Jump to content
Българският форум за музиканти

Боядисай си китарата


Recommended Posts

Още един лек трик - ако в определена фаза на боядисването има разни дупчици по лака(в резултат на неволно почукване, например, или дефекти, които не са се виждали преди това) - за да не изшкурвате много, може да ги запълните с капчица каноконлит, и да я изравните когато изсъхне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 199
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

  • 4 weeks later...

Яко се забавих с това боядисване. В момента съхне тялото за последно, и остава да направя само главата на грифа чарна отпред(и самия гриф боядисахме бял отзад, заради множеството дефекти и очуквания).

 

Колегата Korn реши, че ще е най добре да я даде след това да я лакират с пистолет в сервиз, и аз напълно го подкрепям.

 

Като стане готова, ще пратим снимки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи - остана само главата да я направя черна отпред. В процеса на боядисване осъзнах още едно нещо за тялото -

 

Първо поставете китарата(тялото)на едната и страна върху нещо кръгло, като малко столче, ПОСТЛАНО С МЕКА МАТЕРИЯ(която по възможност да не оставя влакна) и боядисайте китарата отстрани.

След това, като поизсъхне леко след 3 часа(НО НЕ Я ДОКОСВАЙТЕ ОТСТРАНИ)окачете китарата във въздуха хубаво, така, че да не се клати, и я боядисайте от двете страни.

 

 

Тази вечер ще се опитам да направя снимки на последния слой лак. Остава, както писах, да направя главате черна, и финално да матирам лака с шкурка 1000. След това я давам на колегата Korn за лакиране с автоемайллак в сервиз. :metalist: След като изсъхне той след седмица-две, най - вероятно ще я полираме, и тогава ще дам всички снимки, заедно с финални обяснения за целия процес.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Ами честно казано, оказа се, като изшкурих финално тялото, че спрейовете не са били съвсем еднакжо бели, и има леки разлики, затова сега ще я пръсна за последно явно, и надявам се да стане ок. Ако на стане, Korn ще я боядиса направо в сервиза, и едва ли ще си личи моето боядисване отдолу:). Но скоро ще боядисвам моята китара, така, че най-вероятно ще завърша статията със снимки по нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Aз пък свалих боята на тялото с горелка. Само дето трябва мастерлък да не изгориш дървото :) И приключих в общи линии тяло - 1,5-2ч. гриф горе-долу пак толкова :) А само грунда не разбрах да не е грунд за метал? Леле ако е за метал се мятам през балкона! Цяла софия обиколих за грунд за дърво на спрей и накрая си зех в канче и ся ше мацам с четка (така и така ще шкуря после... :metalist: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

недей с горелка бе човек! така нагряваш прекаленно много дървото и макар да няма видими обгаряния, може след време да се деформира :metalist:

Редактирано от stratocaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.