Jump to content
Българският форум за музиканти

Zoom - една ръка пред Digitech


Nikifena

Recommended Posts

item_feature_10020_3576.jpg
 

Zoom решиха, че е тъпо да си турнеш мобифона или таблета у ефекта и решиха проблема кардинално с блуутут връзка. Не знам дали тая кутийка ще звучи добре или не, но определено идеята е новаторска и готина.

 

Мор инфо хиър:

http://www.zoom.co.jp/products/ms-100bt/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В случая това се използва само за трансфер на ефектите.

Колко файл ще да е един ефект...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много го хвалят, даже и на мен ми харесва! НО, има едно "но" заради което всички го плюят - има едно "с-сс-ссс-сссс-сссст" в звука което го няма в голямата версия на ефекта с многото бутони. Казват че и двата са с един и същи чип но този имал това явно нежелано свойство да си добавя собствени звуци...

Редактирано от a_panov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен това е поредният начин компаниите за ефекти да изкарат още пари.Това си е процесор под формата на педал изискващ iOS устройство.Нищо ново под слънцето,а просто процесор с променен дизайн.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Абсолютно съм съгласен. Идеята за универсално камионче наистина е много яка, и е адски блазнещо да помъкнеш само едно-две ей такива педалчета вместо един голям куфар (ако, разбира се, ти трябва), само дето универсални неща на практика няма, както и си звучи на клиповете из YouTube. Zoom имат готини неща, но за мен китарните им продукти не са от тях. Симулациите, които чух през това камионче, все още брутално приличат на Zoom 505.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Zoom 505 e много тачен заради лесната употреба и настройка, и заради ехо, хорус, фейзър и т.н. особенно от кларнитисти от кръчмарски оркестри...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не виждам какво в крайна сметка се предава по блутуут? Ако е самия "софтуер", то, при положение, че едно чипче колкото стотинка вече събира 16ГБ памет, не виждам за какъв чеп ти е да прехвърляш по този начин :) Но, това съм си аз. Реално това мяза на безжична версия на toneprint-овете на TC.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То не точно само за превхърляне, а за нагласа на презети. Освен това "мобифонът" има и ви-фи. Тоест сваляш презети, пускаш. 

Малко като играчка за музиканти или за хора на които им се играе, но както споменах - причината да пусна тая тема е защото тия Зуум са го направили с блутуут контрол. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Продукти с цел-закупуването на „аксесоари или добавки" са най-печеливши.Това е нещо като iPod Touch при китарните ефекти.Даваш 300 лева и после още толкова за игри и програми :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.