Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на активни колони за свирене с китарен софт


YJM

Recommended Posts

И колко ниски ти трябват за китарата? Обикновено под 100 Hz всичкото е боклук, с много малки изключения. И най-бюджетните монитори от около 400 лева примерно, стигат сравнително линейно до 60 Hz.

 

Долно Mи на китарата при стандартен строй е 82 Hz. Аз свиря в Ре значи ми трябват 73 Hz. Я дай да ги видим тия бюджетни монитори за 400 лева дето стигат "сравнително линейно до 60 Hz". И ако може да им приложиш frequency response chart-a. Ако има наистина такива, извинявам се, връщам си думите назад и отивам отма на пазар. Надявам се говориш за активни монитори, щот иначе в цената им ще трябва да добавиш и стъпалото дето да ги храни.

 

Колкото до IR - знам за какво става дума, но не мога да кажа, че бях удовлетворен. Но... "всеки има право на лош вкус..." - казало кучето и си облизало задника. Както казах и преди - не задължавам никого да приема мнението ми за чиста монета. Просто споделих собствени впечатления на базата на опит, а вероятно и на самовнушение...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо си мислиш, че ти трябва фундаменталната честота? Защото физиката говори, че тя е основата на тона или защото си си играл с high pass филтри от голям ред и си остановил, че фундаменталната честота е жизнено важна за твоя тон?

Сега честотни характеристики не ми се търсят (те и не се намират много лесно по принцип), ама от тук може да се види къде е долу горе долната граница на обхвата:

http://www.thomann.de/gb/tannoy_reveal_501a_b_stock_2.htm

http://www.thomann.de/gb/esi_aktiv_05.htm

http://www.thomann.de/gb/neusonik_ne05.htm

http://www.thomann.de/gb/behringer_b1030a_bstock.htm

За останалите не знам, ама поне Tannoy и Behringer (колкото и странно да звучи за някои), не лъжат за конкретните характеристики по принцип.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пише се Установил... Да играл съм си... И така ме кефи... От всички дето си посочил, само Neusonik влизат в границата 400 лева за чифт, ама пари за монитори,които даже на сайта на фирмата производител нямат пълни технически данни, аз не давам. Behringer и Tannoy дали забеляза, че са B-Stock. Новите са точно толкова по-скъпи, че да я прескочат. И по-принцип Behringer лъжат и мажат здравата. Ама няма да влизаме в този спор сега.

 

Поднасям извиненията си - има монитори за около 400 лева, които стигат "сравнително линейно до 60 Hz" поне на книга. А колко са линейни наистина това е друга бира... Надявам се, ще ме разбереш, обаче, ако ти кажа, че няма да се хвърля да ги купувам точно тези...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе не знам защо се карате - ти в една стая, дето не си я третирал поне за още една нула пари от този бюджет, ако ще златни монитори да сложиш, линейността ще е само мираж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Верно е... И затва се опитвам да разубедя момчето да си взима монитори за 400 лева, вместо да си ползва софтовете в китарния амп или малко комбо за без или за 4 пъти по-малко пари... Като така или иначе само ще си слуша китарата. Излизал съм на лайф с лаптоп и ей тва. И си звучеше прилично. А за 400лева може да си вземе две такива и да си праска и стерео ефекти. :)

 

Както и да е - всеки си има глава на раменете и би трябвало да може да взима решения сам. Просто не съм привърженик на безпредметното пилеене на пари и когато мога се опитвам да разубедя хората да го правят. Съжалявам, ако съм засегнал някого...

 

Мир Вам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.