Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпросченценценце


Recommended Posts

Значи...

Записвам се нещо,мятам му китари митари от ляво от дясно от горе от долу и накрая като стане микса слушам!!!Ама нещо не го чувам както трябва..Някак си звука колкото и да го кривя,колкото и да го натаманявам все нещо му куца..И веднъж (ствсем случайно), слушайки с УинАмп-а един микс,установих че като се намли много ама много се чува много по както ми се иска от колкото когато е усилено.Тогава почнах да мисля..ули мале как мисля...ама пка не го измислих де..

Мислих си първо че трябва с по малко баси да се запише,после с по малко дист,после с незнам си кво по малко и незнам си кво по вече..ама пка нестава.Незна м да ли ме разбирате,но това е положението.Като си слушм нещата по тихо по ми харесват.На какво може да се дължи и защо.Или точно там е ключа на палатката...искам да кажа от мастеринг-а си зависи или кво....Щото и там се мъчих с много неща ама пак същата работа излиза.Не че не ми харесва как става,просто по ми харесва като е по тихо.Ако на някой му се е случвало да сподели моля :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да те разочаровам, ма май не си направил микса както трябва :headbang:

Така на тъмно не мога да ти помогна.

Трябва да ми кажеш с какво работиш, на какво слушаш и много такива! :huh:

Редактирано от IvanDTr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ам....щи го разкажа с едно изречение.:huh:

Записвам в Кюбейс директно китарата от звуковата карта.Ефекта ми е X V-amp ( и май забелязах че ако взема звука от изхода за слушалки по ми харесва :headbang: )

Работата е от Любителска нагоре,Но просто незнам що се получва така.То ако беше ташак работата нямаше да им тон инжинери де... но все пак..

Ако ти се занимава може да ти метна семпълченценце..

..и още един въпрос:

Слушайки със слушалки няма разсейки на звука и всичко ти се набива директно дету му е мястото..но за да се чува горе долу по същия начин от колконите как по точно трябва да се направи супата от честоти..искам да кажа че е ясно че басите влизат по надълбоко и че средите за по чуваеми и тнт ,но при по ложение че се чува в слушалките добре как се прави същото и за колконите.

Сори за тъпите въпроси,но след първи стъпки в шахмат-а,правенето на басейни и бащинството сега прохождам и в домашен звукозапис...само да не се спъна да еба

:huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ami az samo da kaja neshto no shte go pridqrjam kqm minimum zashtoto mnogo mi e sqvestno za Snow White veche :huh:.

@jFog deSperado: pogledni tozi post na syncho, mnogo polezna informacia ima v tezi kartinki. Kato za nachalo prosto preslushai vseki edin instrument/kanal pootdelno i opredelei koi sa im osnovnite chestoti i izreji sqs eq vsichko ostanalo -- taka shte si izchistish mix-a... v sqhstoto vreme gledai pootdelno level meters v Cubase da ne minavat v chervenoto. Za da se podsigurish che niama da ti se poluchi gaf po kqsno v track-a (kogato navlizat poveche instrumenti) go mixirai v polojenieto kogato maximuma instrumenti sviriat -- s drugi dumi, zatvori si edin loop tochno kato sviriat vsichki ili pochti vsichki instrumenti i mixirai ot tam posle si se vqrni v nachaloto no ne barai nivata. Drugo vajno neshto e -- ne mixirai na slushalki -- mixirai samo na koloni-- tova moje da e edna ot osnovnite prichini da ne sedi kakto go iskash. No vse pak opitai se da obiasnish tochno po kakvi prichini ne ti sedi dobre ?! Distortva li?!?! Mnogo sredni li imash kato go usilish i vsichko stava bright ?!?! Prosto shte triabva malko poveche nasoki da dadesh...

 

No IvanDTr e absoliutno prav (kakto vinagi :huh: ) i az mislia che osnovnia ti problem e vqv mixa :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен е от процесора, аз имам V-Amp 2 и много си го обичкам (ако трябва да съм в тон с начина на изразяване в тази тема), но освен да звучи добре на слушалки и когато свиря сам за друго не става. :huh: Когато се сложи в микс става едно голямо мазало. Не че не може да се направи да звучи, но ще изисква много работа с еквилайзера, която 1. не знам как да свърша по най-добрия начин и 2. колкото повече се човърка звука с еквилайзери, толкова повече се омазва след определен момент.

