Jump to content
Българският форум за музиканти

помогнете с съвети за покупка


doitall

Recommended Posts

решил съм да права така да се каже домашно студио разполагам с 450-500 лв и един shure sm58 с кабели и компютър 2.2 ghz amd mobile 1024 mb ddr400 120 gb hard disk и вградена звукова ще записвам хип-хоп и не възневерявам да използвам инструменти какво бихте ми препоръчали да си взема с тея пари. Монитори и облицовка за помещението по-нататък ще си взимам.Сега ми трябва техника с която да мога да записвам в тези условия

Редактирано от doitall
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 74
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

ми пич те само мониторите от нисък клас струват към 800 лева

май не се изразих правилно монитори дори не си мисля да взимам бих искал да ми препоръчате техника с която да записвам що годе:blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами ако ще записваш хип хоп компа ти стига, може евентуално да си вземеш някаква малко по добра звукова карта, и добри колони

 

като за тия пари си взимат едно аудижи 2 примерно, доста по добър звук, както и асио поддържка, пък за колони не знам.. в тия пари може би ще може да вместиш нещо хай фи. Но и те не са много евтини, особенно като се има предвид че повечето са пасивни, и амповете са по 300-400 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На компютъра записвай.

там ще записвам ма нали ми трябва някъф преамп или миксер нз също така знам че audigy e лайнарска работа за геймъри питам за някфа професионална техника от нисък клас

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...зависи какво разбираш под "Hi-Fi".

Според мен всичко що е "уредба" е минало със страшна сила покрай достоверния звук. Както и по- евтините компоненти. Но от друга страна хип- хопа не блести със звуково богатство, така че давай - почни с каквото и да е, после сам ще усетиш нещата.

 

По добре си вземи една M-audio и едни добри слушалки и на тях смесвай, а на уредбата слушай за контрол. Купи си също 1-2-3 оригинални диска на такива изпълнители, да имаш представа какъв звук гониш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
...зависи какво разбираш под "Hi-Fi".

Според мен всичко що е "уредба" е минало със страшна сила покрай достоверния звук. Както и по- евтините компоненти.  Но от друга страна хип- хопа не блести със звуково богатство, така че давай - почни с каквото и да е, после сам ще усетиш нещата.

 

    По добре си вземи една M-audio и едни добри слушалки и на тях смесвай, а на уредбата слушай за контрол.  Купи си също  1-2-3 оригинални диска на такива изпълнители, да имаш представа какъв звук гониш.

какфа m-audio да си зема и не ми ли трябва миксер или преамп ако може препоръчайте някой ;)Според мен не си запознат много с хип-хопа слушал ли си неща на dj Premier неговите неща трудно ще се нарекат бедни от към звуково богатство но нека не влизаме в безмислен спор :headbang:

Редактирано от doitall
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

doitall има карти с вградени микрофонни ампове,

другиат вариант е 1 канален пулт Фоник повтарям Фоник

а НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ Берингер ;)

хмм значи в крайна сметка каквоо да си зема че се обърках :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК, веднага бързате да триете, то вече човек да не може да иска да помогне, кой на кого е рекламно лице ще се разбираме с LOE. Предлагам вместо Берингер да се вземе Студио Проджектс, защото съм имал и защото и други имат и тн, обсъждано е много и съм проучвал преди да си взимам микрофонен-инструментален преамп ТОЧКА.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Звъннах в Динакод за да питам за преампа на studio projects и тоя на behringer дали ги имат и колко струват и разбрах че цените са им съответно 219лв и 139 лв тоест 70 лв разлика.От досега прочетеното разбрах че първия е по-качествен,а втория има поече функции така да се каже,които всъщност мисля че нямат да ми трябват тоест спирам се на vtb1 ,който мисля че е най-подхдящ за моите бъдещи занимания, но си остава въпроса с звуковата карта дайте някакви предложения;)

Редактирано от MDFk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.