го е направил за да е толкова готин и да е толкова пари след толкова път и прекупвачи, да се чудиш!!! Беше 350 лева, май ... дано не е неправилна реклама, но тоя Стаг го видях в Банкя

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Стаг работата е на късмет и добро ухо да прецениш инструмента в магазина. Надали девойката може да се справи с тази задача - не са една и две брутално кривите талпи, които излизат под тази марка :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвала съм някои и мисля, че предпочитам с найлонови струни. Някак си по-меко звучи.

Бихте ли ми препоръчали някои голям магазин с надежден порсонал, да пробвам някои китари.

 

Благодаря ви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам. че колегата  7thString  има предвид тази китара:

 

http://www.ibanez.co.jp/products/ag_page12.php?area_id=3&data_id=51&color=CL01&year=2012&cat_id=3&series_id=10

 

Пробвал съм я и без да разбирам кой знае колко от електро- акустични китари мога да кажа, че ми се стори доста добра. Май най-добре е да се разходиш до Икономов, още повече,че те вече предлагат също така Fender и Takamine.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвала съм някои и мисля, че предпочитам с найлонови струни. Някак си по-меко звучи.

Бихте ли ми препоръчали някои голям магазин с надежден порсонал, да пробвам някои китари.

 

Благодаря ви.

http://www.musicworld.bg - Магазина в Дружба, ходи се с 20 трамвай. А пред магазина има паркинг на който винаги има празни места.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Петте кюшета е магазинът на Динакорд, тел. 02/951 56 90

На ул."Искър" и на Пиротска, до Македонския дом - Гема мюзик,  тел. 02/943 94 50

На Оборище и Канала - Форте, тел. 02/84685 39

На Кракра, в бившия Младежки дом - Фактор

По повод горен коментар, аз съм почитател на Фендер, но акустичните инструменти, които се предлагат под тази марка у нас са с ниски качества за неоснователно високата си цена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В СКАЙ СИТИ МОЛ в Гео Милев - мюзик център Икономов, на бул. Пиротски, преди Булбанк също има техен нов голям магазин - много голям избор. xxxx е също наблизо, мисля беше на пресечката на Борис и бул. Пиротски 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.