Jump to content
Българският форум за музиканти

Откраднати барабани !


Recommended Posts

Не вярвах, че това ще ми се случи но .......

Откраднаха ми инструмента с който си вадя толкова години хляба !! 

Та моля ако някой чуе че се продава следния инструмент да се свърже с мен на 0887311170 или 0878621680 - Цецо

 

Барабаните са :

Yamaha Birch Custom Absolut 

22 каса и четири тома 8, 10, 12, 14 инча.   Барабаните са без механика (понеже е тежка не са могли да я задигнат и нея)

Барабаните са тъмно червени !!

С тях са задигнали и барабаниче 14Х5.5 инча- Мапекс Блек пантер брас !! 

Взели са и чинелите - Райд 22инча Грандмастер ; Краш 17 инча Zildjian K darck krash ; фус капаци Zildjian 14инча горния K долния Z с изтрити обаче вече надписи !   Два сплеша също са задигнати 8 и 10инча А custom !!

Чантичка с микрофони също е в списъка на крадците - микрофоните са СТАГГ а за касата е AKG D112.......имаше и кабели .......

Педала ми също замина - Pearl Eliminator - кардан в черно куфарче !

 

Колеги!!  Моля ако някой чуе да се продават изброените по-горе неща да се обади ......готов съм да дам и възнаграждение за информация !!

Редактирано от makedonetsa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страшни идиоти има, много тъпо, да ти гепят барабаните!

Дано с общи усилия  да се намерят скоро!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип не съм зъл човек, ама да им изсъхнат ръчичките ...  ама тва не е телевизор, не е печка или пералня ... ужасно е да гепиш на човека  инструмента!!! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано ги намериш,те ще излязат някъде.Ще помогнем,ако чуем нещо.Направо съм разочарован,да откраднат цял комплект.Но тука е така в нашата мила родна страна. Успех и късмет. :drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление виждам и една друга тенденция в случаите на откраднати инструменти и тя е неполагането на грижа за опазването им - не веднъж тук са излизали съобщения за изоставена апаратура по цял ден в някой паркиран микробус по кварталите и после тема за окрадена група, или репетиционна, която се държи на едно жалко китайско катинарче живот. Разбира се, не искам да упреквам който и да било в случая, но би било хубаво да разкаже какво точно се е случило, за да има някакъв превантивен ефект темата относно бъдещи подобни ситуации.

Избора на откраднатите неща издава, че този, който ги е взел е пределно наясно с цените и самия инструмент, което за съжаление вероятно означава, че вече са продадени нататък по веригата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

 

Прощавай колега, но ти твоите инструменти в пещерата на Аладин ли си ги пазиш?

Тенденцията е не, че се краде - а че се краде вече и от места, които се смятат за особено сигурни. Заглушават сотове, разбиват или отключват какви ли не врати,брави и катинари. 

 

Преди няколко седмици до нас стигна информация ,че и на Венко Поромански са му отмъкнали няколко тома от Ямахата. Лош сигнал, защото това са все известни барабанисти, които имат и ученици.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

     :icon_shithappens:  Нека да погледнем обективно на нещата.Причините да се откраднат такива барабани са:

1.Поръчка от човек,който знае какво точно иска и знае на кого да го възложи(което е по-малко вероятно) т.е. предварително избран клиент

2.Кражба с цел бърза продажба извън България.Не знам колко такива комплекта има,но не мисля че крадците ще ги продават 'на парче' тук.Ако не се лъжа преди няколко месеца на Венко също му откраднаха инструменти.Това вече прилича на канал

Мой съвет е да дебнем и в Еbay или drum форуми в чужбина, когато се появи нещо подобно особено на открит търг без значение местополжението или статуса на търговеца нито снимките.

