Jump to content
Българският форум за музиканти

Новият ми дъбстеп :)


Xsert

Recommended Posts

Много добро. Въпреки, че не точно dub-step ми излиза в главата като го слушам. Поздравления! Ще издадеш ли нещо от кухнята?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами работя с FL Studio 9 producer edition, като използвам само вградените генератори, ефекти, еквалайзери и компресори.Нищо допълнително не съм инсталирал.Просто от много време ми е хоби и горе долу съм се научил как с малкото възможности да изкарам що годе приличен звук.Като основен генератор на звуци ползвам Sytrus, който си е включен в FL.Като компресор на мастъра ползвам Maximus :) Разгледай профила ми в Soundcloud може и нещо от другите парчета да ти хареса :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има малко 90-тарско звучене, което обаче е само за хубаво. Поздравления :) Имам само една малка забележка - според мен имаш едни пикове на фигурите, които започват от 01:08 и от 04:07. Ако е нарочно, съм ок, но ако не е, би било хубаво да ги обереш. Поздрави и успех!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, съгласен съм за пиковете.Точно там не знам защо но ниските среди скачат до небето.Компресора не ги обира пак не знам защо при положение че в останалото време се справя добре.Може би трябва да сложа компресор на самия инструмент...Как да е мерси за мнението :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без автоматизация няма да минеш на тези места.

Не разчитай на компресора да ти обере пиковете, а си автоматизирай LFO-то или ако не можеш, просто автоматизирай силата на звука.

Можеш естествено да пробваш с автоматизация и на самия компресор с бърза атака, бърз релийз и по-голямо рейшио, което на практика ще го превърне в един лимитер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

misterj благодаря ти за компетентното мнение!Определено ще се вслушам.

 

Имам един въпрос понеже виждам че разбираш.Как се е получил съб-баса.Дали изпъква прекалено много?Понеже композицията ми е в такива тонове че съб-баса ако слезе до тях въобще няма да се чува освен ако не се слуша с брутално узвочение.Затова съм качил съб-баса с една октава, като просто чрез еквалайзер на неговия канал съм вдигнал левъла на 15-50Hz.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ударните не ми звучат, касата ти е глуха, и като цяло бийте седи на заден фон, а в тази музика нещата не трябва да са точно така :)

PS: Компресор на всеки канал, но в случая гледай да ползваш и automation за да няма големи разлики... И максимус е някакъв максимайзер, доколкото помня, разгледай Multiband Compression  на мастър канала, по-добър е от Maximus. Дръпни си Albino и Itchy Synths, подходящи са за теб и е по-малко играчка ;) Помисли по-дкоро за дръм секцията, иначе композицията ми хареса (с изключение на дългия бридж преди съб баса). :)

Успех и дано не се засегнеш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

aarab въобще не съм се засегнал.Благодаря ти за градивната критика.В началото на "техно" частта касата е по-глуха нарочно, за да може след това по-време на дъбстеп частта да има по силен акцент на нея.Не знам дали говориш за тази част.Ако говориш за касата по време на съб баса(дропа) дали ще можеш да ми дадеш някакъв съвет как може да изпъкне пвоече. Може би повече среди?Или по висок тон?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега се прибирам, ако не забравя утре, ще го чуя на мониторите. Суб-басът по принцип едва ли някой ще го чуе на лаптоп или нормални слушалки, така че го прави повече за чувство ако се свири в клубове. Не прекалявай със силата му, защото взема много от хедрума и динамичността.

 

Относно касата - обикновено в жанра се ползва 909 с наслагвания.

Редактирано от misterj
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Трябва си и reverb на snare-а все пак е дъбстеп. Лично според мен с по-разредени каси ще звучи по-добре dubstep часта.

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.