Jump to content
Българският форум за музиканти

Уау T-RackS


soundcare

Recommended Posts

Не знам дали има двойно мнение,че Waves са номер 1 при ефектите макар и последната седмица да се възхищавам на T-RackS BLACK&WITHE AMP особенно 76-цата е .....в пъти по-добра от на WAVES.

Който не е пробвал да пробва.Не съм разбирач и не съм чувал на живо оригиналния 1176 ама и такъв софтуерен компресор до сега не бях чувал

IK_01.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак пък да са неуспорими номер 1. Малко скептичен съм към такива мнения. Ако кажеш че са сред 10-те най-известни производители на аудио плъгини, по съм съгласен.

Иначе за конкретния компресор на T-racks, не мога да коментирам, не съм го пробвал. То като се замисля никакво подобие на 1176 не съм пробвал още, въпреки че все се каня. Ама по принцип съм повече фен на transparent компресорите (и еквалайзърите).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Чак пък да са неуспорими номер 1. Малко скептичен съм към такива мнения. Ако кажеш че са сред 10-те най-известни производители на аудио плъгини, по съм съгласен.

 

Е добре де просветли невежеството ми кои са по-добри и работят по-здраво от Waves.Не се правя на разбивач, а задавам въпрос с цел нещо да науча.Това на T-RackS мога да кажа без никакъв ангажимент,че са по-добри от на Waves и Native Instruments 76 и а2.

Като стана дума се сетих за LA2A и че никога не съм чувал софтуерен ефект на Universal Audio.

Редактирано от soundcare
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята ми беше, че не може така да се правят изводи за различни компании. Няма как като цяло да се каже коя е най-добра или по-добра. Твърде субективно е.
Дори ако се сравняват 2 плъгина имитиращи един и същ хардуерен процесор, както в случая, пак е твърде субективно. На един човек може да му хареса повече как звучи единият плъгин, на друг - другия. Не е твърда наука това, че да се измерят с оборудване нужните показатели и да се каже - ето този е по-добър, понеже има по-голяма чувствителност, по-малко изкривявания, по-ниско ниво на шума и т.н. При повечето такива сравнения, нещата опират до различен характер на звука, а предпочитанията за това са си персонални.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За аналог на UAD е трудно да се каже, когато те ползват dsp чип, но по принцип най-близко до него ( с това го съпоставят) е PSP Audio Suite...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

По принцип за хардуера дори и от най-висок клас е характерно, че две пособия от една и съща марка и един и същ модел дават разлика при употреба и проявяват собствен характер така да се каже, в което е разбира се и чара им, по-оборудваните студиа използват  за определени неща примерно един 1176, за други друг, точно поради тази причина. Софуерните им емулации на различни марки плъгини също се различават като характер и "цвят" и всъщност принципа на употреба трябва да е също като при хардуера - за определени неща едни за други други, според случая...T-Racks са много добри плъгини и аз ги харесвам, имам и UAD-1 карта и там също много ми харесват емулациите на 1176 и LA2A, понякога ползвам и CLA версиите на Waves и си вършат работа. Просто пробвам според случая кой звук ще ми пасне на това което търся в момента и не бих се товарил с мисли от рода на кой е по-добър. Важното е да ми свърши работа. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.