Честно казано учителю Йода вероятността да ги видиш клони към нула ,но знам колко философски приемаш нещата и така нека силата бъде с теб! :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

boreto, моите инструменти, ако бих си изкарвал хляба с тях, биха били застраховани, най-малкото :) Както колегата над мен споменава - за да се открадне нещо токова специфично, хората трябва да знаят КОЙ го притежава, КЪДЕ го притежава и КАК да го вземе. Също, казах изрично, че не отправям упрек в случая, защото човека не е споделил как се е случила белята, но информацията би била полезна за хората в бъдеще да си извадят изводи да не се случва 2ри епизод на сагата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Големи глупости, голямо чудо ! Пробвал ли си да застраховаш музикален инструмент ?

 

Барабаните на Цецо са откраднати от дома му ! А дома му е къща, до която дори няма лесен достъп. Аз съм бил много пъти там и не вярвам, че по-малко от 4 човека биха се справили. 

В случая с Венко - не са няколко тома, за жалост. Цялата апаратура на бандата му, инструменти, колони, какво ли не....на стойност около 15000лв. В техния случай, кражбата е от репетиционната им, която има СОТ(който не се е активирал, тъй като някой е намазал датчиците с боя, т.е. 100% вътрешен човек) ! Скоро бяха откраднати барабаните на Стефчо от група Faces, преди това пострада Дънди от Акага, на Петър от Светльо & the legends...  Притеснителното е, че стана тенденция ! Аз за това време не съм чул за нито една китара открадната, а китаристите са десетки пъти повече от барабанистите. 

 

Докато при някои от тях е случайна кражбата, при Цецо и Венко е 100% вътрешна работа, което е безумно ! Да не говорим, че като техните барабани няма други в Бг. Най-вероятно има някакъв канал в чужбина, защото тези инструменти тук няма как да останат незабелязани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Има поне 3 застрахователя, за които се сещам, при които мои познати музиканти са застраховали скъпи инструменти срещу кражба.

2. Не виждам нищо безумно в ситуацията твой познат или даже роднина да изплюе камъчето и да съдейства на правилните хора да ти оберат къщата срещу "хонорар" - това е нещо, което съществува от край време и не знам защо трябва да се правим, че не съществува. В тази ситуация на след дъжд качулка мога да стискам палци собственика да има някаква стабилна връзка в полицията, защото тези неща те си ги знаят, както и хората, замесени в тях. Инак просто ще остане поредната тема във форума и една жалба, събираща прах в нечие чекмедже на някой кирлив дознател(това от личен опит).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ненчо, взе ми думата от устата. Колегата изглежда видимо неoсведомен относно застраховането в България, особено на преносими вещи. Колега ако някой изобщо ти застрахова нещата (което аз съм пробвал при инструменти с налична фактура и общо взето ми отказаха, за инструменти без фактура е абсурдно) - в случай на застрахователно събитие те карат да докажеш, посредством майчино мляко и какво ли още не, че не си си ги откраднал сам!?! Ако караш кола, знаеш, че ЛИПСВАЩИ части застрахователя не ПЛАЩА - това е в общите условия, мисля аналогията е ясна. Та да се върна на въпроса - дори да решат да ти платят, което е нещо като печалба от лотарията, ще получиш фракция от стройността на инструмента. Застраховката е средство, което е РЕАЛНО полезно при ограничен брой ситуации. Полезно е когато закона е недвусмислено за теб - примерно както при гражданска отговорност и автокаско - въпреки посочените в общите условия недостатъци. С две думи - застраховки се изплащат само след като са опитали всички легални и нелегални начини да не ти платят. Това е правило в целия свят, не е само родно изключение. 

 

Съжалявам, но пишеш глупост след глупост, което малко или много поставя съмнение върху всяко твое мнение тук.

Подчертавам, че съм минал по доста трънливи пътеки и пиша само неща и ситуации, които съм преодолял лично.

Редактирано от musicman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Окей :) Твоят опит срещу моят. Аз за себе си съм се убедил, че системата действа когато знаеш какво правиш. Излизам от темата, рииш ли, да не си поставям мненията под съмнение :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.