 

Мен ако питаш вземи си един самостоятелен дист, нещо метълско на Digitech или Boss или каквото ти е по душа и пробвай пак. Speaker симулации могат да се добавят и в компютъра след записа, но тогава могат да се подберат според звука на цялостния микс.

 

ПП: Принципно при наслагването на много китари с V-Amp е идейно да се използва различен speaker симулатор за всеки слой китари, иначе започват да си пречат. Т.е. симулаторът ги ограничава и натъпква всички в една честота и там става мазало, особено ако използваш off axis.

 

ПП2: И аз не мога да изкарам свестен звук на запис. :green:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да не съм голословен, ето един пример от живия живот: :huh:

това са isolated guitar tracks на песента "Forever" на придобиващите култов статус индъстриъл-грайндкораджии The Berzerker.

 

DOWNLOAD HERE:hello:

 

Любезно предоставена от самите тях с коментар. Та ето как е записвана:

на записа има 4 китари, по 2 във всеки канал (ляв и десен). Левият канал е записван с DOD Death Metal Distortion Pedal през Marshall JCM 2000 Triple Lead Head и 300W Marshall cabinet с микрофони Sure SM 57 и Audiotechnika 4033A. Десният канал е записван с почти същата апаратура, само че главата е Marshall JCM 800.

 

Много noise, много нещо. :headbang:

 

Metal Master и Death Metal на Digitech имат освен нормален изход за включване в кубе и директен линеен изход с емулация на кубе за запис директно в компютъра. На демотата в интернет звучат приблизително като горния запис. Явно ще се ориентирам натам след време.

 

ПП: Каква е разликата между DOD и Digitech, защото явно има такава? И двете фирми имат свой модел Death Metal педал с близки функции, но различен външен вид. Какво става, по дяволите?? И защо от Фактор се правят на ударени и отказват да ми го поръчат??? Писна ми от хора, които не знаят как да си вършат работата. :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ам...благодарим за съветите и препоръките.

тука скоро ми хрумна една идея,но като имам време да я пробвам ще ви кажа кво се е получило...

Отнасяше се за китарите разбира се ( цигулките и арфата ги оправих :ph34r: ),последното е бъзик.

Звука който излиза накрая ме кефи определено като плътност и като звук..но някак си явно не мога да миксирам явно..то и толкова съм пробвал де но без проби нестава....някак си много концертно ми изглежда крайния резултат

 

Mu3epHuK-ко :P

Трябва да ти кажа че аз съм със Вамп-а мънинкия и той няма много работи за нагласяне,което мисля че е по добре.Така не съм се лутал много да търся великата настройка,но мога да ти кажа определено че като намалиш диста(степента на изкривяване имам впредвид) нещата се оправят драстично,поне при мен.Тука един амиго има една МЕтал Зона , правена е всепак не е оригинална и мога да ти кажа че не вярвам това да е решение ;).Криви като за световно но звука е по малко плътен от пръдня на разсъмване.Говорейки за неучастието на други оправящи звука неща разбира се,само ефект нищо друго..Чувал съм и други неща превени със Вамп при мен е по добре определено :green: .

Ташака настрана пепел ти на устата като говориш такива работи :D .Може и начинати на свирене да не е като за тоя ефект беш ли ма'а му.Както и да е Вамп-а е животно!

И това че някой ти е обяснил как и с какво е записал верно не ме убеждава че е всичко в тая свера..И аз мога да ти кажа кво съм прайл на Фотошоп-а и да ти го дам ама не значи че ще го направиш и ти. Не го дръпнах семпъла щото на тия момчетии не съм им фен.Имах един тяхен клип и албума им даже но....много е далеч от мен това..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, йФогДесперадо, идеята не беше да се заяждам или да плюя по В-амповете, има хора които се справят далеч по-добре от мен и с двете. Аз като собственик на такова едно животно също имам известен опит в записите с него, затова реших да кажа каквото знам от опит и от други хора. Слушал съм един твой запис и не беше зле, може и по-зле както казваш, но то според втория закон на термодинамиката кое ли не може по-зле?? :P

 

