Jump to content
Българският форум за музиканти

Lookin' like a woman?! Still rockin' like a human...


Babyface Bob

Recommended Posts

Навън минус десет, в рейса - минус пет. Хората в сиви палта, сгушват се в качулките си, от ноздрите им излиза пара като на коне в конюшня, мълчат...Само на мен ми едно хубаво... Музиката в слушалките отдавна ме е завела на едно по - хубаво място... 

 

Имало едно време едни момчета, повечето от които се обличали в тесни дрехи, топирали дългите си коси, гримирали очите си и продължавали да пеят с красиви, високи мъжки вокали за секс и наркотици, но и за любов, мир и лесно смилаеми социално значими теми. Всички свързани с пулсираща жажда за живот и щастие. Време, в което визията - породена я от L.A. булевардната порнография, я просто от бунтa на дългокосите, била сърцето. А музиката - душата на тълпата.

От тогава останаха останки, някои от които са все още стабилни, въпреки посивелите си коси.  

 

Отварям тема за линкове към '80-'90 музиката, която беше достатъчно първична и мелодична, за да промени света. Тема за всичко след тези години, повлияно от тях. 

Glammers from all over the world united! :metalist:  :greenball:

 

 

Няколко идеи от мен за начало :

 

 

White Lion - Radar love

 

 

 

 

 

 

Steel Panther - Asian Hooker

 

Леле, колко много банди се сещам...А за колко още не се, или дори не подозирам за съществуването им.

 

Затова ще се радвам да споделяте любими свои парчета. Събирам си идеи за drive сборни CD-та. :)

 

P.s. Някой разбирающ може ли да ми обясни в едно пи.ес.-че как се разпъва видео? Благодарско предварително.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като голям фен на 80-те и аз с кеф ще се разпиша в тази тема!Ето и някои мои любими групи от онова време.

  между другото това парче го постнах одеве в раздел кавъри.

 

Xyz-Inside out

 

 

 

Black Sabbath-Headless cross

 

 

Badlands-The last time

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.youtube.com/watch?v=PkI66wY2I0o

 

...мога да продължа докато задръстя сървъра...или там каквото е.

Поздрави за хубавата тема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Orion, давай по левче на ден, ще направим няколко страници поне така :) :) Между другото, ако обясниш как разпъна клиповете в първия ти пост, ще съм ти много благодарен.

 

Благодаря за линковете, пускайте, като се сетите :metalist: . Ако имате желание, разкажете нещо интересно около бандата или спомен за песента, която публикувате...

 

От мен  за жадните днес следното поздравче :

 

 

Да си спомним за уникалния басист Марсел Джейкъб ^ и то в комбинация с Джеф Скот Сото - крайно подценена и също толкова оригинална банда.

Весел понеделник! :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да се редактирам затуй ще пиша агейн. Като видях заглавието се сетих за един интересен факт (може и да го знаете де). Песента на аеросмит Dude (Looks Like A Lady) е в "чест" на Винс Нийл.

Редактирано от bluelemon
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@bluelemon : Заглавието на темата е от една песен на бандата, в която свиря. Но просто не съществува начин да не е повлияна от Aerosmith и сингъла им, който публикува ^ :metalist:  

 

Следобедно включване от мен с една яка банда - Tesla. Бандата е създадена през 1984 г. в Сакраменто, САЩ. Кръстена е на изобретателя инженер Никола Тесла, което веднага я определя като по - интелектуална от съврменниците си банда. Текстовете, дрехите, а и самите музиканти се разграничават от стереотипа на глем метъла, но турнетата с Dave Lee Roth, Alice Cooper, Def Leppard и  Poison ги нареждат в "пантеона на тесните гащи" - поне за мен. Бандата съществува и до днес, но е известна основно в САЩ.

 

 

:metalist:

 

P.s. Приятели, за да разпънете клип във форума, трябва да прмените темата си - заглавна страница/долу в ляво/избирате IP.Board, а след това просто публикувате линка от youtube, без никакви тагове. Макар в редактора да изглежда като линк, при публикуване излиза вградено видео. По-здрави! :greenball:

Редактирано от Babyface Bob
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За лека нощ се сетих една история...

Преди пет - шест години, заедно с мusicman, една мацка Цура и бившия барабанист на Тротил - Велимир, се събрахме, за да свирим на един мотосъбор във Велико Търново. Репетирахме при Бисо в студио "Президент". Велимир и Бисо се оказаха страстни глем фенове, но първо дума за hairy бандите се отвори от най - женствения представител на бандата - Цурето. :) Тя ни накара да направим кавър на Ариа - Свобода. Бисо чува какво свирим и вика "Абе т'ва е Cry for freedom на White Lion...." Оказа се, че руснаците направили кавър на американците. Натам аз лично научих кои са не само Ариа, но и White Lion. Срамота, че не бях чувал уникалния мелодичен стил на Вито Брата - китарист и главен композитор в White Lion. Интересно за него е, че бил затворен и общувал с публиката само на сцена, иначе дори в бандата му не знаели кога е рождения му ден. След разпадането на бандата през 1994 г., Брата напуснал шоубизнеса и прекарал в забвение 15 години, в грижа за болния си баща. Днес се изявява в САЩ, но не и с White Lion, които са останали безвъзвратно в миналото. Но пък какво минало  :metalist:   

 

http://www.youtube.com/watch?v=JVKRiBHm3T4

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.