Jump to content
Българският форум за музиканти

Бас Стаг


Isak Seung Hun

Recommended Posts

Значи харесал съм си един бас http://www.muzikalen.bg/bg/catalog/id/1458.html stagg musicman copy (mb300). Гледах няколко клипа за него ама ... И така, исках да попитам дали от стаговете това е добър бас и ако някой има или е свирил на такъв да напише нещо.

П.П: Знам че стага не е хубава марка !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тая работа с гледане на клипове не става. Този модел е приличен, копира Music Man. Ако си в София отиди в магазина на Оборище и пробвай. Преди време го пипах и мисля, че за ниската си цена е съвсем приемлив. Пробвай няколко инструмента защото има разлики между различните бройки. Там можеш да прецениш дали ти е удобен и да го чуеш в няколко различни усилвателя. Още по-добре ако отидеш с някой, който има повече опит с бас китарите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е хубава за напреднали :) За начинаещи това е марката :) Просто иди и посвири на въпросния бас :) ако ти хареса взимаш , ако не, не взимаш , все пак говорим за 190 лв. не за хиляди. Другото което е важно към какъв стил си ориентиран, аз лично навремето имах фендер джаз бас, и като започнах да свиря метъл го продадех, просто тоя бас не става за тоя стил и това е, въпреки че е хубав инструмент и реномирана марка. така че отиваш свириш и решаваш на място, ако продължиш да се занимаваш е ясно че няма да останеш с този бас :) дано да не съм те объркал :secret:  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Аз пък преди 2 месеца гледах как Project Arcadia подгряваха Accept и басистът им с бас Стаг и комбо Фендер Ръмбъл направо ме разби....ако да подгряваш Аксепт пред пълна зала за теб е за начинаещи....евала ти :)

 

И като говорим за тоя концерт...басистът на Аксепт пък свири точно с Фендер. Е, не е Джаз, ами Пресижън, но разликата едва ли е от земята до небето.

 

Общо взето успя да кажеш 2 да не кажа неверни, но противоречиви неща и то много категорично :D

 

Към авторът...общо взето за 190лв не знам какво друго може да се намери, а дори и да се намери надали ще е различно от Стаг-а, така че....

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък не разбирам какво е това "бас за начинаещи". Има качествени, по-малко качествени и некачествени инструменти. Не виждам защо ако човек сега започва да свири, непременно трябва да си купи зле звучащ инструмент направен от некачествени материали... Какъв е смисъла да се купува боклук, след някой месец да се продава на половин цена и да се търси нещо друго. Нито излиза по-евтино, нито е приятно. Според мен, минимумът за бюджетно решение е Cort GB34 или Squier Vintage Modified сериите. Ако няма пари, да се търси в базара или да се изчака докто се съберат повечко пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никъде не съм употребил "бас за начинаещи". Конкретният модел е добре изработен, балансиран добре, със съвсем приличен тон. "Некачествени"е последното, което може да се каже за материалите - дървото се вижда добре под лака. Единствено трябва да се пробват няколко инструмента от модела, това е задължително и при скъпи китари. 

Cort GB34 лично за мен са "крехки" инструменти, имам предвид не звука, а чисто физическо усещане за материалите. А за Squier Vintage Modified парите просто няма да му стигнат, даже на старо. 

bir, при случай пробвай въпросния бас и вярвам, че ще се съгласиш с мене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купих този бас и много ми харесва, грифът му е прав и всичко е наред. Звукът много ме кефи, мн як, все пак китарата в др саитове е 350лв, но в този саит е последна бройка и за това е 190лв. СУПЕР БАС И БЛАГОДАРЯ !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

        Пробвай в Forte Music, до колкото помня, го има изложен. Там продават и BC Rich, може и от тях да ти хареса нещо. Както самия човек във Forte-то (чичо Краси, до колкото помня), важното е да ти приляга и да ти харесва, без значение от материалите, адаптрите и електрониката...и без това не те свирят, те просто си стоят там и те чакат да имаш вдъхновение.

       Колкото до магазина, адреса е Оборище 38А и е един от най-приятните магазини и цялата ми група свири на BC Rich-ове от там:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=527651023917590&set=pb.319429808073047.-2207520000.1354904595&type=3&theater

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=527650953917597&set=pb.319429808073047.-2207520000.1354904595&type=3&permPage=1

 

Поздрави  :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.