Не знам в Испания колко струват камиончетата, но едва ли са майка си и баща си. Аз тук постоянно заменям, купувам, продавам, изхвърлям през прозореца (!) всякакви неща в търсене на подходящия звук и почти съм го намерил. Той може и да не работи за теб, но не смятам, че моето свирене е виновно за това. :ph34r:

 

Относно The Berzerker, никъде не съм казал, че са всичко в еди-коя-си сфера. Въпреки това щом имат договор за два албума с Earache и са обиколили половината свят свирейки на всякакви места все трябва да отбират нещо и от звук, нали? Далеч съм от мисълта, че всеки има Marshall с 300w cab в хола си и т.н. Ако си беше направил труда да дръпнеш файла щеше да чуеш едни семпли, с нищо не впечатляващи, дори с постен звук китари. Въпреки че са 4 една върху друга звучат просто и не претрупано или натруфено, както често става с В-амп или други процесори. Та всичко дотук трябваше да означава: ключът към добрия микс според всичко което съм прочел досега по въпроса или съм чул или съм пробвал е: колкото по-просто, толкова по-добре. Keep it simple.

 

Иначе става "Звука който излиза накрая ме кефи определено като плътност и като звук..но някак си явно не мога да миксирам явно.." Пепел ми на устата. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

jFog, ако искаш прати ми траковете си поотделно в mp3 формат да видя аз за какво точно става въпрос. След това ше се пробвам да ги миксирам и ще ти кажа какви корекции съм използвал, ок?

Трябва да ми кажеш също като какво горе-долу искаш да звучи крайния микс.

Ще ти пратя е-мейла си в РМ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хе-хе, пращай. Аз ше им спретна един експериментален микс (кръстосване) на гените на тукашните климатични условия и стартени смески, докато се получи супер-прасенцето:

да е крехко, добричко, да гледа с големи тъжни очи, и като му подпреш ножа само да се коли, а не да търчи в калта и да квичи..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, йФогДесперадо, идеята не беше да се заяждам или да плюя по В-амповете, има хора които се справят далеч по-добре от мен и с двете. Аз като собственик на такова едно животно също имам известен опит в записите с него, затова реших да кажа каквото знам от опит и от други хора. Слушал съм един твой запис и не беше зле, може и по-зле както казваш, но то според втория закон на термодинамиката кое ли не може по-зле??  :D

 

Не знам в Испания колко струват камиончетата, но едва ли са майка си и баща си. Аз тук постоянно заменям, купувам, продавам, изхвърлям през прозореца (!) всякакви неща в търсене на подходящия звук и почти съм го намерил. Той може и да не работи за теб, но не смятам, че моето свирене е виновно за това.  :)

 

Относно The Berzerker, никъде не съм казал, че са всичко в еди-коя-си сфера. Въпреки това щом имат договор за два албума с Earache и са обиколили половината свят свирейки на всякакви места все трябва да отбират нещо и от звук, нали? Далеч съм от мисълта, че всеки има Marshall с 300w cab в хола си и т.н. Ако си беше направил труда да дръпнеш файла щеше да чуеш едни семпли, с нищо не впечатляващи, дори с постен звук китари. Въпреки че са 4 една върху друга звучат просто и не претрупано или натруфено, както често става с В-амп или други процесори. Та всичко дотук трябваше да означава: ключът към добрия микс според всичко което съм прочел досега по въпроса или съм чул или съм пробвал е: колкото по-просто, толкова по-добре. Keep it simple.

 

Иначе става "Звука който излиза накрая ме кефи определено като плътност и като звук..но някак си явно не мога да миксирам явно.." Пепел ми на устата. :)

добре де добре ;)

бъзиках се,обещавам да си изтегля семпъла.Съвсем нямах впредвид че не можеш да свириш,ако това си си помислил.

Благодаря за изказаните мнения,разбрал си ме грешно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споко бе, аз толкоз лесно се не обиждам. :) Опитвам се да помогна с каквото мога, но май знанията ми не са емпирично подплатени, щото ако чуеш моите миксове ще се уплашиш. И все пак мисля съм на правилен път?? И аз искам нещо да понауча, мисля че всички тук може да извлечем полза ако си сътрудничим?

 

Виж там с Dylan_101 ако направите колаборацията шеърнете малко икспириънс да се понаучим и ний, че аз лично имам нужда. Да живее книжовният български език! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.