Jump to content
Българският форум за музиканти

"Ъгълче" за екзотични ефекти и (донякъде екзотични) усилватели


Recommended Posts

Ъпгрейд на китайски боклук, част втора...  :butcher:

 

SLOMod+CapUpgrade.jpg

 

Не е нищо екзотично, ама... Това ми е задачата в почивните до ЧНГ дни. Да видим дали ще свири изобщо след интервенцията.  :whistle:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То това има бая ъпдейти да претърпи докато стане нещо от него, за това ако е китайче "Bugera" рязко спира и гори но докато работи поне свири задоволяващо без ъпдейти.  :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото мога да съдя от снимката съм виждал доста по-ниско китайско качество за повече пари. За толкова пари като нов в този му вид тук е абсолютно невъзможно да се направи такова нещо. Като имаме предвид, че цената съдържа и ДДС, мита, транспорт, дилърски, печалба и прочие направо ми е бедна фантазията как въобще е възможно да се произведе дори в този му вид, така че предвид всички тези уговорки според мен все пак не трябва да го съдим прекалено строго :)

 

Понеже скоро стана дума за разни дъмбели и щанги и аз се напънах да родя един комплект:

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10206228780157427&set=a.10200404060943087.1073741838.1802703101&type=3&theater

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За записи накрая все не остава време, а там също изисква опит, така че предпочитам да не се пъхам, където не ми е работата. Освен това трябва някой с подходяща/и китара/и да изсвири каквото трябва и както трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Т'ва jet city има ли ООВ от крайното стъпало? Въобще, що е то ООВ и има ли тя почва у нас...

 

Сърбят ме ръцете да си преработя едно нещо и да го направя като хората.

В общи линии тр. да се проектира шасито за лазер/абкант и да е на удобен обемен монтаж за модификации.

Лампов драйв с байпасване на един триод (за две нива на гейн), и клийн саунд, който даже да става за домашни упражнения с ... баскитара...

Всички части без шасито са налични.

 

Ама.... няма време :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми има врътка Презенс, така че... има ООВ.

 

Схемата е 95% като на SLO-100. Разглабянето му имаше за цел да направя схемата 100% същата, да разкарам някои излишни елементи, да сложа изключвалка за Луупа, да сменя всички кондензери, както и да добавя превключващ се с реле клийн режим с контрол на нивото на гейна му (нещо като два канала и половина да стане).

 

Грег е прав, че качеството на изработка е по-добро от на масовите китайчета. Включително Маршал, Фендър, Рандал, Пийви. Не може да се сравнява с правените в САЩ ампове обаче. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

95% схема, а на ухо само текстурата си я има, слушал съм го на живо. Грег видя от снимката ти нагледно и заклахте цялата китайска индустрия щото снощи видяхте какво има в съвременните китайски Рандали, Маршали и т. н Брандове.

Пълни глупости!

Това няма нищо общо с темата, да си беше пуснал тема "Мод на китайски шит-амп"

Аз имам Bugera 6262, звучи убийствено, не ми се е налагало да го отварям няма и нужда от модове та какво да напиша 1:1 е с Pieve 6505  :D  ама друг път.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...и заклахте цялата китайска индустрия...

 

 

Коментарът беше в обратната посока - има подобрение на качеството и то при по-ниски цени.

 

Т'ва jet city има ли ООВ от крайното стъпало?

 

 

Щом е копие на Солдано е задължително да има.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оня ден пробвах моднатия амп на репетиция. По-добре обади определено, макар да не е нещо грандиозно разликата. Вече се доближи доста до другата машина, която използвам паралелно - H&K Puretone. Все още отстъпва, де, Кетнерчето е мега зъл амп! :godbless:
 
Следват няколко снимки след модификациите.
 
1. Релето за превключване на клийн/крънч режимите + допълнителния пот за гейна на клийн режима. Трябва да измисля по-читаво захващане от това пробното с хартиеното тиксо, както и да е направя отвор в корпуса и завъртя пота, ако ще остава перманентно. Самият мод върши работа, но нивото на клийна е доста по-ниско от на другите режими и е малко безполезно. Трябва или да добавя И други реле/пот за нивото или да се използва с ТС проца серийно в луупа за компенсация на нивото. Но тъй като зарязах използването на лууп... Виждат се и част от Mallory 150 кондензерите, има и няколко Silver Mica, а катодните са някакви нескъпи Xicon Poly 630 V ;)
JCA50H-Mod-4.jpg
 
Това е байпаса на ФХ Луупа. С цел да са по-къси кабелите, а и за по-интересно, направих дупка (пардон, отвор) през платката. Малко аграрно решение, но ме изкефи. Само малко да го изправя, че се е попрезавинтило при стяганката. Цъкалката върши чудна работа, като се изключи Луупа и се вдига едно перденце от кабинета все едно. Не е баш като родопско одеяло, по-скоро от тези тънките поларени. Има файда определено, де! Конкретно емпирично доказателство за вредата от лууповете! :)
JCA50H-Mod-5.jpg
 
Цъкалка за превключване на режимите. При използването на стерео кабел (за контролиране от ТС проца или друг подобен дивайс) цъкалката се елиминира. При използване на оригиналния фуутсуич последният функционира нормално (няма достъп до клийн режима, но и не пречи). Файдата от цъкалката е да може лесно да се превключват каналите и без фуутсуич/външно у-во, особено ако не е разглобен ампа, просто за удобство.
JCA50H-Mod-6.jpg

 

Оправих и спойките по кабелите, отиващи до платката. Братята китайци беше ги домързяло да пъхнат кабела отгоре и да запоят отдолу. Не беше некадърно или проблемно, ама така и така бях разпарчедисал всичко та реших да фиксна и това.

 

Толкова засега, по-натам може да опитам да сложа временно един истински изходен траф, за проба колко ще е файдата, но първо малко да му посвикна така, че да има правилна преценка на резултатите после. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.